Severdigheter i Athen - 10 tips

Athen er en av de mest populære storbyene akkurat nå, og her finner du alt du trenger og litt til. Les våre tips til byen og hva du ikke må gå glipp av når du reiser dit.

I samarbeid med Det greske turistbyrået
greecelogo

Mange passerer Athen på vei ut til de greske øyene. Men vi anbefaler deg å bli litt i Athen neste gang og oppleve denne vakre byen som har noe for alle. Her finner du fantastisk historie, bra shopping, herlig kulturliv, bra hotell og nærhet til stranden. Under kan du lese om 10 severdigheter i Athen som du ikke må gå glipp av.

1. Akropolis

Naturligvis havner Akropolis som nummer 1 på denne listen! Akropolisklippen ligger 150 meter over havet og høyt over byen. De fleste bygninger oppe på Akropolis er bygget i marmor og den mest kjente bygningen er Parthenon. Her finner du også det relativt nye Akropolismuséet.

Akropolig i Athen.
Akropolis er Athens severdighet nummer ett.

2. Fjellet Lykabettos

Lykabettos er Athens høyeste ås og her har du en fantastisk utsikt over byen. Du kommer deg til toppen via en fjellbane eller så kan du gå stien som slynger seg oppover og nyte utsikten over Athen som brer seg ut til alle kanter.

3. Ta båten til Pireus

Ta t-banen og dra til den vakre havnebyen Pireus. Rusle rundt i havnen, se på de vakre fiskebåtene og spis skalldyr.

4. Rusle rundt i Plaka

Besøk bydelen Plaka og gå deg vill i de små smugene som ofte er helt bilfrie. Her finner du restauranter, barer, nattklubber og kaféer.

Koselig gate i Athen.
Rusle rundt i Athens koselige gater.

5. Agoran

Agoran ligger rett nedenfor Akropolis og var en stor markedsplass en gang i tiden. Her finner du også Hefaistotempelet, et av Hellas’ best bevarte templer.

6. National Gardens

Denne parken er en oase midt i byen. Høye trær, grønne stier, fontener, en liten dyrepark, lekepark og perfekt for en piknik.

The National Gardens i Athen.
The National Gardens i Athen.

7. Stavros Niarchos Foundation Cultural Center

Her finner du Greek National Opera, et vakkert bibliotek og en enormt stor park. Kafé, lekepark, gratis arrangement og en fantastisk utsikt over Akropolis.

8. Opplev Monastiraki

Monastiraki er Athens eldste og kanskje mest besøkte bydel. Besøk det koselige torget, takbarer og restauranter og gå ikke glipp av det herlige loppemarkedet på søndager. Her finner du også Varvakios Agora som er et stort innen- og utendørs matmarked.

9. Brettos destilleri

Her står hundrevis av fargerike flasker på rad og rekke. Brettos destilleri i bydelen Palak er Athens eldste og her finner du naturligvis ouzo men de lager også en egen likør. Her føles det som om tiden har stått stille og det føles fortsatt lite og intimt.

10. Museum of Cycladic Art

Her finner du over 3000 gjenstander av kykladisk kunst. Du kan se figurer og statuer fra bronsealderen i alle mulige former.

Monastiraki i Athen er et must
Monastiraki i Athen er et must.