Kroatias beste strender

Kroatia har en 180 mil lang kyst mot Adriaterhavet som kantes av strender med krystallklart vann. Men hvordan ser strendene ut, og finnes det egentlig noen sandstrender i Kroatia?

Kroatia

Istria

Istria er en grønn halvøy nord i Kroatia der du finner små landsbyer med fine strender.

Medulin er en liten fiskerlandsby som er blitt omgjort til turiststed. Her finner du Istrias eneste sandstrand som er 1 km lang.

Rabac med stranden Girandella. Dette er en fantastisk strand av småstein beliggende på den sydøstre delen av Istria, i nærheten av området Rabac.

Porec har mange fine badebukter med små steinstrender og klipper.

800rabac-tui-kroatia
Vakre strender og små badebukter rundt Rabac.
800porec-kriatia-tui
Porecs fine og bortgjemte bukter – her finner du lett din egen favoritt!

Makarska-rivieraen

Makarska-rivieraen begynner sør for byen Split og har mange koselige strandbyer, blant annet Igrane, Tučepi og Podgora rundt byen Makarska. I tillegg kan du besøke de herlige øyene Brac og Hvar.

Tučepi har en lang strandpromenade som kantes av rullesteinstrender med klart turkisfarget vatten.

Byen Makarska har en flere kilometer lang rullesteinstrand. Den er bred, består av grus og småstein og skygges av pinjetrær.

Igrane er en idyllisk liten landsby med rullesteinstrand.

Brac kan skryte av Kroatias mest fotograferte strand, Zlatni Rat. En rullesteinstrand som ligger på en odde omgitt av asurblått hav.

Utenfor Split ligger byen Omis. Her finner du stranden Velika som er en av de få sandstrendene i Kroatia. Stranden er 1 km lang og svært barnevennlig.

Ved byen Hvar finnes det en liten rullesteinstrand rett nedenfor det fine klosteret. Et lite stykke fra Hvar ligger også Pokoji Dol, en steinstrand i en liten bukt. Vannet her er krystallklart og du kan se lang under vannflaten. På Pokonji Dol-stranden kan du leie solseng, kano og pedalbåt.

Dubrovnik

Dubrovnik-rivieraen ligger lengst sør i Kroatia og byen Dubrovnik har strender som består for det meste av grus og rullesteiner, noe som gjør vannet blått og klart.

Mlini ligger rett sør for Dubrovnik og er en koselig grønn by med rullesteinstrender og en fin strandpromenade.

Korčula er en naturskjønn grønn øy nær Dubrovnik. Her finner du badebukter med rullesteiner.

800mlini-kroatia-tui
Strendene rundt Mlini består for det meste av småstein og rullesteiner.
800dubrovnik-kroatia-tui
Dubrovnik er en fantastisk storby med strender.

Kort oppsummert har Kroatia krystallklart vann og for det meste stein- og rullesteinstrender. Betyr dette at Kroatia ikke er barnevennlig? Neppe! Tenk på fordelene, du slipper sandete føtter, knasing i isen og masse sand på hotellrommet.

Se alle våre reiser til Kroatia.