Sykdom og uhell

Spør legen din om hvilke sykdommer som kan være aktuelle i landet du reiser til. Hvis noe skjer som gjør at du trenger å benytte reiseforsikringen din, er det viktig at du tar vare på dokumentasjon, regninger og legeerklæringer fra den behandlende legen på reisemålet. Og ta kontakt med våre guider hvis du trenger hjelp eller henvisning til lege eller sykehus.

Vær alltid forsiktig når du reiser, og sørg for at din reiseforsikring oppfyller de spesifikke behovene du trenger.

Bading
Dessverre trives bakteriene ved høye vanntemperaturer i hotellets bassenger. Ved hyppig og langvarig opphold i vannet kan konstant vann i øregangen forårsake øreinfeksjon.

Det anbefales derfor å skylle og tørke ørekanaler etter bading. TUI kan ikke holdes direkte ansvarlig for øreinfeksjoner.

Mageproblemer
Bakteriefloraen er ofte forskjellig fra Norge, noe som kan resultere i mageproblemer. Mageinfeksjoner kan dessverre skyldes mange årsaker, f.eks. svømme i bassenget, drikkevann, bakterier på sedler eller håndtak etc. Dessverre er det ikke mulig å beskytte seg mot infeksjoner når du oppholder deg i andre land med en annen bakteriflora.

Ta kontakt med ditt lokale apotek som kan anbefale midler til dette.

Sikker ferie i solen
Sommeren er i full gang, noe som betyr ferie, kos og hygge. Men ferie betyr også solbeskyttelse - både når ferien er i Norge, og når turen går til varmere strøk. Her er skygge den viktigste og mest effektive solbeskyttelsen. Andre tips du kan ta med på ferien er:

  1. Ta en pause fra solen de timene solen er på sitt sterkeste, normalt fra 12.00-15.00
  2. Bruk solkrem, solhatt og solbriller
  3. Bruk solkrem med faktor 30+, og bruk rikelig