2019-05-08

Aktiviteter på Kypros - 7 tips for alle aldre

Kypros har noe for alle. Myke sandstrender, krystallklart vann, høye fjell, vakre fotturer, god mat, fantastiske hotell, vingårder og pittoreske landsbyer og byer. Her kommer til noen tips til hva du kan se og oppleve på denne fantastiske øya.

1. Fig Tree Bay

Fig Tree Bay ligger i en havbukt på sørlige Kypros. Stranden er kjent som en av Kypros’ fineste med turkisfarget vann og lys sand. Her finner du mange hotell, restauranter, kaféer og shopping. Gå ikke glipp av Magic Dancing Waters som er et fonteneshow med ild, røyk og musikk som lokker folk i alle aldre.

Vårt TUI Family Life Nausicaa Beach ligger i Fig Tree Bay.

Fig Tree Bay med sitt fantastiske vann.
Fig Tree Bay med sitt fantastiske vann.

2. Troodosfjellene

Troodosfjellene er Kypros’ største fjellkjede. Her finner du små landsbyer, brosteinsbelagte gater, vingårder, pinje- og kirsebærtrær og perlende bekker. Her kan du vandre, besøke små kirker, gå på vinsmaking og til og med gå på ski om vinteren.

Les mer om Troodosfjellene her.

Troodosfjellene er en naturopplevelse utenom det vanlige.
Troodosfjellene er en naturopplevelse utenom det vanlige.

3. Afrodites klippe

Den kjente klippen ligger 25 km fra Pafos, på vestre Kypros. Ifølge mytologien var det her gudinnen Afrodite steg i land fra havets skum. Du kan bade ved klippen, men du må hoppe uti. Vil du holde deg vakker og finne evig kjærlighet skal du vente til månen lyser og så svømme tre ganger rundt klippen.

Afrodites klippa er en stor severdighet på Kypros.
Afrodites klippa er en stor severdighet på Kypros.

4. Kyrenia

Kyrenia er en koselig havneby nord på Kypros. Byen har en vakker festning fra 1500-tallet og en strandpromenade som er perfekt å rusle rundt på og spise is. Dessuten ligger noen av Kypros’ mest urørte strender her.

Kyrenoa og havnen der er vel verdt et besøk.
Kyrenoa og havnen der er vel verdt et besøk.

5. Nissi Beach

Nissi Beach ligger rett utenfor Ayia Napa. Stranden er fantastisk vakker og med sitt klare vann har den fått utmerkelsen Blue Flag for rent vann. Stranden er langgrunn og du kan lett spasere ut til den lille øya som ligger utenfor.

På Nissi Beach ligger vårt koselige familiehotell TUI Family Life Atlantica Aeneas Resort.

Nissi Beach er herlig langgrunn for barnefamilier.
Nissi Beach er herlig langgrunn for barnefamilier.

6. Limassol

Limassol er uten tvil hottest på hele Kypros akkurat nå. Trendy restauranter og klubber, after beach langs havet, luksusshopping, spa og en helt ny marina. Läe mer om Limassol her.

Gå ikke glipp av trendy Limassol!
Gå ikke glipp av trendy Limassol!

7. Kykkos Monastery

Kykkos Monastery er en gammel ruin på Kypros. Klosteret ligger på en fjelltopp 1318 meter over havet. Det er enormt vakkert og er åpent alle dager fra november–mai, gratis inngang.

Kykkosklosteret ligger høyt over havet.
Kykkosklosteret ligger høyt over havet.

Lignende innlegg

Melia Hotels på Kapp Verde

Melia Hotels and Resort har flere flotte hotell på Kapp Verde. Disse hotellene har noe som passer for alle, uansett om du reiser med eller uten barn.
2019-11-27

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.
2019-11-06

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.
2019-10-28

Bangkoks beste streetfood

Bangkoks gatemat er rangert som en av de beste i verden, og det er lett å forstå hvorfor. På hvert hjørne står det en matvogn, det oser og ryker og en duft av fiskesaus, sitrongress og chili slår imot deg. Fortsett å lese dersom du ikke vil gå glipp av Bangkoks beste streetfood under ditt neste besøk i denne spennende storbyen.
2019-10-24