Reiser
til
Berlin

Pris fra

...

Våre hotell

16 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Berlin
  • 1,5 liter vannca. 4,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadBerlin
  • SpråkTysk
  • Befolkning82 670 000

Reiser til Berlin

Berlin

Berlin er byen med noe for alle. Her fer noen av verdens mest kjente klubber, restauranter, museer og kulturskatter blandet med koselige kaféer og barnevennlige parker. Berlin har en bydel for alle.

Hvis du vil streife rundt i rolige og hyggelige kvartal med gamle hus og barnevognvennlige spisesteder med økologisk mat er Prenzlauer Berg perfekt. Her er det også mange loppemarkeder, eller Flohmärkte, som det heter på tysk.Ikke gå glipp av loppemarkedet i Mauerpark hvis du er i Berlin en søndag.Det er en folkefest der vintageshopping, håndverk, mat og drikke blandes med karaoke på en herlig måte!

I nærheten av Kurfürstendamm finner du Leppestiften og Pudderdåsen, eller Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche som kirken fra andre verdenskrig egentlig heter.i samme område ligger Zoo Berlin. Hvis du ikke vil gå i dyreparken kan du ta en drink på Monkey Bar og se elefantene på betryggende avstand.

Kreuzberg og hippe Neukölln
Berlin pleier å kalles tyrkernes hovedstad utenfor Tyrkia og veldig mange av dem bor i Kreuzberg. Det er sikkert derfor man får en følelse av middelhavet her - med mye liv og røre og små barer over alt.I Kreuzberg finnes også flere store klubber, akkurat som i bydelen Friedrichain på den andre siden av elven Spree. Ved siden av elven, på grensen mellom de to bydelene, ligger den største og best bevarte delen av Berlinmuren. East Side Gallery er navnet på den 1.3 km lange muren som er dekket med kunst - som å gå på et utendørs kunstmuseum.

Hvis du vil oppleve det hippeste Berlin har å by på for øyeblikket så skal du dra til Neukölln sør for Kreuzberg.Neukölln har blomstret skikkelig opp de siste årene. Her finner du f.eks. Klunkerkranich, en av Berlins fineste takterrasser med flott utsikt over byen. Vel verdt et besøk - det vil si om du finner fram - baren ligger nemlig godt gjemt på toppen av et parkeringshus.

Berlins severdigheter og dramatiske historie
Hvis du ikke vil bevege deg så mye i ferien er det mye å se og gjøre i Mitte, sentrum av Berlin. Her ligger blant annet tv-tårnet på Alexanderplatz og museene på Museuminsel.

Berlins dramatiske historie vises i mange severdigheter og museer. Et av de best besøkte stedene er Checkpoint Charlie- den gamle grenseovergangen mellom Øst- og Vesttyskland.Her kan du fremdeles se grensekontrollen fra den kalde krigen.Derfra kan du gå til Brandenburger Tor, et av Berlins mest kjente landemerker, den spektakulære riksdagsbygningen,Berlins kjente monument over tilintetgjørelsen og den store parken Tiergarten. I Tiergarten kan du slappe av fra storbylarmen eller ta en herlig joggetur før frokost. Parken ligger i nærheten av hotellene rundt Potsdamer Platz.

Ferietilbud i/på Berlin