Reise med barn

Det er både morsomt og inspirerende å reise med barn. Før du reiser av gårde, kan det likevel være greit å få noen tips og råd som kan gjøre turen mer gøyal og behagelig for både voksne og barn. Blant annet er det flere tilvalg du kan bestille som kan være bra å gjøre før du reiser.

Barnepriser

Barn under 2 år betaler kr 250,- uansett reiselengde (f.o.m. sommer 2018 er prisen 500,-). Barnet får ikke eget sete om bord, og man har som hovedregel ikke rett til fribagasje. Flyselskapenes sikkerhetsregler tillater kun ett barn under 2 år pr. voksen.

Du må regne med å ha barnet på fanget under flyturen. Barn under 2 år har heller ikke eget sete på bussen. Barn som fyller 2 år i løpet av ferieoppholdet – må oppgi alderen 2 år i bestilling.

Barn som skal ut på reise – og som fyller 12 år i løpet av et ferieopphold – må oppgi alderen som 12 år i bestillingen. Barn over 12 år regnes som voksne, og må betale samme hotellpris som en voksen. Dersom dette ikke er gjort som nevnt over, har hotellet rett til å kreve prisdifferansen mellom et barn og en voksen av de reisende under oppholdet.

Se gode priser, tilbud og inspirasjon for familieferie her »

Barneklubber

Våre populære barneklubber, Baby Club, Bamseklubben (3-5 år) og @611 (6-11 år) tiltrekker mange barn år etter år. Du bestiller hjemmefra og har garantert plass. Barneklubbene finnes på alle TUI Family Life-hotell. Les mer om barneklubber »

Svømmeskole / Plask og lek

Svømmeskolen vår har vært en suksess. Den kan bestilles på alle våre TUI Family Life-hotell.

Les mer om svømmeskolen »

Barntrille

På TUI Family Life og Blue Star kan du bestille barnetrille samtidig som du bestiller reisen. Barnetrillen er av type paraplyvogn uten liggende stilling.

Sprinkelseng

På TUI Family Life og Blue Star kan du bestille en sprinkelseng eller lignende når du bestiller din reise. På de fleste andre hotell går det stort sett greit å få barneseng ved innsjekk. I slike tilfeller skjer betalingen på reisemålet.

På flyet

Her finner du viktig informasjon om bagasje og måltider når du skal fly med barn.

Les mer under flyinformasjon

Hennatatovering

Såkalte hennatatoveringer (kroppsmaling med farger som blekner og forsvinner etter noen uker) kan forårsake irritasjon og utslett hos barn med følsom hud og anlegg for eksem. Barnet kan utvikle varig allergi. Vi fraråder barn å få påført henneatatovering.

Bleiebarn? Bruk badebleie!

Avføring i bassenget kan være en helserisko. Derfor oppfordrer TUI foreldre til bleiebarn og barn under tre år om å ta med seg og bruke badebleier når barna bader i basseng.