2017-05-05

Fra gammelt til ultramoderne i Los Angeles

Los Angeles er en av de amerikanske byene som har oppnådd en nesten mystisk status. Men L.A. er mer enn bare stjerneglans. Her kan du tilbringe en herlig dag på stranden i Santa Monica eller få et innblikk i det siste innen mote og mat.

I Los Angeles kan du bli kjent med den moderne filmhistorien, oppleve vakre naturområder nesten midt i byen, shoppe og se sporene etter det forhistoriske Amerika. Her finner du TUIs reiser til Los Angeles!

Flere filmstudioer i Hollywood tilbyr ulike guidede turer der du kan se bak kulissene på både klassikere som Casablanca og storfilmer som Harry Potter. Utenfor Grauman’s Chinese Theater, som åpnet dørene for første gang i 1927, finner du stjernene (både mennesker og dyr) avtrykk i sement.

Men det er en misforståelse at Los Angeles bare er en eneste stor filmprodusent. Englenes by er også et mekka for fornøyelser og shopping. På Sunset Boulevard finner du et variert natteliv med klubber og musikk, og shoppingtilbudet i byen varierer med alt fra up-and-coming designere og store kjeder til travle loppemarkeder. På restaurantene kan du prøve de siste mattrendene før de kommer til Norge.

Midt i byen ligger det store naturparker, blant annet Runyon Canyon Park og Griffith Park, med turstier for deg som vil strekke litt på beina og samtidig ha noe vakkert å se på. Midt i byen ligger også La Brea Tar Pits, et fantastisk utendørsmuseum der fossiler av flere utdødde dyr er bevart, alt fra mammuter og gigantiske ulver til sabeltanntigre.

Strandbyen Santa Monica ligger ved Stillehavskysten og det tar 25 min å kjøre fra Los Angeles. Her kan du nyte en herlig dag på stranden eller utforske det litt roligere nattelivet. Californias fokus på helse og moderne matkultur godt representert i Santa Monica.

På Santa Monica-piren finnes det mange aktiviteter for barnefamilier, blant annet en fornøyelsespark med et solcelledrevet pariserhjul. Vil du se den berømte strandpromenaden ved Venice Beach kan du leie sykkel eller rollerblades og ta en tur langs stranden.

Akkurat som i L.A. finnes det mange og varierte shoppingmuligheter i Santa Monica. GAP, Sephora og andre kjente kjeder finner du på Third Street Promenade, eksklusive boutiquer på Montana Avenue og litt smått & godt på Wilshire Boulevard.