Reiser
til
Koh Lipe

Pris fra

...

Våre hotell

3 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel lunsjca. 60,-
  • Enkel middagca. 80–120,-
  • 1 liter vannca. 6,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaThailandske baht (THB)
  • Tidsforskjell+6 timer
  • HovedstadBangkok
  • SpråkThai
  • BefolkningCa. 900

Reiser til Koh Lipe

Koh Lipe

Den lille øya Koh Lipe er kjent for sine kritthvite strender og sitt turkise vann – øya kalles ofte for Thailands Maldivene. Men ikke tro at dette er en øde Robinsonøy, mange blir tvert imot overrasket over at Koh Lipe har så mange restauranter, butikker og uteliv.

Koh Lipe er en liten øy, bare drøye to kilometer tvers over. Den ligger nesten så langt sør man kan kommer i den thailandske øyverdenen, ikke langt fra Malaysias mest kjente turistøy Langkawi.

Tre drømmestrender

Selv om det også finnes bortgjemte badebukter samles de fleste ved tre lange strender med hvit, silkemyk sand. Mest populær er Pattaya Beach der vårt hotell Akira Beach Resort ligger. Sunrise Beach følger hele øyas kyst mens Sunset Beach i vest er noe kortere. Ved alle tre finnes det lokale spisesteder og longtailbåter som kan ta deg med på utflukter.

Øyas eneste gate er sjarmerende

Folkelivet på Koh Lipe opplever du aller best på øyas pulsåre Walking Street som er en 800 meter langs gågate mellom Pattaya Beach og Sunrise Beach. Butikker, barer, restauranter og dykkersentre ligger tett i tett og i høysesongen er pulsen høy om kvelden. Det kan likevel ikke sammenlignes med Phuket, da alt er relatict. Turistlivet er fortsatt litt preget av en laidback backpackerstil, med håndmalte skilt laget av drivved.

Regnskog, båtturer og snorkling

Utenfor disse hovedområdene er Koh Lipe en rolig og vakker tropisk øy. De ulike delene bindes sammen av turstier gjennom regnskogen. De eneste kjøretøyene du ser er sykler, mopeder og hotellenes golfbiler. Utfluktsbåter kan ta deg med til naboøyene og til korallrev for snorkling blant fargerike, tropiske fisk.

Slik kommer du dit

Reisen til Koh Lipe går via Krabis flyplass. Har du bestilt transport, fortsetter turen med minibuss og båt. Ettersom øya ligger langt unna må du være forberedt på en transport på flere timer. Les mer under fliken "Fakta" og rubrikken "Transfer".

Ferietilbud i/på Koh Lipe