Reiser
til
Gdansk

Pris fra

...

Våre hotell

0 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Warszawa
  • 1,5 liter vannca. 4,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaPolsk Zloty (PLN)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadWarszawa
  • SpråkPolsk
  • Befolkning37 950 000

Reiser til Gdansk

Gdansk

Gdansk er en historisk storby, men føles samtidig som en mindre sommerby. Byen ligger på den polske rivieraen og her strekker sommervarmen seg langt utover høsten. I tillegg er Gdansk bare en av landets tre perler på Østersjøen. I Gdansk er du nær badebyen Sopot og moderne Gdynia.

Gdansk og Gdynia ligger på hver side av badebyen Sopot. Alle tre er bundet sammen av en 4 km lang sandstrand. Så du kan enkelt bytte mellom sol og bad, livlig underholdning og mye historie.

Polska Riviera

Gdansk, Gdynia og Sopot har praktisk talt vokst sammen til en spennende by. Det offisielle navnet på området er Trojmiasto (Trebyen), men det kalles også den polske rivieraen eller Amberkysten. Gdansk og Sopot har alltid vært populære feriereisemål i Polen, men de siste årene har Gdynia fått sin egen unike sjarm.

Middelalder, rav og mikrobryggerier

Av de tre byene er Gdansk den eldste. I løpet av middelalderen var Gdansk en av Hansa-byene, langs hovedgaten og i havnen kan du se de typiske middelalderske bygningene. Ved enden av hovedgaten åpner gaten seg ut til et torg hvor du kan sette deg ned på en kafé og se på et av byens berømte landemerker - fontenen Neptun. I de små smugene ved siden av hovedgaten, trenger du ikke lete lenge etter butikker med ting og suvenirer i rav. Ekte polsk hjemmelaget mat er heller ikke vanskelig å finne - bare besøk en klassisk meieribar eller en av de mange restaurantene som er koblet til byens mikrobryggerier.

2. verdenskrig og Solidaritetsbevegelsen

Det var i Gdansk at den tyske invasjonen av Polen, og dermed den andre verdenskrig, begynte. Krigens første offisielle skudd ble avfyrt i 1939 mot den polske garnisonen ved Westerplatte, som i dag er et friluftsmuseum. Her ligger også det berømte museet fra andre verdenskrig, Muzeum II Wojny Swiatowej. Bare noen få bygninger klarte seg etter bombingen, men da byen ble gjenoppbygd, var målet å gjenskape det historiske bybildet. En av de nyere bygningene, Solidarity Center, er også en viktig del av Polens historie. Det ligger i havnen der Lech Walesa, som ble president i Polen, ledet streiken på 1970- og 1980-tallet sammen med verftsarbeidere, fagforeninger og akademikere for å stoppe kommunismens undertrykkelse av folket.

Herlig strandliv i Sopot

Ved siden av Gdansk finner du et av Europas eldste kursteder, Sopot, som fremdeles er en livlig sommerby. Langs hovedgaten til Monte Cassino er det mange restauranter og kafeer. Hvis du fortsetter ned til stranden, som går langs hele Sopot, vil du passere staselige jugendhus med spennende detaljer. Fra Gdansk kan du enkelt komme deg til Sopot med sykkel, tog og bil.

Ferietilbud i/på Gdansk

Hotell - Gdansk

Hotellene har visst tatt ferie

Akkurat nå har vi ingen hotell i Gdansk Vise alle hotell på Polen