Reiser
til
Split

Pris fra

...

Våre hotell

9 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 80,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkningca. 180 000

Reiser til Split

Split

Reis til Split hvis du vil oppleve en unik kombinasjon av romantisk atmosfære, historie, fornøyelser, shopping og trivelige restauranter. Hele gamlebyen er utnevnt til verdensarv av UNESCO og består i stor grad av et romersk keiserpalass. Her kan du bo på et moderne førsteklasses hotell rett ved havet.

Split er hovedstaden i regionene Dalmatia. Det er en moderne storby med alt fra universitet og teatre til grønne parker, flere havner, klubber, loungebarer og konseptrestauranter. Over alt ser du veggmalerier som hyller fotballaget Hajduk Split.

Skyhøy trivselsfaktor

I gamlebyen finner du brosteinsbelagte gater, torg med renessansepalass, uteserveringer, delikatessebutikker og kunstgallerier. Langs den palmekledde havnepromenaden utenfor palassets murer ligger det elegante kaféer på rekke og rad med utsikt mot havet og øyene utenfor.

Romersk prakt

Det var den romerske keiseren Diocletianus som fikk bygget det enorme palasset på 300-tallet e. Kr. Selv i dag finnes det palassmurer, buer og søyler her, samtidig som grensene er blitt utvisket slik at man egentlig ikke merker når man forlater palassområdet og kommer inn i middelaldersentrumet.

Førsteklasses bosted ved stranden

Hotell Le Meridien Lav er et moderne designet førsteklasses hotell ved havet, en kort buss- eller taxitur fra sentrum. Her bor du på et 5-stjerners hotell ved en sjarmerende småbåthavn og en liten badestrand.

Regionen Dalmatia som helhet

Sørlige Kroatia er kjent for sin vakre natur. Fra det klare blå havet stiger små og store øyer opp og langs land stuper bratte fjell ned i vannet. Overalt vokser duftende rosmarin og om våren blomstrer villginsten.

Hvit kalkstein og økologisk mat

Den hvite kalksteinen fra øya Brac brukes overalt, både i bygninger og steinlegging. Sett på avstand ligner det marmor. Hvis du har lyst til å prøve dalmatiske spesialiteter skal du oppsøke en konob. Det er en genuin restaurant der mat og lokale råvarer serveres til meget rimelige priser.

Bestill et cruise til Split

Med TUI kan du også dra på cruise til Split. Å dra på cruise er en komfortabel måte å reise på og du får se flere reisemål på en reise. På et cruise til Split kan du ta en spasertur og en kopp kaffe langs den vakre havnen. Ikke gå glipp av de historiske stedene i den UNESCO-stemplede gamlebyen med sine romerske aner. Gå utenfor myrene og opplev mer av Splits vakre natur; kjenn velduftende rosmarin og se det klare blå vannet. Her kan du se alle TUIs cruise i Middelhavet.

Ferietilbud i/på Split