Reiser
til
Krakow

Pris fra

...

Våre hotell

10 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Warszawa
  • 1,5 liter vannca. 4,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaPolsk Zloty (PLN)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadWarszawa
  • SpråkPolsk
  • Befolkning766 739

Reiser til Krakow

Krakow

Reis til Krakow og opplev en elegant by som dateres helt tilbake til middelalderen. Det er ikke bare en av Polens eldste byer, men også en av Europas eldste universitetsbyer. Her er det mye å se – vakre Staro Miasto, trendy barer og spennende museer. Blandet med shopping og god mat selvfølgelig.

I tillegg til arkitekturen gjør de store grøntområdene Krakow til en perfekt by å oppdage til fots eller på sykkel. Der den tidligere bymuren gikk rundt Staro Miasto, gamlebyen, ligger nå en av byens største parker – Planty Krakowskie. Her er det like trivelig å gå tur om sommeren som om høsten eller når snøen har falt.

Kunst, kultur og historie

I bykjernen troner slottet Wawel. Her finner du både domkirken og et kunstmuseum med en enorm samling. Fra klokketårnet får du den beste utsikten over Krakow. Utenfor står en ildsprutende statue av dagen som ifølge legenden truet byen. Et stykke utenfor sentrum kan du bli med på en guidet tur 300 meter under jorden i saltgruven Wielczka. Inne i gruven er det en underjordisk innsjø som glitrer i grønt og et kapell der nesten alt fra veggrelieffene til krystallkronen er laget av saltkrystaller.

Mettende måltider

For en virkelig god middag anbefaler vi golonka – polsk svinekjøtt eller stekt andebryst. Dessertelskeren får også lysten stillet ettersom det som regel står både strudel og kaker på dessertmenyen. Om sommeren står det i tillegg iskiosker i parkene og på nesten hvert eneste gatehjørne.

En ny by

I Kazimierz kan du rusle rundt blant restaurerte synagoger, hippe kaféer, barer og restauranter. Hvis du trenger en pause fra den tunge polske maten finnes det flere israelske restauranter med krydret hummus på menyen. Perfekt som snacks til en cocktail eller en øl.

Shopping med aner fra renessansen

Cloth Hall (Sukiennice) ble bygget under renessansen og her kan du finne det meste, blant annet håndverk av rav eller utskjært tre. Akkurat som i Warzawa finnes det store, moderne kjøpesentre, men vil du ha litt annerledes shopping tar du en tur forbi loppemarkedet på Plac Nowy i Kazimierz.

Et mørkt kapittel

Store deler av Polen ble hard rammet under 2. verdenskrig og i Krakow ser du mange historiske monumenter som er både spennende og som fremmaner en følelse av andakt. Ca. 1 time utenfor Krakow ligger Auscjwitz, et sted som ingen forlater uberørt.

Ferietilbud i/på Krakow