TUI fly - BLX

TUI fly flyr for TUI i Skandinavia og har åtte fly (ti i vinter), og over 600 ansatte.

Selskapet har base i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo og Helsinki og har sitt nordiske hovedkontor på Södermälarstrand i Stockholm.

TUI fly inngår i verdens største charterflyselskapsgruppe, TUI Airlines. Der inngår også TUI Airlines i England, TUI fly i Tyskland, Jetairfly i Belgia, Corsairfly i Frankrike og Arkefly i Nederland. Den kombinerte flåten til TUI Airlines består av drøyt 150 fly.

Les mer om TUI fly på deres hjemmeside

Viktig informasjon – Samsung Galaxy Note 7

Viktig informasjon som følge av de siste hendelsene med den nyeste versjonen av Samsung Galaxy Note 7; der det er rapportert at telefonene har tatt fyr eller eksplodert under lading.

Samsung tilbakekaller disse enhetene og FFA (American Federal Aviation Administration) har gått ut med en advarsel om ikke å slå på eller lade disse enhetene om bord på fly, eller oppbevare dem i innsjekket bagasje.

TUI fly setter alltid sikkerheten først og har derfor besluttet at det er forbudt å bruke eller lade Samsung Galaxy Note 7 om bord i flyene.

Enheten er ikke tillatt i innsjekket bagasje, men kan tas med om bord så lenge den ikke er slått på elles lades under flyturen.

Flyvninger til Mexico

Mexico har iverksatt et forbud mot å ta med seg Samsung Galaxy Note 7 ombord på flyvninger til og fra landet. Dette betyr at du hverken får ta med deg Note 7 i den innsjekkede bagasjen eller i håndbagasjen.

Flyvninger til Thailand

I Thailand er det ulovlig og straffbart å bruke alle typer e-sigaretter også å ta med seg e-sigaretter inn i landet.

 • Bagasje

  Håndbagasje uten kostnad

  En håndbagasje per person kan tas med kostnadsfritt. Maksvekten er da 5 kg, og maks størrelse er 55 x 40 x 23 cm.

  Innsjekket bagasje – tillegg mot kostnad

  For større bagasje som du sjekker inn tilkommer det en kostnad på ca. 200–300,-, eksakt pris for din reise ser du i bestillingen. Med TUI fly kan du sjekke inn 1 koffert per person som veier maks 20 kg inkludert håndbagasje. Altså for eksempel maks 17 kg innsjekket bagasje dersom håndbagasjen veier 3 kg. Hvis to eller flere reisende velger å pakke i samme koffert, kan den veie maks 25 kg. Du finner regler for barnevogner og ekstra bagasjevekt nedenfor.

  All bagasje er inkludert i Premium Class

  Reiser du i Premium Class er også innsjekket bagasje inkludert i prisen, og i tillegg er maks tillatt bagasjevekt 30 kg, inkludert håndbagasje på maks 5 kg. Maks vekt per innsjekket kolli er 25 kg Du har også mulighet til å ta med deg en golfbag uten ekstra kostnad.

  Følgende er ikke tillatt å pakke i innsjekket bagasje
  Saker/ting som du definitivt må ha tilgang til med en gang etter landing. Alle typer medisiner. Alle typer nøkler. Alle typer ømfintlig gods. Glassflasker. Verdisaker, verdipapirer eller penger, kredittkort, smykker, mobiltelefon, kamera, pc, all øvrig elektronikk og tilbehør til disse, uerstattelige dokumenter, solbriller, briller osv. TUI fly erstatter ikke mistede eller skadede gjenstander av denne typen.
  Det er ikke tillatt å pakke våre klær og håndklær i innsjekket bagasje da disse kan ha en negativ påvirkning på bagasjen og ødelegge øvrig innhold. Våte klær og håndklær skal alltid plasseres i håndbagasjen under flyturen. Flyselskapet erstatter ikke for skader forårsaket av våte klær og håndklær i innsjekket bagasje.
  Flyselskapets erstatning for mistet eller skadet bagasje er begrenset, vennligst se over forsikringen din før avreise.

  Barn under 2 år

  Reiser du med barn under 2 år, kan du kostnadsfritt sjekke inn opptil 10 kg bagasje per barn, uansett om de voksne i reisefølget har bestilt innsjekket bagasje eller ikke. En eventuell trille/barnevogn (se nedenfor) regnes ikke inn i frivekten på maks 10 kg.

  Reiselengde 3 uker eller mer

  Hvis reisen varer tre uker eller mer, og du har bestilt innsjekket bagasje som tillegg, så kan du ta med 30 kg bagasje, inkludert 5 kg håndbagasje. Maks vekt per kolli er 25kg. OBS! Gjelder kun t/r-reise.

