Reiser
til
Istanbul

Pris fra

...

Våre hotell

27 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Alanya
  • Pizzaca. 60,-
  • 1 liter vannca. 6,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaTyrkisk lira (TRY)
  • Tidsforskjell+1 time
  • HovedstadAnkara
  • SpråkTyrkisk
  • Befolkning15 067 724

Reiser til Istanbul

Istanbul

Istanbuls 8500 år gamle historie har gjort at byen er formet av tidens tann, fylt med oppturer og nedturer. Den fantastiske Blå moskéen og Topkapi-palasset, glødende solnedganger ved Bosporos, kule barer og utsøkte baklavas er bare noen av grunnene til dens popularitet. Med sin unike beliggenhet mellom to kontinenter, Europa og Asia, vest og øst, har den i årtusener vært både et skille og en smeltedigel for utallige mennesker, religioner, kulturer og hendelser.

"Hvis jorden var én nasjon, ville Konstantinopel være hovedstaden." Det sa en gang den franske keiseren Napoleon Bonaparte om det som i dag kalles Istanbul. Det sier mye om byens rike historie, kultur og mangfold. Selv om han ikke var hverken reiseleder eller historiker, hadde han mange sjømil bak seg og en del byer å sammenligne med.

Istanbul severdigheter

Konstantinopel, Byzantion, Istanbul ... kjært barn har (hatt) mange navn. Hvis bymurene kunne snakke, hadde de sprudlet av sagn og legender. Det er ingen annen by som kan skryte av å være hjertet av to kontinenter. Istanbuls geografiske beliggenhet gjør det til en stadig voksende by, og flyturen til Istanbul er kort, ca. 4 timer fra Oslo. En av de mektigste severdighetene byen har å vise frem er Bosporos-elven. Istanbuls behagelige klima gjør den Instagram-vennlig hele året, ikke minst for sin fantastiske solnedgang.
Gå opp i Galata-tårnet, en terrasse i bydelen Beyoğlu eller hopp på en båt fra Karaköy-havnen til Kadiköy-området for å fange den enestående Istanbul-skylinen.

Den blå moskeen og Hagia Sophia

Når vi snakker om severdigheter, er det to som alltid blir nevnt; Hagia Sophia og Den blå moské. Den førstnevnte var nemlig verdens største bygning da den ble oppført i 537. Den har tjent som møteplass for både kristne ortodokse og muslimer. Den blå moskéen, inspirert av Hagia Sophia, har fått navnet sitt av utlendinger for sine blå mosaikkfliser og den er veldig kjent for sin praktfulle kuppel. Dens egentlige navn er faktisk Sultan Ahmet-moskeen.

Shopping og mat i Istanbul

Istanbuls Grand Bazaar ligger sentralt i Fatih-området, og har over 4000 butikker. Innenfor historiske vegger og tak ligger de tett, side om side, og utgjør et mylder av håndverk, tepper og porselen. Den er åpen hver dag unntatt søndager, så tilbring noen timer med å rusle rundt i denne fargerike labyrinten av varer, dufter og mennesker. Ta deretter en kort tur nordover for en döner-lunsj på Taksim-torget. Når du er mett, men fortsatt har litt plass, kan du skjemme bort deg selv med baklavas, de tradisjonelle søtsakene i filodeig med godt fyll. Det er i dag et utbredt bakverk, men det sies at det ble oppfunnet her, nærmere bestemt i Topkapi-palassets kjøkken.

Strender rundt Istanbul

Strandliv, sol og bad hørers kanskje ikke ut som en naturlig del av Istanbulreisen. Men faktum er at det finnes flere flotte strender rundt byen. Yeşilköy Çiroz Beach og Florya Güneş Beach er populære for sine gylne sandstrender, og det tar bare en halv time å kjøre dit med bil. Kjører du dobbelt så langt nordover kommer du til den vakre Burc Beach ved Svartehavet, der det blant annet er populært med kitesurfing.

Reise til Istanbul med TUI

Våre reiser til Istanbul går med rutefly, noe som betyr at reiselengden er fleksibel. Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt online-senter via telefon, e-post eller SMS både før og under reisen.

Ferietilbud i/på Istanbul