TUI Airways - TOM

TUI Airways ble grunnlagt i 1962 (het da Britannia) og er i dag Storbritannias største charterflyselskap.

TUI Airways har sitt hovedkontor ved Luton Airport, har en flåte med 77 fly og flyr til over 80 destinasjoner rundt om i verden. TUI Airways vant nylig utmerkelser for å være det mest punktlige og mest miljøvennlige flyselskapet.

TUI Airways kommer til å være det første flyselskapet i Storbritannia til å begynne å fly den nye og drivstoffgjerrige Boeing 787 Dreamliner.

TUI Airways er en del av verdens største charterflygruppe, TUI Airlines. Gruppen består også avTUIfly i Norge, TUIfly i Tyskland, Jetairfly i Belgia, Corsairfly i Frankrike og Arkefly i Holland. Flyflåten til TUI Airlines består av drøyt 150 fly.

TUI Airways tillater barn som reiser alene fra ca 14 års alder, forutsatt at barnet føles trygg med situasjonen og at foreldre eller annen foresatt venter på flyplassen til flyet har tatt av.

Viktig informasjon – Samsung Galaxy Note 7

Viktig informasjon som følge av de siste hendelsene med den nyeste versjonen av Samsung Galaxy Note 7; der det er rapportert at telefonene har tatt fyr eller eksplodert under lading.

Samsung tilbakekaller disse enhetene og FFA (American Federal Aviation Administration) har gått ut med en advarsel om ikke å slå på eller lade disse enhetene om bord på fly, eller oppbevare dem i innsjekket bagasje.

TUI Airways setter alltid sikkerheten først og har derfor besluttet at det er forbudt å bruke eller lade Samsung Galaxy Note 7 om bord i flyene.

Enheten er ikke tillatt i innsjekket bagasje, men kan tas med om bord så lenge den ikke er slått på elles lades under flyturen.

Flyvninger til Mexico

Mexico har iverksatt et forbud mot å ta med seg Samsung Galaxy Note 7 ombord på flyvninger til og fra landet. Dette betyr at du hverken får ta med deg Note 7 i den innsjekkede bagasjen eller i håndbagasjen.

Flyvninger til Thailand

I Thailand er det ulovlig og straffbart å bruke alle typer e-sigaretter også å ta med seg e-sigaretter inn i landet.

Flyvninger til Den Dominikanske Republikk

Pulverlignende materialer, som sminke, babypulver (talkum), kaffe og krydder, kan kun tas med i innsjekket bagasje, ikke i håndbagasjen.

Medisinsk foreskrevet pulverlignende materialer er unntaket, og kan transporteres i håndbagasje. Lukkede beholdere inspiseres for tegn til/endringer eller manipulering av emballasjen for å sikre at innholdet er korrekt. Ta med en legeattest/engelskskrevet legeerklæring, som kan fremvises på forespørsel, hvis du har med medisin i håndbagasjen.

 • Bagasje

  Håndbagasje uten kostnad
  En håndbagasje per person kan tas med kostnadsfritt. Maksvekten er da 5 kg og maks størrelse er 55 x 40 x 23 cm.

  Innsjekket bagasje – tillegg mot kostnad

  For større bagasje som du sjekker inn tilkommer det en kostnad på ca. 200–300,-. Eksakt pris for din reise ser du i bestillingen. Med TUI Airways kan du sjekke inn 1 koffert per person som veier maks 20 kg inkludert håndbagasje. Altså for eksempel maks 17 kg innsjekket bagasje dersom håndbagasjen veier 3 kg. Hvis to eller flere reisende velger å pakke i samme koffert kan den veie maks 32 kg. Du finner regler for barnevogner og ekstra bagasjevekt nedenfor.

  All bagasje er inkludert i Premium Class

  Reiser du i Premium Class er også innsjekket bagasje inkludert i prisen, og i tillegg er maks tillatt bagasjevekt 30 kg, inkludert håndbagasje på maks 5 kg. Du har også mulighet til å ta med deg en golfbag uten ekstra kostnad.

  Følgende er ikke tillatt å pakke i innsjekket bagasje
  Saker/ting som du definitivt må ha tilgang til med en gang etter landing. Alle typer medisiner. Alle typer nøkler. Alle typer ømfintlig gods. Glassflasker. Verdisaker, verdipapirer eller penger, kredittkort, smykker, mobiltelefon, kamera, pc, all øvrig elektronikk og tilbehør til disse, uerstattelige dokumenter, solbriller, briller osv. TUI Airways erstatter ikke mistede eller skadede gjenstander av denne typen.
  Det er ikke tillatt å pakke våre klær og håndklær i innsjekket bagasje da disse kan ha en negativ påvirkning på bagasjen og ødelegge øvrig innhold. Våte klær og håndklær skal alltid plasseres i håndbagasjen under flyturen. Flyselskapet erstatter ikke for skader forårsaket av våte klær og håndklær i innsjekket bagasje.
  Flyselskapets erstatning for mistet eller skadet bagasje er begrenset, vennligst se over forsikringen din før avreise.