  Trille/barnevogn

  Trille/barnevogn kan tas med kostnadsfritt. TUI fly anbefaler at du leier en bag (Airshell) som beskytter trillen/vognen under transport – les mer om Airshell her .

  Les mer

  Beskytt bagasjen din med Airshells
  Tips og regler for pakking av bagasje
  Forsinket, skadet eller mistet bagasje

  Ekstra bagasjevekt

  Har du behov for mer bagasjevekt enn det som er inkludert i det vanlige tillegget for innsjekket bagasje, kan du forhåndsbestille ekstra bagasjevekt til en billigere pris enn det du må betale for overvekt ved innsjekkingen. Ekstra bagasjevekt kan bestilles frem til 4 dager før avreise. Les mer og bestill her.

 • Spesialbagasje

  Ønsker du å ha med deg store gjenstander som sportsutstyr på reisen, er det både praktisk og lønnsomt å forhåndsbestille på nettet.

  Forhåndsbestill

  Forhåndsbestill - Du sparer 100 kr

  Sjekker du inn uten å ha forhåndsbestilt påløpes et gebyr på 100 kroner i tillegg til prisene i linken nedenfor. Prisene varierer avhenger av hvor langt du skal reise, langdistanse regnes som flytid over 7 timer.

  Se priser og annen info her

  Mangler bagasjen i listen?

  Ønsker du å bestille spesialbagasje som ikke er oppført i listen nedenfor, kan du ringe oss på tlf 22 42 34 44 for informasjon. Vær oppmerksom på at barnevogner ikke anses spesialbagasje, men sjekkes inn som vanlig bagasje pakket i flyplassens transportkoffert.

 • Flyklasser

  Langdistanseflyvninger

  Når du flyr med TUI fly Boeing 787 på noen av TUIs langdistanseflyvninger, så finnes følgende klasser.

  Premium Class B787

  Når du flyr med TUI fly Premiun Class inngår:

  • Bredere seter med god plass til bena.
  • 10 kg ekstra bagasjefrivekt (totalt 25 kg)
  • En golfbag uten ekstra kostnad
  • Tilgang til lounge på flyplassen ved utreisen på dag- og kveldstid (Lounge på Arlanda, Landvetter og København er tilgjengelige tre timer før avgang).
  • Separat innsjekking ved utreisen
  • Måltid der du ved hovedmåltidet velger mellom to ulike varmretter.
  • Barn under 12 år blir servert en fast meny tilpasset barn
  • Gratis drikke (unntatt champagne)
  • Personlig TV-skjerm i seteryggen foran deg

  Nb!

  • Premium bestilles samtidig med reisen
  • Kan ikke bestilles for spedbarn 0-2 år

  Dreamliner Plus B787-800

  På Dreamliner Plus inngår:

  • Behagelige seter med ekstra benplass
  • To måltider er inkludert, vanligvis et varmt og et kaldt måltid
  • Tilgang til individuell TV-skjerm med høretelefoner for spill, musikk og filmer ombord på flyet. TV-monitoren er plassert i stolryggen foran deg

  Dreamliner Class B787

  Når du flyr med TUI fly i Dreamliner Class inngår:

  • Mulighet for å kjøpe tilgang til individuell TV-skjerm med høretelefoner for spill, musikk og filmer ombord på flyet. TV-monitoren er plassert i stolryggen foran deg
  • Enklere mat i form av en matboks*

   *På TUI flys langdistanseflyvninger med Boeing 787 anbefaler vi at du kjøper et varmt måltid som tillegg. Dette bestiller du samtidig med reisen.
   Les mer om hvordan du bestiller et varmt måltid »

  Boeing 767 & Boeing 737

  Economy Class
  For flyvninger til reisemål rundt Middlehavet, Kanariøyene og Kapp Verde tilbys kun økonomiklasse.

 • Måltider ombord

  På reiser innenfor Europa og Nord-Afrika er ikke mat inkludert i prisen. Bestiller du måltid på flyvninger under sommersesongen, serveres du enten et kaldt eller et varmt måltid.
  På alle langflyvninger er en lunsjboks er inkludert, men vi anbefaler å bestille et varmt måltid da flyreisen er lang. Ikke regn med at flyselskapet har med ekstra mat for salg ombord.

  Slik bestiller du mat på flyet:

  • samtidig med reisen
  • Under Min side (senest 15 dager før avreise)
  • Via kundesenteret på tlf 67 11 50 00 (senest 2 dager før avreise)

  Dessverre tillater vi generelt ingen egen mat om bord. Hovedårsaken er at vi da ikke kan garantere sikkerhet og komfort om bord for allergikere. Unntak: dersom du f.eks. reiser med et spebarn eller selv er allergiker, kan det være mulig å ta med egen mat. Du finner mer informasjon til våre allergiske passasjerer lenger ned.

