Paris - opplev byen til fots

Gjennom alle tider har Paris vært et mekka for kunstnere, forfattere, artister, filosofer og livsnytere. Det er ikke rart at Paris i dag er en moderne by med mange små steder som bare må utforskes. Men du opplever også mye av Paris mellom severdighetene.

Området som er mest typisk for Paris ligger uten tvil langs Seinen. Elven kantes av bokselgere og i samme område finner du Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame, historiske Place de la Concord og romantiske Pont des Arts.

Paris

Knappe fem minutter til fots fra Notre Dame ligger Shakespeare & Company – bokhandelen som tidlig på 1900-tallet skaffet både lokalbefolkningen og turister forbudt litteratur. I dag kan du slå deg ned her og nyte en kopp kaffe mens du blar i f.eks. den ikke lenger like forbudte Lady Catterleys elskere.

Det er mye og se og gjøre i Paris, og det er mange som ønsker å gjøre det samme. Vil du slippe å stå i kø, kan du forhåndsbestille inngangsbilletter til de fleste museer og severdigheter allerede hjemmefra.

paris-storby-tui

For å skåne føttene kjøpte jeg billetthefte for buss og metro samt lastet ned den offisielle metro-appen. Med den i lommen kommer du deg enkelt rundt i Paris.

Jeg anbefaler at du også tar deg tid til utforske de områdene i Paris som ikke er avmerket på turistkartene. Jeg havnet i det 10. arrondissement der jeg kjøpte en lunsj «to go» og slo meg ned ved Canal Saint Martid. Ved siden av benken der jeg satt sto en pariser og fisket i kanalen. Mellom oss var det et skilt der det sto: Pêche interdite – fisking forbudt.

Hvordan du nyter Paris – fra severdighetene til lunsjene – velger du naturligvis selv. Men mitt beste Paristips er å pakke ned gode sko. Å rusle rundt i Paris er nesten bokstavelig talt som å gå i kunstneres, forfatteres, artisters, filosofers og livsnyternes fotspor.