Reiser
til
Alicante

Pris fra

...

Våre hotell

8 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 200,-
  • 1 liter vannca. 6,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadMadrid
  • SpråkSpansk
  • Befolkningca. 330 525

Reiser til Alicante

Alicante

Shoppinggater, strender og solfylte torg. Men også museer og et praktfullt middelalderslott. Golfbanene ligger rundt hjørnet. Reiser du til Alicante får du litt av hvert.

Alicante er en storby med småbyfølelse. Lett å bli kjent i, oversiktlig og perfekt for deg som liker å gå. Med fine strender midt i byen, gode fiske- og skalldyrrestauranter og et livlig fornøyelsesliv med mange klubber og barer. Golfbaner og vingårder er lett tilgjengelig, og du kan bestille leiebil allerede hjemmefra. Ettersom klimaet er mildt og sommervarmen varer til langt utover høsten kan du reise hit hele året.

Middelalderborg på klippen
Den beste utsikten over byen har du fra middelalderborgen Santa Barbara som ligger på toppen av av fjellet Benacantil. Du velger selv om du vil gå opp til fots, ta heis eller kjøre bil. Med vollgrav, kanoner og mørke fangeceller minner den om byens interessante historie.

Strand midt i byen
Plya de Postiguet ligger ved foten av fjellet og har lys, finkornet sand og klart vann (stranden har EUs kvalitetsstempel Blue Flag). Et paradis for vannsport, men vil du ha det lit roligere kan du ta bussen til den lange stranden Playa de San Juan.

Gater i gamlebyen
Den palmekantede strandpromenaden Explanada de Espagna er en stor turistmagnet. Med gateartister, fortauskaféer, iskiosker og liveband som spiller om kveldene. Like populært er det å rusle rundt i gamlebyen, El Barrio. Trivselsfaktoren er høy blant trappetrinnsgater og hvitkalkede hus med fargerike fliser. Kulturtips: ta en titt inn i San Nicholas-katedralen fra middelalderen og gå ikke glipp av MaCa, et museum med verk av blant annet Picasso og Miró.

Skalldyr og paella
Foodies har mye å hente i Alicante. Torghallen er et velfylt skafferi med frukt, grønnsaker og spesialiteter som manchegoost, lufttørket skinke og spansk nugatt. Fiske- og skalldyrrestaurantene er mange, spesielt rundt havnen.

Ferietilbud i/på Alicante