  Spesialmat

  TUI fly tilgodeser de vanligste ønskene når det gjelder spesiell kost eller diett.

  Spesialmåltidenes innhold og sammensetning skifter avhengig av årstid og kjøkkenets råvarer, samt hvor maten lastes (hjemme eller på reisemålet). Dette gjør det vanskelig å spesifisere måltidets eksakte innhold for dagen. Derimot garanterer vi at måltidene følger gjeldende innholdsrestriksjoner.

  Spesialmaten bestiller og betaler du hos TUI i forbindelse med at reisen bestilles eller senest 2 dager før avreise. Du kan velge mellom følgende alternativer:

  • Vegetarisk - inneholder egg og melkeprodukter
  • Glutenfri
  • Diabetes
  • Laktosefri
  • Uten svinekjøtt
  • Vegan

  Da vi ikke har mulighet å tilby barnetilpasset spesialmat, vil barn som har bestillt spesialmat få samme spesialmat som voksne.

  OBS! Laktosefri mat kan ikke garanteres på hjemreisen fra visse destinasjoner. På grunn av at spesialmat ikke er like vanlig i andre deler av verden.

  Allergi

  Som allergiker har du mulighet til å bestille spesialmat om bord i henhold til alternativene over. Lider du av alvorlig allergi eller av flere ulike allergier, anbefaler vi at du tar med deg egen mat om bord.

  Dersom du som allergiker tar med egen mat til å spises om bord, ber vi deg gi beskjed til TUI flys kundeservice slik at de kan opplyse vår besetning.

  Kontaktinformasjon:
  • Telefon: 22 42 34 44 (hverdager 09.00- 18.00, lør 10.00-16.00).
  • E-post: tuifly@tui.se (Ikke glem å oppgi ditt bookingnummer)

  Lider du av luftbåren peanøttallergi, må dette opplyses opp til det aktuelle kabinpersonalet. Personalet informerer øvrige passasjerer, ber dem vise hensyn og ikke åpne eventuelt medbrakte nøtteprodukter under flygingen.

  Det er viktig å understreke at TUI fly, til tross for oppfordring til medpassasjerene, aldri kan garantere en nøttefri flyging for dem som lider av luftbåren nøtteallergi.

  Oppvartning - disk opp med Champagne!

  Gi noen en overraskelse som vil bli husket i lang tid. Vår oppvartning om bord i flyet er en perfekt måte å feire en person du synes er verdt spesiell oppmerksomhet.

  En fin start på ferien

  Oppvartningen skjer på utreisen, som oftest kort tid etter avgang og før mat serveres til dem som har bestilt det. Kabinpersonalet overrasker den som skal feires med en helflaske (75 cl) ekte Champagne og en eske konfekt. Til Champagnen følger det med to ordentlige glass som man får beholde.

  Billigere alternativ

  Vil man bestille et litt billigere alternativ, fås dette med musserende vin og konfekt. I denne pakken inngår ikke glassene.

  Oppvartning bestilles her

 • Reservere flysete

  Du har muligheten til å forhåndsbestille visse seter ombord frem til 4 dager før avreise fra Norge.

  Bestill sete på flyet

  Du kan også bestille på telefon 67 11 50 50
  (et administrativt gebyr på 50 påløper ved telefonbestilling)

  NB! Aldersgrensen for å sitte ved nødutgang hos TUIfly Nordic er 12 år.

  Valget er ditt

  Hvis det er uvesentlig hvor du sitter ombord skal du ikke foreta deg noe. Da skjer fordelingen av plasser automatisk, TUI fly forsøker så langt det er mulig å plassere passasjerer på samme bestilling i nærheten av hverandre.

 • Taxfree

  Du kan enkelt forhåndsbestille og betale taxfree-varene før reisen.

  Bestillingen må foretas tidligst 30 dager før avreise og senest 5 dager før avreise for både på ut og hjemreise.
  Om bord på vei til reisemålet, kan du komplettere bestillingen din til hjemreisen.

  Les mer og bestill på TUI flys taxfreebutikk

  I vår Holidayshop kan du velge mellom 800 merkevarer, til priser som er opp til 70% lavere enn hjemme. Du handler alltid med lavprisgaranti.

  Taxfree ombord
  Taxfree kan forhåndsbestilles, men det vil ikke være salg av taxfree varer fra vogn ombord i flyet.

 • Innsjekk

  Innsjekk åpner 2-3 timer før avgang og stenger én time før flyet skal gå. Vær gjerne ute i god tid.

  Online check-in Når du flyr med TUI fly eller Thomson Airways og har forhåndsbestillt din plass kan du sjekke inn online via PC/mobil.


  Hvordan sjekker jeg inn online?

