SAS Charter -SK

SAS (eller Scandinavian Airlines) er et flyselskap basert i de skandinaviske landene. SAS ble grunnlagt i 1946, og selskapet eies i dag dels av tre landenes regjeringer (21,4 % av Sverige, 15,1 % av Norge og 14,3 % av Danmark) og dels av private investorer. SAS har omfattende regulær virksomhet, men flyr også en hel del charter.

Viktig informasjon – Samsung Galaxy Note 7

Viktig informasjon som følge av de siste hendelsene med den nyeste versjonen av Samsung Galaxy Note 7; der det er rapportert at telefonene har tatt fyr eller eksplodert under lading.

Samsung tilbakekaller disse enhetene og FFA (American Federal Aviation Administration) har gått ut med en advarsel om ikke å slå på eller lade disse enhetene om bord på fly, eller oppbevare dem i innsjekket bagasje.

SAS setter alltid sikkerheten først og har bestemt at enheten ikke er tillatt å ha med i innsjekket bagasje eller håndbagasje. Dette gjelder samtlige SAS-flygninger.

 • Bagasje

  Håndbagasje uten kostnad

  En håndbagasje per person kan tas med kostnadsfritt. Maks størrelse er 55 x 40 x 23 cm og i Economy Class kan håndbagasjen veie maks 5 kg. Flyr du i klassen Charter Plus er maksvekten 8 kg.

  Innsjekket bagasje – tillegg mot kostnad

  For større bagasje som du sjekker inn tilkommer det en kostnad på ca. 200–300,-, eksakt pris for din reise ser du i bestillingen. Med SAS Charter kan du sjekke inn 1 koffert per person som veier maks 20 kg inkludert håndbagasje. Hvis to eller flere reisende velger å pakke i samme koffert kan den veie maks 32 kg. Du finner regler for barnevogner og ekstra bagasjevekt nedenfor.

  Barn under 2 år

  Reiser du med barn under 2 år, kan du kostnadsfritt sjekke inn opptil 10 kg bagasje per barn, uansett om de voksne i reisefølget har bestilt innsjekket bagasje eller ikke. Derimot tillates ikke håndbagasje for barn under 2 år. En eventuell trille/barnevogn (se nedenfor) regnes ikke inn i frivekten på maks 10 kg.

  Barn 2 – 11 år

  For barn 2–11 år gjelder samme bagasjeregler som for voksne. En eventuell trille/barnevogn regnes med i den totale bagasjevekten.

  Reiselengde 3 uker eller mer

  Hvis reisen varer tre uker eller mer, og du har bestilt innsjekket bagasje som tillegg, så kan du ta med 30 kg bagasje, inkludert 5 kg håndbagasje.

  Charter Plus

  Hvis du reiser i klassen Charter Plus, og har bestilt innsjekket bagasje som tillegg, kan du sjekke inn 30 kg bagasje uansett reiselengde.

  Trille/barnevogn

  Når du reiser med barn under 2 år kan du kostnadsfritt ta med en trille/barnevogn. For å unngå skade på vognen under flyreisen anbefaler at du leier en bag (Airshells) som beskytter trillen/vognen under transport – les mer om Airshell her.

  Les mer

  Beskytt bagasjen din med Airshell

  Tips og regler vedrørende pakking av bagasje

  Forsinket, skadd eller tapt bagasje

  Ekstra bagasjevekt

  Har du behov for mer bagasjevekt enn det som er inkludert i det vanlige tillegget for innsjekket bagasje, kan du forhåndsbestille ekstra bagasjevekt til en billigere pris enn det du må betale for overvekt ved innsjekkingen. Ekstra bagasjevekt kan bestilles frem til 4 dager før avreise.

  Forhåndsbestill her >

 • Spesialbagasje

  Ønsker du å ha med deg store gjenstander som sportsutstyr på reisen, er det både praktisk og lønnsomt å forhåndsbestille på nettet.

  Forhåndsbestill

 • Flyklasser

  SAS standardservice for charterflygninger.

  • Innsjekket bagasje, må bestilles mot tillegg
  • 5 kg håndbagasje
  • Måltid er ikke inkludert, må forhåndsbestilles hos TUI. Les mer her
  • Drikke kan kjøpes om bord

  Charter Pluss

  (gjelder enkelte avganger)

  • Seteplassering i fremre del av flyet
  • 3-retters måltid inkludert 3 drikker per strekning (ikke champagne)
  • 30 kg innsjekket bagasje* og 8 kg håndbagasje

  *Bagasje er inkludert ved kjøp av fly og hotell. Ved «kun fly» må bagasje kjøpes og da er det inkl 30+8 kg.

  Bestille lounge

  Når du flyr fra Gardermoen er det mulig å bestille et besøk i SAS' lounge.

  Her kan du bestille lounge

 • Måltider ombord

  Standard måltid

  Når du flyr med SAS, har du mulighet til å bestille måltid til flyreisen din.
  Slik bestiller du mat på flyet:

  • samtidig med reisen
  • Under Min side (senest 15 dager før avreise)
  • Via kundesenteret på tlf 67 11 50 00 (senest 2 dager før avreise)

  Spesialmat

  SAS tilbyr de vanligste ønskene når det gjelder spesiell kost eller diett.

  Spesialmåltidenes innhold og sammensetning kan variere, avhengig av årstid og kjøkkenets råvarer, samt hvor maten lastes (hjemme eller på destinasjonen). Dette gjør det vanskelig å spesifisere måltidets eksakte innhold for dagen.

