Hellas

På denne siden har vi samlet informasjon ang. tiltak og rutiner for deg som skal reise til Hellas.

Corona-test:
Fra onsdag 11. november må alle reisende som kommer inn i Hellas, både med fly og over land-/sjøgrenser, vise frem en negativ PCR-test. Testen må utføres senest 72 timer før ankomst.
Mer informasjon vil bli sendt til alle berørte kunder nærmere avreise.
Informasjonen på denne siden vil også bli oppdatert jevnlig.

Karantene- og PCR-tester (covid-19):
PCR-tester (covid-19) vil bli utført tilfeldig på både voksne og barn ved ankomst. Etter testen kan du fortsette ditt opphold. Ved et positivt testresultat vil du bli kontaktet, og du og ditt reisefølge/familie må være i karantene i 14 dager på overnatting som utstedes av den greske regjeringen og bekostes av den greske staten.

PLF-skjema (Personal Locator Form):
Ved innreise til Hellas kreves ytterligere obligatoriske opplysninger for alle reisende, i anledning Covid-19.
Alle personer på bestillingen må fylle ut et Personal Locator Form (PLF skjema). Tilhører man samme familie/husholdning, fyller man ut et skjema og registrerer deretter øvrige familiemedlemmer i samme skjema.
Man kan utfylle skjemaet flere ganger, om man har fyllt ut feil.
Når du har fyllt ut skjemaet, mottar du en bekreftelsesmail. Det er viktig at du kontrollerer bekreftelsesmailen og ser at alle opplysninger er riktig utfylt og at alle personer du har registrert er med.
Ved midnatt avreisedagen vil du motta en QR-kode på mail som skal vises ved ankomst.

Skjemaet finner du her »

Flyselskapet har ansvaret for å kontrollere din QR-kode før avreise. Om du ikke kan fremvise gyldig QR-kode, vil du bli nektet ombordsstigning.

Corona-tiltak i Hellas

Her finner du en oversikt over de viktigste coronatiltakene i Hellas.

 • Corona-tiltak i Hellas

  Sosial avstand:
  1,5 m

  Munnbeskyttelse:
  Bruk av munnbind er obligatorisk for alle, også for barn, når du oppholder deg på offentlige steder. De som ikke bruker munnbind, risikerer en bot på 150 EUR.

  Hold deg oppdatert:
  Informasjon fra regjeringen om reiser til Hellas finner du her:
  Hellas - reiseinformasjon

  PLF (Passenger Locator Form)
  Ved innreise til Hellas kreves ytterligere obligatoriske opplysninger for alle reisende, i anledning Covid-19.
  Skjemaet (PLF) fylles i via https://travel.gov.gr/#/ senest 24 timer før avreise til Hellas.
  Alle personer på bestillingen må fylle ut et Personal Locator Form (PLF skjema). Tilhører man samme familie/husholdning, fyller man i et skjema og registrerer deretter øvrige familiemedlemmer i samme skjema. Man kan utfylle skjemaet flere ganger, om man har fyllt i feil.

  Når du har fyllt ut skjemaet mottar du en bekreftelsesmail. Det er viktig at du kontrollerer bekreftelsesmailen og ser at alle opplysninger er riktig utfyllt og at alle personer du har registrert er med.
  Ved midnatt avreisedagen vil du motta en QR kode på mail som skal vises ved ankomst.

  Skjemaet finner du også her »

  Flyselskapet har ansvaret for å kontrollere din QR kode før avreise. Om du ikke kan fremvise gyldig QR kode vil du bli nektet ombordsstigning.

  Helseerklæring
  Vil bli delt ut av besetningen ombord på flyreisen til Hellas. Må fylles ut og leveres ved ankomst.

  Karantene og PCR-test (covid-19):
  PCR-test (covid-19) vil bli utført tilfeldig på turister ved ankomst. Etter testen kan du fortsette til ditt overnattingssted. Hvis du har et positivt testresultat, vil du bli kontaktet og du må sitte i karantene i 14 dager på et bosted som blir valgt av den greske regjeringen og på bekostning av den greske staten.

  Hvis du blir syk med symptomer på covid-19:
  Hvis du blir syk med symptomer på covid-19 under oppholdet i Hellas, må du gi beskjed til hotellet du bor på. Hotellet blir deretter pålagt å rapportere til lokale myndigheter, som sender en lege for å utføre en test. Alle gjester som reiser med oss frem til 31. oktober 2021 har automatisk rett til medisinsk undersøkelse og assistanse på reisemålet, hvis det blir påvist COVID-19. TUI er også ansvarlig for kostnadene av testen. Les mer her>>.

  Hotellinformasjon:
  På grunn av gjeldende omstendigheter og lokale bestemmelser, kan det forekomme løpende endringer i hotellenes fasiliteter, service, åpningstider og aktiviteter gjennom sommeren 2021.