Verdens 10 fineste strender

Det finnes utallige strender å velge mellom når man skal på ferie. Noen er på jakt etter kritthvite strender og krystallklart vann for å snorkle, mens andre drømmer om de perfekte forholdene for surfing. Her er våre reiseeksperters egne favorittstrender. Finner du din favoritt her?

10. Formentera – Spania

Strendene på Ibiza er ikke å kimse av, men naboøya har noe helt spesielt. Formentera er omgitt av fantastiske kritthvite strender med turkisblått vann og steinformasjoner. Hvis du ikke bor på Formentera går det daglig båtturer fra Ibiza.

Et tips er å sykle rundt øya. Det er nok av hemmelige små viker der det er lett å tilbringe en hel dag.

Strand på Formentera, bilde fra stranden.
Formentera i Spania passer fint for par som ønsker seg en romantisk ferie med egen strand.

9. Elafonissi - Kreta

Kreta har en strand som slår alle de andre strendene på øya, nemlig Elafonissi. Stranden ligger i det sørvestlige hjørnet. Her blir sanden rosa, da den hovedsaklig består av skjell. Elafonissi kalles både den rosa stranden og Kretas Maldivene.

Herlig turkist badevann, Elafonisse på Kreta med TUI
Elafonissi på Kreta er en av de beste når det kommer til strender i Europa.

8. Belle Mare – Mauritius

Hvis du elsker snorkling har du kommet til riktig sted. Foruten å være Mauritius vakreste strand har Belle Mare et fantastisk korallrev. Revet ligger bare 200 meter fra stranden og de fleste hotellene har egne gratisbåter som kjører til revet. Hvis du bor på et hotell ved stranden kan du låne gratis solstol.

Blir du lei av solen og vannet kan du legge deg under palmene. Der er det deilig skygge, så det er lett å døse av mens du prøver å fordype deg i ferielektyren.

Vakker natur og strand på Mare på Mauritius, illustrasjonsbilde.
Belle Mare på Mauritius passer for alle som vil oppdage havet under overflaten. Eller bare lengter etter sol.

7. Zlatni Rat – Kroatia, Brac

Zlatni Rat betyr det gylne hornet på kroatisk og er nok landets mest Instagrammede strand. Her trenger du ikke filter når du skal ta bilder, stranden er som et lite kunstverk og skifter utseende med årstidene. Stranden ligger på øya Brac og det er restauranter på hotellene som ligger rundt. Hvis du vil ha et større utvalg kan du gå bort til den lille, sjarmerende byen Bol. Det går ofte båter til Brac fra fastlandet og de andre øyene, så hvis du ikke bor på øya er det en perfekt dagsutflukt.

Smaragdgrønt vann, litt grov sand som er blandet med sand og stein. Utrolig vakkert!

Dronebilde av den vakre stranden Zlatni Rat i Kroatia
Zlatni Rat i Kroatia passer for alle som elsker sol og bad, krystallklart vann og vakker natur.

6. Punta Cana – Den dominikanske republikk

Hvitere sand skal du lete lenge etter. Punta Cana er den beste stranden på hele Den dominikanske republikk. Langs stranden ligger fantastiske hotell, mange er nybygde. La deg rive med av den livlige karibiske stemningen, og ikke bli overrasket om du blir møtt av merenguedans på strandrestauranten. Vil du heller ha litt fred og ro anbefaler vi utkanten av Punta Cana.

Jeg vil absolutt anbefale hotellene! De er ofte nye og er som små feriebyer med restauranter, spa og infinitybasseng.

Vakker stråhytte i strandkanten på Punta Cana med TUI, bilde fra stranden.
Punta Cana på Den dominikanske republikk passer bra for deg som vil ha ekte karibisk stemning eller reiser med storfamilien.

5. Østre Rhodos – Kalithea, Anthony Quinn, Grande Blue, Tsambika

Denne strandkvartetten ligger på østsiden av Rhodos. Og alle har sin egen personlighet. Hvilken blir din favorittstrand?

  • Kalithea Beach: Klippeformasjoner, et tidligere romersk badested. Et skikkelig snorkelparadis.
  • Anthony Quinn Beach: En bukt med krystallklart vann, filmen Kanonene på Navarone ble spilt inn her.
  • Grande Blue Beach: Vik, litt hemmelig – her er det stor sjanse for at du får være i fred. En liten godbit!
  • Tsambika Bay: Stranden har fått navnet fra klosteret som ligger i nærheten. 800 meter lang, gylden sand og turkis vann.
Opplev vakre Anthony Quinn Beach på Rhodos med TUI, bilde.
På østre Rhodos finnes en strand for alle. Anthony Quinn Beach er en bukt med krystallklart vann, filmen Kanonene på Navarone ble spilt inn her.

4. Isla de Holbox – Yucatan Mexico

Holbox får du den helt riktige karibiske følelsen. Uansett hvor på øya du befinner deg er det aldri langt til en kritthvit strand med turkis vann. Her er det ingen trafikk, og stemningen er uformell og enkel. Du føler at du er langt unna det mer hektiske Cancun. Holbox er fremdeles relativt uberørt, og du er alltid i nærheten av naturen. Ikke gå glipp av ceviche på en av strandrestaurantene!

Hvis du reiser hit om sommeren må du få med deg hvalhaien! Du kan oppleve stimer på mer enn 50 hvaler, utrolig kult!

Vakker strand på Isla del Holbox i Mexico, bilde.
På Isla del Holbox er atmosfære rolig og stranden innbyr til total avslapping.

3. La Pelosa, Sardinia

Du trenger ikke reise til Karibia for å oppleve turkisblått hav og hvit langgrunn strand. La Pelosa ved Stintino på Sardinia er en vakker strand som er perfekt for barnefamilier. Det er brygger og gangveier og klipper mellom stranddelene. La Pelosa er perfekt for en dagsutflukt fra for eksempel Alghero eller Porto Conte.

Stintino – jeg elsker Italia og det er en veldig spesiell atmosfære her! Utrolig vakker strand og ekte italiensk følelse.

Dronebilde av den varke La Pelosa stranden på Sardinia.
Reiser du med barn og er glad i Italia kommer du til å like denne stranden, La Pelosa på Sardinia

2. Nissi Beach – Kypros

Berømte Nissi Beach ligger rett utenfor Ayia Napa, en strand som har helt hvit sand og turkisblått vann. Parker deg i en solstol og kos deg med ferieboka, kjør bananbåt eller snorkle i det krystallklare vannet. Det er et vannsportsenter på stranden der du blant annet kan leie vannscootere.

Hvis det bare er mulig å velge en strand å reise tilbake til resten av livet så velger jeg Nissi Beach. Det er varmt i vannet, sanden er myk og det er ikke mange andre steder som har like lang sesong!

Krystallklart vann på Nissi Beach, Kypros.
Nissi Beach på Kypros - perfekt for solglade familier med alt fra badelystne småbarn til aktive tenåringer. TUI har et Family Life hotell som ligger bare 150 meter fra stranden.

1. Pattaya Beach – Koh Lipe, Thailand

På Thailands paradisøy Koh Lipe finner vi Pattaya Beach hvor sanden er som potetmel. Her er det vanligvis vindstille, vannet er turkisblått, palmene svinger i vinden og perfket for barnefamilier, da stranden er langgrunn.

6 longtailbåter på en hvit sandstrand
Koh Lipe er en øy i Thailand med uendelige vakre strender.

Verdens 10 beste strender er valgt ut i samarbeid med TUIs reiseeksperter Johanna, Steffen og Tommy.