Reiser
til
Praha

Pris fra

...

Våre hotell

18 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Praha
  • 1,5 liter vannca. 4,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaTsjekkisk korunas (CZK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadPraha
  • SpråkTsjekkisk
  • Befolkning10 560 000

Reiser til Praha

Praha

Praha har i løpet av de siste 30 årene utviklet seg til å bli en vakker by med omhyggelig restuarerte middelalderbygninger og praktfulle renessanseslott. Her finner du nye økologiske trender, alternativ kunst og musikk og et fantastisk utvalg av både trendy og tradisjonelle restauranter. I tillegg kan byen by på lokalprodusert øl fra små og store bryggerier.

Prahas sentrum er ikke så stort, men det er kupert og har variert arkitektur, som skapt for langsomme spaserturer. Her kan du beundre vakre husfasader og offentlige kunstverk. Utekaféer og barer ligger tett og du trenger som regel ikke å lete etter et koselig sted for å hvile føttene og få en forfriskning. Praha er et paradis for matelskere og prisnivået ligger betydelig lavere enn i Skandinavia.

Se Praha fra oven

Er du glad i store høyder og utsiktsplasser? På toppen av " det dansende huset" ligger restauranten og vinbaren Fred & Ginger med flott utsikt over Praha. Fra kaféen i Letnáparken er det fin utsikt over byen og elven. Du kan ta taubane opp til utsiktspunktet i Petrinparken. I parken er det også et Eiffeltårn i miniatyr. Parkene i Praha er absolutt verdt et besøk, og i mange av dem sitter pianister og øver.

Karlsbroen og slottet i Praha

Karlsbroen går over elven Vltava (Moldau) mellom Stare Mesto (gamlebyen) og det historiske området Malá Strana. På en høyde over elvens vestre bredd ligger slottet i Paha med blant annet St. Vituskatedralen, gullsmuget, kronjuvelene, presidentens kontor og et stort leketøymuseum. Her kan du lett tilbringe en hel dag.

Ferietilbud i/på Praha