  Spesialmaten bestiller og betaler du hos TUI i forbindelse med at reisen bestilles eller senest 2 dager før aktuell avreise. Du kan velge mellom følgende alternativer:

  • Vegetar (m/melk og egg)
  • Vegetar (u/melk og egg)
  • Glutenfri
  • Diabetes
  • Laktosefri
  • Måltid u/svinekjøtt

  Allergi

  Som allergiker har du, når du flyr med SAS, mulighet til å bestille spesialmat om bord i henhold til alternativene over.

  Hvis du har nøtteallergi, råder vi deg til å informere SAS' kabinpersonale om dette ved ombordstigning. Kabinpersonalet om bord vil da gjøre øvrige passasjerer oppmerksom på at det er en allergiker om bord.

  Allergimedisin

  Dersom du har behov for allergimedisin, må du ta med dette på reisen selv. SAS har ikke allergimedisiner om bord, og vårt kabinpersonale kan ikke administrere disse legemidlene.

  Det er viktig å understreke at SAS, til tross for oppfordring til medpassasjerene, aldri kan garantere en nøttefri flyging for dem som lider av luftbåren nøtteallergi.

  Dersom du har behov for allergimedisin, må du ta med dette på reisen selv. SAS har ikke allergimedisiner om bord, og vårt kabinpersonale kan ikke administrere disse legemidlene.

  Det er viktig å understreke at SAS, til tross for oppfordring til medpassasjerene, aldri kan garantere en nøttefri flyging for dem som lider av luftbåren nøtteallergi.

 • Reservere flysete

  Når du reiser med SAS, er det mulig å forhåndsbestille visse seter om bord mot betaling.

  Du kan velge sete fra dagen etter du har bestilt din reise hos TUI (OBS maks. 120 dager før avreise) fram til 4 dager før avreise.

  Bestill sete på flyet

 • Taxfree

  Forhåndsbestilling av Taxfree-varer

  Når du flyr med SAS, kan du enkelt forhåndsbestille dine taxfree-varer via nettet.

  Når kan du bestille

  Du forhåndsbestiller dine varer fra 30 dager før avreise fram til 5 dager før avreise til både ut- og hjemreisen. Om bord, på vei til reisemålet ditt, kan du komplettere bestillingen din til hjemreisen.

  Her forhåndsbestiller du dine Taxfree-varer

 • Innsjekk

  Innsjekkingen åpner mellom 2-3 timer før avgang og stenges ca. en time før avgang. Vær gjerne ute i god tid.d tid.

  INNSJEKKINGSAUTOMATER

  For å slippe innsjekkingskøer, kan reisende med SAS charter benytte innsjekkingsautomater på flyplassene der slike finnes. Automatene er å finne i avgangshallen, ofte i tilknytning til SAS charters innsjekkingsskranker og er tydelig merket med reisearrangørens navn.

  Gjelder fra følgende byer i Norge:
  Oslo, Ålesund, Bergen, Bodø, Evenes, Haugesund, Kristiansand, Molde, Stavanger, Tromsø og Trondheim.

  Online Check-in

  Har du forhåndsbestilt sitteplass ombord på flyet kan du sjekke inn online før utreisen.

  Innsjekkingen er åpen mellom 14–4 dager før avreise. Du kan enkelt sjekke inn ved å logge inn via linken nedenfor og velge Internett check-in.

  Internett check-in

 • Service ombord

  Mat og drikke

  Om bord på flyet har du muligheten til å kjøpe en rekke drikkevarer og forfriskninger til rimelige priser fra vognene som passerer gjennom kabinen under flyturen.

  Hva som gjelder for måltider om bord finner du her

  Betaling om bord

  SAS charter aksepterer:

  • alle nordiske valutaer (SEK, NOK og DKK)
  • Visa, Mastercard, American Express og Diners
 • Funksjonshemmede

  Det er viktig at du meddeler på bestillingstidspunktet at du trenger assistanse på flyplassen. Med dette menes eksempelvis bærehjelp eller at du trenger en rullestol for å komme deg om bord i flyet.

  Kontakt TUIs kundeservice for spørsmål:.

  • Telefon: 67115000
 • Gravid

  • Inntil fire uker før forventet fødsel Det er ingen spesielle begrensninger. Merk at selve tilbaketuren må være innenfor denne perioden.
  • Fra fire til to uker Du må fylle ut et eget skjema som skal sendes til SAS Medical Department. Dette skjemaet laster du ned fra lenken nedenfor. Merk at reisetiden ikke skal overstige fire timer.
  • Mindre enn to uker til forventet fødsel Av sikkerthetsmessige årsaker kan du ikke fly med SAS Scandinavian Airlines.
  • Tvillinger eller fler
   Opptil 12 uker før forventet fødsel er det ingen spesielle begrensninger. Merk at selve tilbaketuren må være innenfor denne perioden.

   Fra tolv til åtte uker før forventet fødsel må du fylle ut et skjema som skal sendes til SAS Medical Department. Linken er nedenfor. Hvis det er mindre enn åtte uker igjen til forventet fødsel, kan du av sikkerhetsmessige årsaker ikke fly med SAS.

  Mer informasjon finner du her

  OBS! For reiser til andre land kan andre regler gjelde, vi anbefaler derfor at du kontrollerer dette med ditt eget forsikringsselskap.