Reiser
til
Dublin

Pris fra

...

Våre hotell

15 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • 1,5 liter vannca. 12,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell-1 time
  • HovedstadDublin
  • SpråkIrisk, engelsk
  • Befolkning4 773 000

Reiser til Dublin

Dublin

Dublin er en kompakt by der det er enkelt å komme seg rundt til fots blant puber, restauranter, museer og parker. Det er kort avstand mellom skytsehelgenen St Patricks Cathedral og ølbryggeriet Guinnes Storehouse. To av mange steder som er vel verdt et besøk i denne vennlige hovedstaden.

Trinity College og whiskey

Elven Liffey deler Dublin i nord og sør. I den sørlige delen ligger byens oase, den vakre parken St. Stephen's Green og severdigheter som universitetet Trinity College, Dublin Castle og Temple Bar-distriktet med fornøyelser. her ligger også Grafton Street, Dublins mest populære shoppinggate med blant annet det eksklusive varehuset Brown Thomas.

Nord for elven ligger paradegaten O'Connel Street. Her ligger også Old Jameson Distillery der du kan lære mer om irsk whiskeyproduksjon. Forfattergalleriet The Writers Museum og berømte Abbey Theatre, Irlands nasjonalteater, lokker også mange kulturinteresserte til Dublin.

I litteraturens hovedstad kan det vel være på sin plass å besøke en bokhandel. De fleste store forfattere har ruslet rundt hos Greens, ved Merrion Square. Hvis du får lyst til å vite mer om dem kan du forflytte deg til forfattermuseet Dublin Writer's Museum ved Parnell Square. Det berømte universitetsområdet Trinity College er også verdt et besøk, med det imponerende biblioteket og skattekammeret med mesterverket Book of Kells.

Dublinia og Dublin Castle

Hvis du er interessert i historie bør du gå til Dublinia og se multimediapresentasjon av byen. En leksjon i Dublins hendelsesrike historie som kan vekke liv i skolens trøtteste elev. Slottet Dublin Castle er også verdt et besøk. Det ble bygget på 1200-tallet på et gammelt vikingslott. Hvis det gikk vilt til på vikingtiden, kan vi meddele at det går ganske vilt til selv i dag, ved siden av slottet.

En annen side av byens sjarm og historie viser seg i de georgiske husene med sine vakkert malte dører, ofte falleferdige, som indikerer at du har kommet til en by der livet i seg selv er mye viktigere enn en fasade.

Kunst og fornøyelser i Temple Bar

Temple Bar er et kunst- og fornøyelsesområde med mange av byens beste gallerier, barer og restauranter. Ved Temple Bar ligger Powerscourt Centre, et stort lagerhus fra 1700-tallet som i dag er et populært shoppingsenter. Det er populært å spasere fra Temple Bar og over elven til den andre siden via den lille støpejernsbroen Ha'penny Bridge.

Matkultur & Guinness

Et pubbesøk, f.eks. på Dublins eldste pub The Brazen Head på Lower Bridge Street, gir deg en påtakelig følelse av den vennlige atmosfæren i byen. Prøv en mørk, bittersøt Guinnes med kremhvitt skum, det finnes et museum i Dublin tilegnet dette verdensberømte ølet – museet har dessuten en egen skybar med fantastisk utsikt over byen. Du finner restauranter i ulike prisklasser rundt omkring i Dublin. De irske restaurantene bruker ofte landets delikate råvarer i maten: lam, krabbe, østers, blåskjell og laks.

Reiser til Dublin med TUI

Våre reiser til Dublin går med rutefly, noe som innebærer at reiselengden er fleksibel. Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt onlinesenter via telefon, e-post eller SMS både før og under reisen.

Ferietilbud i/på Dublin