Romantisk weekend i 5 europeiske byer

Hvem drømmer vel ikke om en romantisk weekend med kjæresten sin? Flykte fra den grå hverdagen og få tid til hverandre med romantiske middager og spaserturer hånd-i-hånd. Her følger noen tips til våre mest romantiske storbyer. Uansett om du ønsker kulturopplevelser, storbyshopping eller gourmetmat til en billig penge.

Byromantikk i Amsterdam

Her kan du kjøre med kanalbåt, spise piknik i en av de mange parkene eller besøke et av verdens mest kjente kunstmuséer. Fordelen med Amsterdam er den ikke er altfor stor, til tross for at det er en storby. Du behøver ikke stresse, men kan spasere eller sykle mellom severdigheter og små gullkorn. Gå ikke glipp av et besøk på et av byens mange markeder, og det mest romantiske markedet er naturligvis det flytende blomstermarkedet. Les mer om shopping, restauranter og fornøyelser i Amsterdam.

800x600-tui-inspiration-amsterdam-romatisk-weekend-0314086
Amsterdam er både romantisk, storby og sykkelvennlig.

Romantikk + billig = sant i Praha

Middelalderbygninger, renessansepalass og trange smug som går i sikksakk over åsene gjør Tsjekkias hovedstad Praha både interessant og vakker. I tillegg er prisene så lave at du ikke blir ruinert av å unne deg og kjæresten en ekte gourmetmiddag. Perfekt for deg som ønsker en romantisk weekend som ikke koster skjorta. Praha har til og med en liten kopi av Eiffeltårnet på byens høyeste punkt, og du kommer deg dit via en taubane.

800x600-tui-inspiration-praha-romantisk-weekend-0311147
Fest en kjærlighetslås her! Praha har mange broer over Moldauelven. I tillegg er byen et svært prisgunstig reisemål.

Firenze for kulturelskere

Blir du mo i knærne av italienske piazzaer, Michelangelo og da Vinci? Da skal du reise til Firenze. Besøk Bobolihagen som dateres tilbake til 1400-tallet. Ta en rolig spasertur og nyt skulpturer og perlende fontener. Piazza Santo Spirito ligger i det litt roligere området Oltrarno. Her samler lokalbefolkningen seg på spisestedene rundt torget og noen ganger er det marked. Rusle litt rund, shopp noen småting og slå deg ned på trappen utenfor kirken for å se på folk. Gå ikke glipp av skomuséet og kunsthallen som er dedikert skodesigneren Salvatore Ferragamo. En ekte perle!

800x600-tui-inspiration-firenze-romatisk-weekend-0176336

Romantikkens høydepunkt: Verona

Det er nesten på grensen til det klissete når man besøker Julies balkong, sammen med horder av andre turister så klart. Men det er et must hvis du reiser til stedet for Romeo og Julies kjærlighetshistorie. Gå heller ikke glipp av den romerske arenaen og se gjerne en overdådig operaforestilling der. Garantert en uforglemmelig opplevelse.
Dette er kanskje verdens mest lidenskapelige land og her kan du se flere romantiske reisemål i Italia.
I tillegg til pittoreske gater har Lisboa også mer moderne områder for den trendsøkende.

800x600-tui-inspiration-verona-romantisk-weekend-0313266
Julies "hjemby" Verona er reisemålet for alle håpløse romantikere.

Lisboa for alle

Gule trikker som kjører oppover smale brosteinsbelagte gater mellom vakre husfasader – kan det bli mer romantisk enn det? Jo forresten, besøk en koselig liten restaurant i Alfama, gamlebyen og hør på ”fado”, portugisisk folkemusikk. Hvis reisefølget ditt foretrekker trendy og moderne for en lidenskapelig date, passer kanskje området ”Docas” ved havnen bedre. Dere trenger ikke være uenige, Lisboas ulike kvartaler og områder har noe for enhver smak, alt fra shoppingområder og boemsk til industichict.
Her finner du flere tips til city- og weekendreiser.

800x600-tui-inspiration-lisboa-romantisk-weekend-0295747
I tillegg til pittoreske gater har Lisboa også mer moderne områder for den trendsøkende.

Her finner du flere tips til storby- og weekendreiser.