  • Du kan sjekke inn online fra 48 timer før avreise til 15 timer før flyets avgang.
  • Når du sjekker inn online får du et mobilt boardingkort
  • Du kan sjekke inn online når du skal reise fra Oslo Lufthavn og Torp Sandefjord Lufthavn til utvalgte reisemål
  • Reiser du til Hellas, Spania eller Kypros kan du også sjekke inn online på hjemreisen. NB! Unntaket er om reisemålets flyplass ikke har "bagasje drop off" , da må du sjekke inn bagasjen som vanlig

  Om du har valgt å ikke forhåndsbestille sitteplass, blir du automatisk tildelt plass. Da kan du sjekke inn via PC/mobilen fra 48 timer før avreise frem til 15 timer før flyets avgang. Vær oppmerksom på at det ikke er mulig å bytte seteplassering så nær avgang.

  Tips: Forhåndsbestill sete slik at du kan sjekke inn online i god tid, og få en komfortabel start på ferien.


  Her sjekker du inn online »


  Innsjekkingsautomater
  For å slippe kø kan du benytte deg av innsjekkingsautomatene der de er tilgjengelig. Disse er tydelig markert med turoperatørens navn i avgangshallen.

  Bruk bestillingsnummeret Tast inn ditt bestillingsnummer og sjekk inn ditt reisefølge. Automaten skriver ut boardingkort og bagasjelapper. Fest bagasjelappen rundt bagasjens håndtak og lever den til bagage drop der det er id-kontroll på alle i reisefølget.

 • Service ombord

  Mat og drikke

  Om bord på flyet har du muligheten til å kjøpe en rekke drikkevarer og forfriskninger til rimelige priser fra vognene som passerer gjennom kabinen under flyturen. Obs! Det er ikke tillatt å drikke medbrakt alkohol ombord på flyet.

  Underholdning

  Flyvninger med Boeing 787
  På reiser med TUI fly Boeing 787, har du muligheten til å benytte din egen TV-skjerm med et bredt utvalg underholdning:

  • Aktuelle kinofilmer
  • populære TV-serier
  • Disney-filmer
  • Musikk
  • Spill
  • Inspirasjonsfilmer fra TUI

  Tilgang til underholdningssystemet er inkludert i Premium Class.

  Flyvninger med Boeing 737 og Boeing 767
  Vi tilbyr ikke underholdning ombord.

  Les mer om flyklasser

  Betaling ombord

  TUI fly aksepterer:
  • alle de vanligste kredittkortene
  • kontanter blir ikke akseptert

 • Funksjonshemmede

  Det er viktig at du opplyser ved bestilling om du behøver assistanse med bagasje, hjelp ut til flyet, hjelp helt til flysetet, assistanse ombord osv.

  Manuell rullestol:

  Kontakt TUI fly dersom stolen er høyere enn 86 cm. Er den derimot sammenleggbar er det ok og du behøver ikke ta kontakt.

  Elektrisk rullestol:

  TUI fly må vite lengde, høyde, bredde og vekt på stolen. Samt batteritype og om stolen kan legges sammen. Informasjon sendes på e-post til tuifly@tui.se eller du kan ringe kundeservive på telefon 22 42 34 44.

 • Gravid

  Avhengig av i hvilken graviditetsuke du befinner deg i, kan det være påkrevd med legeerklæring. Følgende regler gjelder når du flyr med TUIfly.

  Uke 0 – 28

  Det er ingen spesielle begrensninger. Obs, hjemreisen må være innenfor denne perioden.

  Flyselskapet TUI fly krever at du har med deg en legeerklæring for alle flyvninger etter uke 28.

  Uke 29 – 36

  For flyreiser som er 8 timer eller mer kan du fly til og med uke 34. Du kan fly innen EU til og med uke 36.

  Uke 37 – 40

  På grunn av sikkerhetsmessige årsaker kan du ikke fly med TUI fly.

  Tvillinger eller flere:

  Hvis du venter tvillinger må hjemreisen være senest i uke 32.

  Hvis du ikke har med legeerklæring kan vi kreve en legeundersøkelse av deg på reisemålet. Du må selv stå for kostnaden hvis undersøkelsen koster noe.

  Vi gjør oppmerksom på at dette er TUI fly egne regler. I tillegg til dette har hvert enkelt land sine egne regler. Du bør derfor undersøke med landets ambassade og ditt forsikringsselskap om hva som gjelder for din ferie.

  Til Tyrkia må du f.eks. etter uke 28 ha med en legeerklæring på engelsk. Allmenne forsikringsvilkår omfatter som regel bare perioden til og med uke 28, så sjekk med forsikringsselskapet før avreise.

  For oppdatert informasjon vennligst se TUI flys hjemmeside, følg linken nedenfor.

  Les mer på TUI fly her »