  Barn under 2 år

  Reiser du med barn under 2 år, kan du kostnadsfritt sjekke inn opptil 10 kg bagasje per barn, uansett om de voksne i reisefølget har bestilt innsjekket bagasje eller ikke. En eventuell trille/barnevogn (se nedenfor) regnes ikke inn i frivekten på maks 10 kg.

  Reiselengde 3 uker eller mer

  Hvis reisen varer tre uker eller mer, og du har bestilt innsjekket bagasje som tillegg, så kan du ta med 30 kg bagasje, inkludert 5 kg håndbagasje. OBS! Gjelder kun t/r-reise.

  Trille/Barnevogn

  Trille/barnevogn kan tas med kostnadsfritt. TUI Airways anbefaler at du leier en bag (Airshells) som beskytter trillen/vognen under transport – les mer om Airshells her.

  Les mer

  Ekstra bagasjevekt

  Har du behov for mer bagasjevekt enn det som er inkludert i det vanlige tillegget for innsjekket bagasje, kan du forhåndsbestille ekstra bagasjevekt til en billigere pris enn det du må betale for overvekt ved innsjekkingen. Ekstra bagasjevekt kan bestilles frem til 24 timer før avreise. Les mer her

 • Spesialbagasje

  Ønsker du å ha med deg store gjenstander som sportsutstyr på reisen, er det både praktisk og lønnsomt å forhåndsbestille på nettet.

  Forhåndsbestill

  Forhåndsbestill- Du sparer 100 kr

  Sjekker du inn uten å ha forhåndsbestilt påløpes et gebyr på 100 kroner i tillegg til prisene i linken nedenfor. Prisene varierer avhenger av hvor langt du skal reise, langdistanse regnes som flytid over 7 timer.

  Se priser og annen info her

  Finner du ikke din bagasje i listen__?__

  Ønsker du å bestille spesialbagasje som ikke er oppført i listen nedenfor, kan du ringe oss på tlf 22 42 34 44 for informasjon. Vær oppmerksom på at barnevogner ikke anses spesialbagasje, men sjekkes inn som vanlig bagasje pakket i flyplassens transportkoffert.

 • Flyklasser

  Boeing 787 - Dreamliner

  Premium Class - B787

  Når du flyr med TUI Airways (Boeing 787)

  • Bredere seter med god plass til bena.
  • 10 kg ekstra bagasjefrivekt (totalt 30 kg)
  • En golfbag uten ekstra kostnad
  • Tilgang til lounge på flyplassen ved utreisen på dag- og kveldstid (Lounge på Arlanda, Landvetter og København er tilgjengelige tre timer før avgang).
  • Separat innsjekking ved utreisen
  • Måltid der du ved hovedmåltidet velger mellom to ulike varmretter.
  • Barn under 12 år blir servert en fast meny tilpasset barn
  • Gratis drikke (unntatt champagne)
  • Personlig TV-skjerm i seteryggen foran deg

  Nb!

  • Premium bestilles samtidig med reisen
  • Kan ikke bestilles for spedbarn 0-2 år

  Dreamliner Plus (B787-800)

  I TUI Airways Dreamliner Plus inngår:

  • Behagelige seter med ekstra benplass
  • To måltider er inkludert, vanligvis et varmt og et kaldt måltid
  • Tilgang til individuell TV-skjerm med høretelefoner for spill, musikk og filmer ombord på flyet. TV-monitoren er plassert i stolryggen foran deg

  Dreamliner Class - B787

  I TUI Airways Dreamliner Class inngår:

  • Behagelige seter med god benplass
  • Mulighet for å kjøpe tilgang til individuell TV-skjerm med høretelefoner for spill, musikk og filmer ombord på flyet. TV-monitoren er plassert i stolryggen foran deg
  • Enklere mat i form av en matboks*

  *På TUI Airways langdistanseflyvninger med Boeing 787 anbefaler vi at du kjøper et varmt måltid som tillegg. Dette bestiller du samtidig med reisen.
  Les mer om hvordan du bestiller et varmt måltid »

 • Måltider ombord

  Standard måltid

  I TUI Airways legger vi stor vekt på at maten skal være vellagd og smakfull. Barn 2-11 serveres en spesiell barnemeny.

  Bestiller du måltid på flyvninger under sommersesongen, serveres du enten et kaldt eller et varmt måltid.

