Reiser
til
Lisboa

Pris fra

...

Våre hotell

10 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Funchal
  • Pizzaca. 80,-
  • 1,5 liter vannca. 5,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell-1 time
  • HovedstadLisboa
  • SpråkPortugisisk
  • Befolkning10 320 000

Reiser til Lisboa

Lisboa

Lisboa er som en tidsmaskin. Den ene dagen rusler du i de historiske bydelene blant trange brosteinsbelagte gater som minner om tiden da portugiserne hersket over verdenshavene. Neste dag besøker du den arkitektoniske nyskapelsen MAAT og spiser lunsj nede i Docas, havneområdet der det vrimler av trendy barer og klubber.

Ettersom Lisboa er bygget på syv høyder finnes det mange utsiktspunkter der du kan beundre byen ovenfra. Et tips er Miradouro Santa Catarina med den beste utsikten over elven Tagus og den mektige 25. april-broen som ligner Golden Gate Bridge. Mellom Baixa og Bairro Alto kan du dessuten ta Elevador de Santa Justa, en trivelig heis med kafé, til toppen av tårnet.

Et annet sjarmerende transportmiddel er sporvognene som kjører opp og ned bakkene i de bratteste områdene av byene. Hopp på f.eks. nr. 26 som fungerer som en sightseeingtur gjennom sentrum av Lisboa.

Alfama – gamlebyen

For å orientere deg i byen bør du kjenne til de fire bydelene Alfama, Baixa, Bairro Alto og Belém. Alfama er den eldste og mest pittoreske bydelen med en labyrint av trange gater der husene lener seg mot hverandre. Vil du få en følelse av den portugisiske sjelen så skal du oppsøke spisestedene i Alfama. Her fremføres det ofte fado, den bittersøte sangstilen som formidler sorg og lengsel.

Shoppingstrøkenes Baixa

I Baixa finner du mengder av shoppinggater og fortauskaféer. Her ligger også det livlige torget Rossio som er et populært møtested for alle typer underholdning.

Bohemske Bairro Alto

De gamle bohemske kvartalene i Bairro Alto endrer form fra dagtid til kveldstid. På dagtid dominerer ultramoderne butikker, håndverksboder og antikke kaféer. Om kvelden forvandles området til Lisboas fornøyelsesområde nummer en med utallige restauranter, barer og klubber – mange ikke større enn en vanlig stue.

Historie og samtidskunst i Belém

Bydelen Belém bærer sterke minner fra Portugals stolte fortid. I havnen lå en gang i tiden jordomseilerne på vei mot nye mål. I dag er havnen moderne med trendy spisesteder og en hyggelig strandpromenade. Her ligger også fortet Torre de Belém og Jeronimusklostere, begge oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Det nyeste tilskuddet i det tidligere industriområdet er nybygde MAAT, Museum og Art, Architecture & Technology. Det imponerende museet ligger delvis inne i et tidligere elverk med en vakker, bølgeformet entré med hvite fliser som vender ned mot elven.

Kunstskatter og skalldyr

Eldre kunst kan du se i Museu de Arte Antigua og samtidskunst i Museu de Chiado. Et annet tips for kunstinteresserte er Museu Nacional de Azulejo – de vakre portugisiske flisenes eget tempel.

Med sin beliggenhet ved kysten, kan Lisboa skryte av en mengde fiske- og skalldyrrestauranter. Grillede sardiner, nyfangede blåskjell kokt i hvitvin og hummer er bare eksempler på delikatessene som kommer rett fra havet.

Reis til Lisboa med TUI

Våre reiser til Lisboa går med rutefly, noe som innebærer at reiselengden er fleksibel. Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt onlinesenter via telefon, e-post eller SMS både før og under reisen.

Ferietilbud i/på Lisboa