Mamma Mia! Hvilken øy?

Vi vet hvor filmen ble spilt inn. ”Mamma Mia! – here we go again” kom cirka 10 år etter den første filmen. Den gangen ble filmen spilt inn i Hellas og de vakre scenene med glitrende hav og dramatiske klipper fikk både en og annen til å bestille en reise i filmens spor. Så hvor går reisen denne gang?

Begge Mamma Mia-filmene utspiller seg på den fiktive greske øya Kalokairi. Stjernene Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth og Amanda Seyfried får konkurranse av de vakre omgivelsene. Abba-fans og grekofile minnes den skranglete bryggen, fargeskalen og svale steinhus fra den første filmen. I virkeligheten finnes dessverre ikke Kalokairi. Øya der filmen ble spilt inn heter Skopleos, men det finnes flere øyer i Hellas med Mamma Mia-følelse, og den nye filmen ble faktisk spilt inn et helt annet sted.

Gresk Mamma Mia-følelse

For den samme greske følelsen som i den første Mamma Mia-filmen kan vi anbefale de litt mindre reisemålene i den greske øyverdenen. Korfu har blant annet grønne åser og fjell som minner om Skopelos. Lei en bil og opplev små landsbyer som Sinarades og Kinopiastes.

tui-inspiration-korfu-grekland-i_0250654
Er det bryggen fra en av scenene i den første filmen? Nei, denne bryggen finner du på Korfu. På med svømmeføttene og hopp uti!

Samos er kanskje reisemålet vårt med høyest Mamma Mia-faktor. Samos ligger i det samme området i Middelhavet som Skopelos, Egeerhavet. Bestill et hotell i den sjarmerende landsbyen Kokkari for å oppleve hvite hus med blå dører, koselige tavernaer og småbåter som gynger på rad og rekke. Man kan nesten høre Streep, Walters og Baranski synge Dancing Queen…

Mamma Mia i Kroatia

Når de skulle spille inn den andre Mamma Mia-filmen falt valget på Kroatia. Og vi forstår hvorfor. Akkurat som Hellas har Kroatia sjarmerende landsbyer, idylliske strender, pinjetrær og sypresser. Kroatia har i tillegg en skjærgård med grønne øyer i det glitrende havet og øya Vis ble valgt ut som innspillingssted for den andre Mamma Mia-filmen.
Vis er en av Kroatias mindre kjente øyer, med en bakgrunn som militærbase er det først i de senere årene som turistene har oppdaget denne perlen. For å komme hit tar du ferge fra Split, ca. 2 timer. Naboøyene Hvar og Brac (disse selges kun fra Sverige) ligger litt nærmere fastlandet men har det samme krystallklare vannet og et herlig øyliv. Vil du holde deg på fastlandet, ikke fortvil, det er minst like vakkert i Tucepi og Igrane.

Forresten er det ikke bare Mamma Mia som er spilt inn i Kroatia. Deler av Star Wars: The Last Jedi er spilt inne her, det samme gjelder Game of Thrones. Så skynd deg å bestill en reise til Kroatia du også. Har du flaks møter du en Hollywood-stjerne på jobb, har du uflaks får du ”bare” en reise med herlig Mamma Mia-følelse.