Reiser
til
Madrid

Pris fra

...

Våre hotell

8 stk.

Prisnivå

Priseksempel fra Playa del Ingles
  • Pizzaca. 80,-
  • 1,5 liter vannca. 6,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0/-1 timer
  • HovedstadMadrid
  • SpråkSpansk
  • Befolkning45 560 000

Reiser til Madrid

Madrid er Spanias hovedstad og midtpunkt. Byen syder av liv hele døgnet og den kan beskrives som en kokende gryte med delikate ingredienser som kulturelle attraksjoner og et pulserende hverdagsliv. La deg rive med og nyte en by som stadig er i utvikling.

Puerta del Sol og Plaza Mayor

Puerta del Sol er torget og byens naturlige midtpunkt. Herfra går det gater og trange smug inn i de eldre og mest populære områdene. Det karakteristiske, firkantede torget Plaza Mayor er severdig med sine buer og vakre gatelykter. Her ligger også Teatro Real, byens operahus og Palacio Real, det kongelige slottet med sine innbydende hager Plaza de Oriente. Områdene rundt Puerta del Sol og Plaza Mayor med sine butikkstrøk og gågater er blant de travleste områdene. Her vrimler det av gjøglere, musikanter og gateselgere.

Sør for Puerta del Sol ligger Plaza de Cibeles og Atochastasjonen og i dette livlige området ligger mange av Madrids barer. I Salamancaområdet ligger de store internasjonale motehusene vegg i vegg med småbutikker med lokale designeres kreasjoner. På hovedgaten Gran Vía finner du alt du ønsker deg innen shopping, kaféer og restauranter.

Sene netter rundt Plaza Santa Ana

Måltidene i Madrid er ikke som hjemme. Lunsjen spises sent og kan holde på til fire om ettermiddagen. Og middagen begynner sjelden før halv ti om kvelden. Kveldens aktiviteter i Madrid innledes ofte på en tapasbar. Prøv f.eks. jamon serrano, lufttørket skinke, og gambas al akillo, hvitøksmarienerte reker, før det er tid for å spise en sen middag på en av byens mange restauranter. Prøv gjerne Madrids hovedrett, cocido madrileño, en kjøttgryte med kikerter, grønnsaker og tomatsaus. Andre spanske spesialiteter er den kalde grønnsakssuppen gazpacho og cochinillo, helstekt grillet pattegris og naturligvis paella!

Madridnatten fortsetter på det vibrerende torget Plaza Santa Ana som er et sentrum for nattelivet. De nattåpne barene er åpne til fem om morgenen og vil du fortsette festen går du videre til klubbene som åpner i ved soloppgang og holder det gående til kl. 10 – på formiddagen. Natten i Madrid er lang og varm.

Ferietilbud i/på Madrid

Hotell - Madrid