10 ting å gjøre i Bangkok

Planlegger du en reise til Bangkok? En ferie hit er et must for alle som ønsker å reise til «Smilets land». Den fargerike og eksotiske metropolen forener tradisjonell thailandsk kultur med vestlig kultur, og er i dag hjem til omlag ti millioner mennesker. Dersom du skal tilbringe mer enn én dag i storbyen, er sannsynligheten for at du reiser hjem med minner for livet stor. I en årrekke har Bangkok tiltrukket seg alt fra unge backpackere til godt voksende turister som ønsker en autentisk luksusferie.

Bangkok

Thailands hovedstad Bangkok er nesten et obligatorisk stopp på vei til eller fra de solsikre øyene. Her er 10 ting som du bare må gjøre når du besøker storbyen som aldri sover.

1. Dra på en rooftop-bar

Å besøke en bar i 50. etasje for middag eller en drink er noe helt spesielt. Nyt Bangkoks skyline, den varme luften og svimlende høyder. Red Sky på Centara Grand Central World, Lebua eller Banyan Tree er tre gode steder som ligger sentralt i byen.

redsky
Red Sky på toppen av hotell Centara Grand Central World.

2. Opplev Chatuchak Weekend Market

Dette er Bangkoks største marked og det er åpent lørdag og søndag. Her finner du alt fra klær til mat, møbler og kaniner. Markedet er utendørs, men delvis under tak og det kan bli veldig varmt så ta med vannflaske.

chatuchak1-tui
Chatuchak, Bangkoks største marked.

3. Besøk Bangkoks vakreste tempel - Wat Arun

Templet som ligger på den andre siden av elven kalles også Gryningstempelet og er veldig ulikt alle andre templer i Bangkok. Wat Arun er dekorert med tusenvis av mosaikkbiter fra kinesisk porselen og gjør seg best når solen går opp eller ned da det glitrer.

watarun-tui
Wat Arun eller Gryningstemplet som det også kalles.

4. Dra til Wat Po og den liggende buddhaen

Wat Po er ett av de mest besøkte templene i Bangkok. Det er også her du finner den liggende buddhaen som er en statue på hele 46 meter, forgyllet i bladgull. Tempelet har flest buddhastatuer i verden og på området finnes også en thaimassasjeskole som tilbyr fantastisk massasje til en veldig god pris.

buddhaen-tui
Den liggende buddhaen, en forgyllet statue på 46 meter.

5. Ta en båttur på Chao Phraya-elven

En båttur på Chao Pharaya er et must når du besøker Bangkok. Lei en egen båt for et par timer eller ta taxibåtene sammen med lokalbefolkningen. Disse båtene går flere ganger i timen, og du hopper nesten på i fart når konduktøren plystrer med fløyten sin. Billett kjøpes om bord på båten.

riverboat-tui
Ta en båttur på Chap Praya-elven og se Bangkok fra vannet.

6. Spis fantastisk gatemat

All ære til luksusrestauranter, men maten du kjøper fra matvogner i Bangkok er en fantastisk smaksopplevelse. Siden de fleste rettene koster under 20 kroner kan du prøve deg gjennom sortimentet. Prøv Pad Thai (stekte nudler), Pad Kra Pao (stekt svinekjøtt med thailandsk basilikum og chilo), Som Tam (papayasalat) og Kluay Tod (friterte skiver av minibananer).

somtam1-tui
Som Tam, thailandsk papayasalat.

7. Gå rundt i Bangkoks største park - Lumpini Park

Parken Lumpini er Bangkoks grønne oase. Det er hit lokalbefolkningen går for å møte venner og ha piknik i helgene. Her finner du både lekeplasser, utegym, løpebaner, matvogner og pedalbåter, og gå ikke glipp av de enorme varanene som bor i vannet. Morgen og kveld utføres qi-gong, yoga og tai chi i parken.

8. Gå på shopping

I Bangkok kan du shoppe alt du trenger i alle prisklasser. I det store varehuset MBK finner du klær, accessories og suvenirer til billige priser. I Siam Paragon og Central World ligger de store kleskjedene. Terminal 21 består av små boutiquer og det er en opplevelse i seg selv å besøke dette, ettersom hver etasje er bygget etter en av verdens storbyer. Pantip Plaza er byens store tekniske mekka. EmQuartier er også verdt et stopp, da dette shoppingsenteret i tillegg til butikker og restauraner også har fossefall, klatrebane for barn og innendørs hage.

mbk-tui-bangkok
MBKs åtte etasjer fulle av shoppingglede

9. Gå på luksuskino

Kinobesøk i Bangkok er langt fra det samme som et kinobesøk i Norge. Unn deg en luksuskino der du får en stol som kan forvandles til seng, komplett med teppe og pute. Bestill en middag og smakfulle popcorn, men ikke glem å reise deg når den thailandske kongesangen spilles. Husk å ta med deg en genser, det kan bli kaldt ettersom det er full aircondition i salen. Prøv blant annet Central World Cinema eller IMAX Cinema Paragon.

10. Kjør Bangkoks skytrain og opplev Asok

For å få den ultimate storbyfølelsen skal du ta skytrain (BTS) gjennom Bangkok. Skytrain er Bangkoks metro som går oppe i luften. Kjør Silom Line fra Bang Wa og over elven til Siam for å se hvordan byen forandrer seg utenfor vinduet dit. Bytt tog til Sukhumvit Line, ta toget mot Bearing og gå av ved Asok. Gå ut på skywalken som er en gangvei oppe i luften, still deg ovenfor krysset der minst 20 bilfiler møtes og se på trafikken under deg. Fortsett til Exchange Tower og kjøp byens beste smoothie på Blu Fah.

Krysset ved Asok er enormt og her går det skytrain, t-bane og tog til flyplassen.

asok1-tui
Krysset ved Asok er enormt og her går skytrain, t-bane og tog til flyplassen.

Med TUI kan du bestille en reise til Bangkok eller begynne/avslutte din sol- og badeferie i hovedstaden.