  Du bestiller måltidet hos TUI:
  • samtidig med at du bestiller reisen
  • på Min side (fram til 15 dager før avreise)
  • via support på telefon 67 11 50 00 (fram til 2 virkedager før avreisen)

  Dessverre tillater vi generelt ingen egen mat om bord. Hovedårsaken er at vi da ikke kan garantere sikkerhet og komfort om bord for allergikere. Unntak: dersom du f.eks. reiser med et spebarn eller selv er allergiker, kan det være mulig å ta med egen mat. Du finner mer informasjon til våre allergiske passasjerer lenger ned.

  Slik bestiller du mat på flyet:

  • samtidig med reisen
  • Under Min reise (senest 15 dager før avreise)
  • Via kundesenteret på tlf 08100 (senest 2 dager før avreise)

  Spesialmat

  TUI Airways tilgodeser de vanligste ønskene når det gjelder spesiell kost eller diett.

  Spesialmåltidenes innhold og sammensetning skifter avhengig av årstid og kjøkkenets råvarer, samt hvor maten lastes (hjemme eller på reisemålet). Dette gjør det vanskelig å spesifisere måltidets eksakte innhold for dagen. Derimot garanterer vi at måltidene følger gjeldende innholdsrestriksjoner.

  Spesialmaten bestiller og betaler du hos TUI i forbindelse med at reisen bestilles eller senest 2 dager før avreise. Du kan velge mellom følgende alternativer:

  • Vegetarisk - inneholder egg og melkeprodukter
  • Glutenfri
  • Diabetes
  • Laktosefri - inneholder ikke laktose, melk eller melkeprodukter
  • Uten svinekjøtt
  • Vegan

  Allergi

  Som allergiker har du, når du flyr med TUI Airways, mulighet til å bestille spesialmat om bord i henhold til alternativene over. Lider du av alvorlig allergi eller av flere ulike allergier, anbefaler vi at du tar med deg egen mat om bord.

  Dersom du som allergiker tar med egen mat til å spises om bord, ber vi deg meddele TUI Airways kundeservice (som håndteres av TUIfly) slik at de kan underrette vår besetning.

  Kontaktinformasjon:
  • Telefon: 22 42 34 44 (hverdager 09.00- 18.00, lør 10.00-16.00).
  • E-post: tuifly@tui.se (Ikke glem å oppgi ditt bookingnummer)

  Lider du av luftbåren peanøttallergi, må dette opplyses opp til det aktuelle kabinpersonalet. Personalet informerer øvrige passasjerer, ber dem vise hensyn og ikke åpne eventuelt medbrakte nøtteprodukter under flygingen.

  Det er viktig å understreke at TUIfly, til tross for oppfordring til medpassasjerene, aldri kan garantere en nøttefri flyging for dem som lider av luftbåren nøtteallergi.

 • Reservere flysete

  Når du reiser med TUI Airways, er det mulig å forhåndsbestille visse seter om bord mot betaling.

  Du kan bestille sete frem til 4 dager før avreise.

  [Bestill sete på flyet

  ](https://secure.paxport.net/tuiflynordic/login/lang/no)Du kan også bestille på telefon 67 11 50 50
  (et administrativt gebyr på 50 påløper ved telefonbestilling)

 • Taxfree

  Forhåndsbestilling av Taxfree-varer

  Når du flyr med TUI Airways, kan du enkelt forhåndsbestille dine taxfree-varer via nettet.

  I vår Holidayshop kan du velge mellom flere enn 800 merkevarer, til priser som er inntil 70 % lavere enn på kjøpesenteret hjemme. Du bestiller alltid med laveste-pris-garanti.

  Klokker fra GANT, smykker fra Pilgrim, duftnyheter som Madonnas seneste, solbriller fra Ray-Ban og kosmetikk fra Lancôme, Clinique og YSL er bare noen eksempler på det du kan finne i vår Holidayshop.

  Når kan du bestille
  Du forhåndsbestiller dine varer fra 30 dager før avreise fram til 5 dager før avreise til både ut- og hjemreisen. Om bord, på vei til reisemålet ditt, kan du komplettere bestillingen din til hjemreisen.

  Her bestiller du dine varer

 • Innsjekk

  Innsjekk åpner 2-3 timer før avgang, og stenger én time før flyet skal gå. Vær gjerne ute i god tid.

  Innsjekkingsautomater

  For å slippe innsjekkingskøer, kan reisende med Thomson Airways benytte innsjekkingsautomater på flyplassene der slike finnes.

  Automatene er å finne i avgangshallen, ofte i tilknytning til TUI Airways innsjekkingsskranker og er tydelig merket med reisearrangørens navn.


  Online check-in

  Når du flyr med TUIfly eller TUI Airways og har forhåndsbestillt din plass ombord finnes det nå mulighet og enkelt sjekke inn via internett. Allerede 14 dager før avreise åpner innsjekkingen og holder åpent frem til 3 dager innen avreise. Deretter finnes ytterligere tilfeller at man kan mellom 48 timer innen avreise til 15 timer innen avreise sjekke inn via internet. Det går til og med å sjekke inn via telefonen for å få et mobilt boardingkort. Samme bestillingsregler som for internet check-in.

