Reiser
til
Venezia

Pris fra

...

Våre hotell

15 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Giardini-Naxos
  • Pizzaca. 100,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadRom
  • SpråkItaliensk
  • Befolkning60 600 000

Reiser til Venezia

Venezia

Ingen by i verden er vel så romantisk som Venezia? Med sitt virvar av trange gater, sine klassiske gondoler, broer, øyer, vakre torg og koselige restauranter innbyr den norditalienske byen til spennende opplevelser.

Venezia er bygget på mer enn 100 små øyer og nesten 400 broer. De smale, spennende gatene og de mange kanalene går i ulike retninger og det er lett å gå seg vill, men se det som en fordel og en utmerket måte å utforske havnebyen Venezia på.

Canal Grande er hovedgaten og kanalen som deler byen i to deler. Et tips er å kjøpe et billig dagskort til vaporetti – vannbussene som langsomt tar deg langs kanalene. Den mest populære linjen er den som går langs Canal Grande, fra togstasjonen Santa Lucia til Markusplassen.

Folkelivet rundt Markusplassen

Markusplassen er vakker og veldig populær. Velg derfor tidspunkt for besøket med omsorg for å unngå den verste trengselen. Ved det store torget ligger den vakre kirken Basilica di San Marco og det hvite Dodgepalasset, det gjør også byens stolthet Kampanilen – det karakteristiske, 90 meter høye klokketårnet.

Hvis du synes det blir for mye turister rundt deg kan du gå noen kvartaler unna og har da store muligheter for å finne rolige, små torg med sjarmerende kaféer eller vinbarer. Slå deg ned med en cappucino og en is for å se på folkelivet og gondolene langs byens kanaler.

Gondoler i tre

De vakre, godt vedlikeholdte gondolene i tre er ikke bare til pynt, men fungerer også som transportmiddel i denne bilfrie byen. De De hurtige gondolene som innbyggerne selv bruker, er en opplevelse som krever både mot og god balanse. Ønsker du romantikk på tomannshånd leier du en litt dyrere gondol for to, med en gondolfører iført hatt og en klassisk stripete genser. Venezia er en romantisk by som er vel verdt en weekendtur.

Moderne kunst hos Peggy Guggenheim

Akkurat som mange italienske byer kan Venezia ikke bare skryte av en lang rekke historiske bygninger, det finnes også flere muséer, blant annet det velkjente Peggy Guggenheim Collection, et must for alle kunstinteresserte. Museet som ligger ved Canal Grande, har først og fremst 1900-tallskunst av blant annet Giacometti, Dalí, Picasso og Miró.

Reis til Venezia med TUI

Våre reiser til Venezia går med rutefly, noe som innebærer at reiselengden er fleksibel. Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte vårt onlinesenter via telefon, e-post eller SMS både før og under reisen.

Bestill et cruise fra Venezia

Fra Venezia kan du velge mellom et stort utvalg av cruise i Middelhavet. Å dra på cruise er en komfortabel måte å reise på og du får se flere reisemål på en reise. Her kan du se alle TUIs cruise i Middelhavet.

Ferietilbud i/på Venezia