Europas 10 beste strender

Synes du lange sandstrender med langgrunt vann er det beste, eller foretrekker du steinstrender og rullende bølger? I Europa og ved Middelhavet finnes det strender for enhver smak. Vi har samlet noen av sommerens favoritter her.

10. Makronissos Beach, Kypros

Nissi Beach må være Kypros mest kjente strand, men bare noen kilometer unna finner du Makronissos Beach. Kritthvit myk sand, turkist vann og perfekt langgrunn. Hvis du fortsetter forbi området med vannsport finner du et roligere område der du kan leie solsenger og parasoll.

Ovenfra ser Makronissos Beach ut som en delfin.
Ovenfra ser Makronissos Beach ut som en delfin.

9. S´Amarador, Mallorca

S´Amarador ligger i naturreservatet Cala Mondrago sør på Mallorca. Sandstranden ligger i en skjermet bukt, vannet er klart og sanden finkornet. Du kommer deg enklest hit med bil og det er en stor parkeringsplass bare fem minutter fra stranden.

Her finner du andre paradisstrender på Mallorca.

Strnden S´Amarador finner du sørøst på Mallorca.
Strnden S´Amarador finner du sørøst på Mallorca.

8. Praia da Marinha, Algarve

Praia da Marinha er en av Algarves og Portugals mest kjente strender. Klippeformasjonene sammen med sandstranden gjør denne stranden helt unik i sitt slag. Du tar trappene ned til stranden og går rundt i den største klippen for å komme til den fineste delen. Ha kontroll på tidevannet bare så du slipper å svømme tilbake når du vil forlate stranden.

Praia da Marinha er ikke bare Algarves, men hele Portugals vakreste strand.
Praia da Marinha er ikke bare Algarves, men hele Portugals vakreste strand.

7. Cala Conta, Ibiza

Denne stranden ligger mot vest og er stranden for deg som liker vakre solnedganger. På Ibiza generelt, og Cala Conta spesielt, er solnedgangen en stor greie. Folk samles på stranden for å se at himmelen farges rød og oransje. Perfekt Instagram-motiv!

Solnedgang på Ibiza
På Ibiza er det vanlig å samles på stranden for å se på solnedgangen, som her på Cala Conta.

6. Cala Macarella, Menorca

Med hundrevis av badeviker, eller calas som de kalles, er det stor mulighet for å finne et helt eget badested på Menorca. Her er det fint å gå på oppdagelsesferd til fots, eller leie en sykkel eller bil. Cala Macarella er en mellomstor strand, og den får du dessverre ikke ha for deg selv. Men den er vakker, med grønn pinjeskog, turkisblått vann og båter som ligger og dupper i overflaten.

Cala Macarella med sitt klare vann og gyngende båter. Kilde: Wikimedia Commons
Cala Macarella med sitt klare vann og gyngende båter. Kilde: Wikimedia Commons

5. Shipwreck Beach, Zakynthos

Kjært barn har mange navn, denne stranden er også kjent som Smugglers Cove, Navagio Beach eller Agios Georgios som den opprinnelig heter. I 1980 gikk skipet MV Panagiotis på grunn og ble forlatt like utenfor Zakynthos.

Shipwreck Beach er en av Hellas’ mest kjente strender. Kritthvit sand, kalksteinsklipper og turkist vann. Høsten 2018 raste dessverre en del av klippen ned og ødela en del av stranden. Du kan fortsatt besøke stranden med båt men ikke gå i land, kun bade fra båten i det klare vannet.

Fantastiske Shipwreck Beach.
Fantastiske Shipwreck Beach.

4. Elafonissi, Kreta

Stranden ligger sydvest på Kreta og har nærmest kjendisstatus. På grunn av pulveriserte skjell går sanden i rosa toner (jo da, det er sant!) Blir det for trangt om plassen kan du vasse over mot sandbanken og øya som ligger utenfor. Les mer om herlige steder å besøke på Kreta.

Elafonissi på Kreta minner om mer eksotiske steder som Karibien og Maldivene.
Elafonissi på Kreta minner om mer eksotiske steder som Karibien og Maldivene, derfor havner den på vår toppliste over Europas fineste strender.

3. Zlatni Rat, Kroatia

Zlatni Rat i Kroatia kalles også Den gylne odden og er en av de mest kjente strendene i Europa. Du finner stranden på øya Brac, nær Split. Zlatni Rat består av hvit småstein og endrer form avhengig av tidevann og vind.

Slatni Rat utenfor Split i Kroatia.
Slatni Rat utenfor Split i Kroatien.

2. St. Pauls Bay, Rhodos

Solsikre Rhodos har massevis av strender, noen har vi allerede tipset om i listen vår over verdens 10 beste strender. Men vi tar gjerne med lille St. Pauls Bay som ligger sør for Lindos i denne listen. Emilia, en av guidene våre, sier dette om denne lille godbiten av en strand:

  • ”Den er perfekt for en rolig dag på stranden! Den lille bukten har to strender, hvorav en er kunstig, og det krystallklare vannet er som skapt for snorkling. Den lille, lokale kirken har en vakker utsikt over bukten og Lindos by, og er veldig populær å gifte seg i."
St. Pauls Bay ligger litt sør for Lindos på Rhodos og har to små, men veldig vakre, strender.
St. Pauls Bay ligger litt sør for Lindos på Rhodos og har to små, men veldig vakre, strender.

1. Cala Brandinchi, Sardinia

På nordøstre Sardinia ligger stranden Cala Brandinchi eller Little Tahiti som den også kalles. 700 meter kritthvit strand der du kan nyte sol, bad og snorkling. Her kan du besøke en paradisstrand som ser ut som Maldivene og ikke Sardinia.

Stranden Cala Brandinchi på Sardinia.
Cala Brandinchi minner om Maldivene men ligger på Sardinia.

Får du ikke nok av strender? Sjekk da listen med verdens beste strender

Lignende innlegg

Slik fungerer et corona-tilpasset hotell

Turene til utlandet sommeren 2020 ble utsatt i flere måneder, og startet ikke før i midten av juli, før det ble stengt igjen. I pausen har turoperatører, flyselskaper og hoteller introdusert nye rutiner og forberedt seg på å gjøre ferien din så trygg som mulig. Her kan du lese konkrete eksempler fra et av TUIs hoteller.

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.

Bryllupsreise ved Middelhavet – 5 tips

Luksuriøs avslapping eller en opplevelsesreise? Gourmetfokus, fotturer i fjellene eller et cruise med havnestopp i storbyer og ved fine strender? Det kan være vanskelig å bestemme hvor man skal dra på bryllupsreise – reisen som skal bli et minne for livet. Men ta det med ro, vi har de beste tipsene for en bryllupsreise ved Middelhavet.

Bangkoks beste streetfood

Bangkoks gatemat er rangert som en av de beste i verden, og det er lett å forstå hvorfor. På hvert hjørne står det en matvogn, det oser og ryker og en duft av fiskesaus, sitrongress og chili slår imot deg. Fortsett å lese dersom du ikke vil gå glipp av Bangkoks beste streetfood under ditt neste besøk i denne spennende storbyen.