Reiser
til
Tulum

Pris fra

...

Våre hotell

5 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Estimert gjennomsnitt
  • Enkel middagca. 120,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaMeksikansk peso (MXN)
  • Tidsforskjell-7 timer
  • HovedstadMexico City
  • SpråkSpansk
  • Befolkning127 500 000

Reiser til Tulum

Tulum

Den hvite stranden i Tulum blir ofte referert til som en av verdens fineste strender, med en rolig og avslappet atmosfære. Et stykke unna ligger Maya-byen Tulum på en klippe.

Strandlivet i Tulum er av en annen karakter enn i mye travlere Playa del Carmen, 60 kilometer nord. Alt er veldig avslappet, her trives ikke minst backpackere, noe som ikke er rart - den praktfulle stranden er omkranset av viftende kokopalmer og har pulveraktig sand. En håndfull restauranter ligger i strandkanten, enda flere finner du i den lille byen Tulum som ligger litt i innlandet.

Maya-byen Tulum

Destinasjonen er perfekt for deg som ønsker å få et innblikk i mayakulturen. På en høyde over stranden ligger den innmurte maya-byen Tulúm, hvor du blant annet finner ruinene av landemerket El Castillo. Innenfor den fem meter brede muren finnes utgravningsområdet hvor du kan rusle mellom templer med fresker, skulpturer og relieffer.

Snorkling i verdensklasse

I nærheten av May-rivieraen finner du noen av verdens beste snorklingsteder. Like ved kysten renner The Great Mayan Reef, verdens nest lengste korallrev. Nybegynnere kan også dra nytte av en halvdags snorkletur, der du noen meter over revet kan se havskilpadder, papegøyefisk og andre fargerike innbyggere i korallverdenen.

Snorkling i grottene

I tillegg kan du være med på organiserte utflukter for å snorkle i såkalte cenoter. Det er underjordiske grollehaller, halvt fylt med ferskvann, hvor du svømmer blant fjellformasjonene i suggererende kunstbelysning.

Maya-byer i jungelen

Like fremragende er utfluktsmulighetene for kulturentusiaster. Det var akkurat her i området at høykulturen til mayaindianerne blomstret frem til den spanske invasjonen i 1520. Våre guidede utflukter tar deg til tempelbyer som Chichen Itza og Coba.

Ferietilbud i/på Tulum