Jeg er gravid

Flyselskapene har regler for hvor langt inn i svangerskapet du kan fly. Sjekk hvilket flyselskap du reiser med og les nedenfor hva gjelder din reise.

De fleste flyselskap tillater at du flyr til og med uke 36 så lenge graviditeten har vært problemfri.

I følge IATAs (International Air Transport Association) retningslinjer avhenger det av om du skal ha tvillinger eller ett barn, og hvor langt du er kommet i svangerskapet.

Har du hatt et ukomplisert svangerskap og venter ett barn kan du også fly i uke 36 til 38 dersom flyturen ikke er lenger enn 4 timer.

Har du derimot hatt et mer komplisert svangerskap eller skal ha tvillinger er det ikke sikkert du kan fly lenger enn til uke 32.

Det er derfor viktig at du undersøker med akkurat det flyselskapet du skal fly med for å sjekke hvilke regler de har.

Skal du reise med et flyselskap som ikke står nevnt her kontakt oss på telefon 67 11 50 00.

 • Aegean Airlines - A3

  TUI anbefaler gravide gjester å ta med en legeerklæring for alle flyvninger etter graviditetsuke 32.

  Til og med uke 36 kan du reise på flyvninger innen Europa. Obs, hjemreisen må være innenfor denne perioden. Hvis du venter tvillinger må hjemreisen være innen uke 32.

  For reiser til andre lang kan andre regler gjelder. Vi anbefaler derfor at du sjekker med ditt eget forsikringsselskap.

 • Air Baltic - BT

  Air Baltic krever at gravide som har passert uke 28 i svangerskapet skal ha med seg legeerklæring.

  Til og med den 34. svangerskapsuken kan du fly innen Europa. Obs, hjemreisen må også være innen denne perioden.

  For reiser til andre land kan andre regler gjelder. Vi anbefaler derfor at du alltid forhører deg med ditt eget forsikringsselskap.

 • Air Europa - AEA

  TUI anbefaler gravide gjester å ta med en legeattest for alle flygninger etter uke 32 av graviditeten.

  • Uke 0 - 36 Til og med 36. graviditetsuke går det fint an å reise på flygninger innenfor Europa. Legg merke til at hjemreisen også skal være innenfor denne perioden. Dersom det ventes tvillinger, gjelder hjemreise innen uke 32.
  • Uke 37 - 40 Du kan dessverre ikke fly med Air Europa.
  • Tvillinger Om tvillinger ventes, gjelder hjemreise innen uke 32.

  For reiser til andre land kan andre regler gjelde, vi anbefaler derfor at du kontrollerer dette med ditt eget forsikringsselskap.

 • Balkan Holidays Air - BGH

  Balkan Holiday Air krever at gravide passasjerer, som har passert uke 28 i svangerskapet, skal ha med seg legeattest.

  Til og med 34. svangerskapsuke går det fint an å reise på flyginger innenfor Europa. Legg merke til at hjemreisen også skal være innenfor denne perioden.

  For reiser til andre land kan andre regler gjelde, vi anbefaler derfor at du kontrollerer dette med ditt eget forsikringsselskap.

 • Blue Air - 0B

  Følgende regler gjelder for gravide som skal fly med Blue Air:

  Hvis du har hatt komplikasjoner under graviditeten må du fremvise en legeerklæring uansett hvilken uke du befinner deg i.

  • Uke 0–27 Du kan fly uten spesielle restriksjoner. Hvis du har hatt komplikasjoner under graviditeten må du fremvise en legeerklæring uansett hvilken uke du befinner deg i.

  • Uke 28–36 Du må fremvise en legeerklæring som bekrefter at du kan fly.

  • Uke 37 og fremover På grunn av sikkerhetsmessige årsaker kan du ikke fly med Blue Air.

  Vi gjør oppmerksom på at en legeerklæring må være maks 10 dager gammel og må inneholde navn og telefonnummer til legen, samt termindato. Alt må være skrevet på engelsk og den skal vises før ombordstigning til innsjekkingspersonale og kabinpersonalet.

  Obs: For fly til/fra Tyrkia anbefales det at du alltid tar med deg en legeerklæring da lokale regler krever dette av gravide allerede tidlig i graviditeten.

 • Evelop - EVE

  TUI anbefaler gravide gjester å ta med en legeattest for alle flygninger etter uke 32 av graviditeten.

  Til og med 36. graviditetsuke går det fint an å reise på flygninger innenfor Europa. Legg merke til at hjemreisen også skal være innenfor denne perioden. Dersom det ventes tvillinger, gjelder hjemreise innen uke 32.

  For reiser til andre land kan andre regler gjelde, vi anbefaler derfor at du kontrollerer dette med ditt eget forsikringsselskap.

Cruise

Gravid
Hvis du er gravid kan du reise på cruise frem til uke 23. Hvis du er i uke 24 kan du dessverre ikke reise på cruise. Alle gravide må vise en bekreftelse ved innsjekking, skrevet på engelsk, der legen din opplyser om hvor langt du er på vei, at du er i god form og at du ikke har et høyrisikosvangerskap.

Medisinsk hjelp om bord
Det finnes et legemottak om bord som er bemannet av en kvalifisert lege og sykepleier. Du betaler selv kostnaden for eventuelle medisinske tjenester og vi anbefaler derfor at du har en god reiseforsikring. Vi anbefaler også at du sparer alle kvitteringer for medisinske tjenester for å ha et underlag ved en eventuell forsikringssak. Vær oppmerksom på at legemottaket reguleres ifølge amerikansk lov, og at prisene for legebesøk, undersøkelser, medisiner og utstyr som regel gjenspeiler dette. Prisene kan derfor være annerledes enn det du er vant til hjemme. Legemottaket leverer ut sjøsyketabletter ved behov.