Reise med barn

Det er både morsomt og inspirerende å reise med barn. Før du reiser av gårde, kan det likevel være greit å få noen tips og råd som kan gjøre turen mer gøyal og behagelig for både voksne og barn. Blant annet er det flere tilvalg du kan bestille som kan være bra å gjøre før du reiser.

Barnepriser

Barn under 2 år betaler kr 250,- uansett reiselengde (f.o.m. sommer 2018 er prisen 500,-). Barnet får ikke eget sete om bord, og man har som hovedregel ikke rett til fribagasje. Flyselskapenes sikkerhetsregler tillater kun ett barn under 2 år pr. voksen.

Du må regne med å ha barnet på fanget under flyturen. Barn under 2 år har heller ikke eget sete på bussen. Barn som fyller 2 år i løpet av ferieoppholdet – må oppgi alderen 2 år i bestilling.

Barn som skal ut på reise – og som fyller 12 år i løpet av et ferieopphold – må oppgi alderen som 12 år i bestillingen. Barn over 12 år regnes som voksne, og må betale samme hotellpris som en voksen. Dersom dette ikke er gjort som nevnt over, har hotellet rett til å kreve prisdifferansen mellom et barn og en voksen av de reisende under oppholdet.

Se gode priser, tilbud og inspirasjon for familieferie her »

Barneklubber

Våre populære barneklubber, Baby Club, Bamseklubben (3-5 år) og @611 (6-11 år) tiltrekker mange barn år etter år. Du bestiller hjemmefra og har garantert plass. Barneklubbene finnes på alle hotell i kategorien TUI Blue For Families. Les mer om barneklubber »

Internasjonale barneklubber
Flere andre hotell tilbyr egne barneklubber. De er internasjonale og oftest med engelsktalende personalet. Vi som reisearrangør har ikke ansvar for tider og aktiviteter som gjennomføres av disse barneklubbene. Vi reserverer oss også for endringer eller om aktiviteter i disse barneklubbene avlyses grunnet for få påmeldte barn.

Svømmeskole / Plask og lek

Svømmeskolen vår har vært en suksess. Den kan bestilles på alle våre TUI Blue For Families.

Les mer om svømmeskolen »

Barntrille

På TUI Blue For Families og Blue Star kan du bestille barnetrille samtidig som du bestiller reisen. Barnetrillen er av type paraplyvogn uten liggende stilling.

Sprinkelseng

På TUI Blue For Families og Blue Star kan du bestille en sprinkelseng eller lignende når du bestiller din reise. På de fleste andre hotell går det stort sett greit å få barneseng ved innsjekk. I slike tilfeller skjer betalingen på reisemålet.

På flyet

Her finner du viktig informasjon om bagasje og måltider når du skal fly med barn.

Les mer under flyinformasjon

Hennatatovering

Såkalte hennatatoveringer (kroppsmaling med farger som blekner og forsvinner etter noen uker) kan forårsake irritasjon og utslett hos barn med følsom hud og anlegg for eksem. Barnet kan utvikle varig allergi. Vi fraråder barn å få påført henneatatovering.

Bleiebarn? Bruk badebleie!

Avføring i bassenget kan være en helserisko. Derfor oppfordrer TUI foreldre til bleiebarn og barn under tre år om å ta med seg og bruke badebleier når barna bader i basseng.

Cruise

Aldersgrenser
For å reise på cruise med spedbarn må barnet være minst 6 måneder. På reiseruter over Atlanteren må barnet være minst 12 måneder. Det samme gjelder hvis ruten inneholder tre eller flere sammenhengende dager til sjøs. Alderen regnes fra cruisets første dag.

Barn, spesielle tillatelser
Voksen som reiser med barn under 21 år som de ikke er forelder eller verge til, må vise barnets pass (og evt. visum) samt en kopi av begge foreldrenes pass og en undertegnet bekreftelse av minst av ett av barnas foreldre/verge på at barnet har tillatelse til å reise sammen med reisefølget. En bekreftelse på engelsk (notariebevis) skrevet av en fagperson, blant annet en advokat, lege eller fredsdommer (Justice of Peace) og fødselsattest (original, stemplet av Notarius Publicus eller en bekreftet kopi) må også leveres ved innsjekkingen. Obs! Bekreftelsen må også inneholde en tillatelse til at barnet kan få medisinsk behandling hvis det skulle oppstå en situasjon der en lege mener at barnet må behandles umiddelbar. Vær oppmerksom på at disse reglene også gjelder når barnet reiser med slektninger eller venner.

Hvis et barn reiser med en av sine foreldre/verger og har et annet etternavn enn denne må forelderen/vergen kunne vise et gyldig dokument, undertegnet av den forelderen/vergen som ikke er med på reisen, som bekrefter at han eller hun godkjenner at barnet reiser med den andre forelderen/vergen (dokumentet må ordnes i god tid før reisen og senest 4 dager før seiling). Dokumentet må være på engelsk og skal tas med til havnen på avreisedagen.