  Har du ikke allerede bestillt din plass ombord, drøy ikke med å forhåndsbestille din favorittplass, sånn at du kan begynne din ferie enkelt og bekvemt. Om du har valgt og ikke forhåndsbestille plass vil du automatisk få tildelt sitteplass. Online check-in er kun tilgjengelig for utreiser fra Norden og til utvalgte reisemål.

  Bestill her »

  Bruk bestillingsnummeret
  Ved å taste inn bookingkoden som er å finne på reisedokumentet i automaten og følge anvisningene, sjekker du enkelt inn deg og reisefølget ditt.

  Automaten skriver til slutt ut boardingkort og bagasjeremser. Riv først av kvitteringen fra bagasjeremsene og ta vare på dem. Fest deretter remsen rundt veskens/koffertens håndtak. Deretter leveres bagasjen ved innsjekkingsskrankens Bagage Drop, der id-kontroll av samtlige i reisefølget foretas.

 • Service ombord

  Mat og drikke

  Om bord på flyet har du muligheten til å kjøpe en rekke drikkevarer og forfriskninger til rimelige priser fra vognene som passerer gjennom kabinen under flyturen. Obs! Det er ikke tillatt å drikke medbrakt alkohol ombord på flyet.

  Underholdning

  Filmer
  Reiser du med TUI Airways Boeing 767, har du mulighet til å nyte en egen TV-skjerm med underholdning. Helt individuelt, med mulighet til å trykke på pause når du vil, kan du ta for deg av et stort utvalg med blant annet:

  • Toppaktuelle kinofilmer
  • Populære TV-serier
  • Disneyfilmer
  • Musikk
  • Spill
  • Inspirasjonsfilmer fra TUIs reisemål

  Tilgang til underholdningssystemet er inkludert i Premium Class. I Dreamliner Class kommer en avgift i tillegg for å få tilgang til systemet. Denne avgiften betales om bord.

  Les mer om flyklasser

  Betaling ombord

  TUIfly aksepterer:
  • alle de vanligste kredittkortene
  • kontanter blir ikke akseptert

 • Funksjonshemmede

  For deg som er bevegelseshemmet reisende med TUI Airways.

  Det er viktig at du oppgir på bestillingstidspunktet at du trenger assistanse på flyplassen. Med dette menes eksempelvis bærehjelp eller at du trenger en rullestol for å komme deg om bord i flyet.

  Reisende med manuell rullestol bes kontakte oss dersom høyden på rullestolen overstiger 86 cm, hvilket er maks. høyde. Hvis den manuelle rullestolen kan slås sammen, er det ikke nødvendig å rapportere dette.

  Reisende med elektrisk drevet rullestol må oppgi lengde, høyde, bredde, vekt og batteritype samt om den er sammenleggbar. Informasjonen sendes til e-postadressen nedenfor så snart bestillingen er foretatt – aller senest fem arbeidsdager før avreise.

  TUI Airways kundeservice (håndteres av TUIfly):

  • Telefon: 22 42 34 44
  • E-post: tuifly@tui.se

 • Gravid

  Avhengig av hvor i svangerskapet du er, kan det være nødvendig å ha med en legeerklæring på reisen. Følgende regler gjelder:

  • Uke 0-28
   Du kan fly uten særskilte restriksjoner. Vær oppmerksom på at hjemreisen må være innenfor denne perioden
  • Uke 29-36 TUI Airways krever at du har med deg legeerklæring for alle flygninger mellom uke 29-36 i graviditeten.
  • Uke 37-40 Av sikkerhetsmessige grunner kan du ikke fly med TUI Airways i uke 37-40.
  • Tvillinger Om tvillinger ventes, gjelder hjemreise innom uke 32.

  Om du har hatt komplikasjoner under svangerskapet, kreves en legeerklæring uansett hvilken uke du er i.

  Hvis du ikke har med legeerklæring kan vi kreve en undersøkelse av deg på reisemålet. Du må selv stå for kostnaden hvis undersøkelsen er avgiftsbelagt.

  Vi gjør oppmerksom på at dette er TUI Airways regler. Utover dette har hvert land sine egne regler. Du bør undersøke med landets ambassade og forsikringsselskapet ditt om hva som gjelder på ditt reisemål.

  OBS! Ved reiser til f.eks. Tyrkia må du ha med en legeerklæring på engelsk etter uke 28. Generelle forsikringsvilkår omfatter ofte bare perioden t.o.m. uke 28, så sjekk med forsikringsselskapet ditt før avreise.