Reiser
til
Dubrovnik

Pris fra

...

Våre hotell

12 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel
  • Enkel middagca. 100,-
  • 1 liter vannca. 15,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaKuna (HRK)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadZagreb
  • SpråkKroatisk
  • Befolkningca. 30 000

Reiser til Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik er en reiseopplevelse i særklasse. En av Middelhavets vakreste byer, en historisk perle med ringmur, tårn og spir. Men samtidig så trendy og småluksuriøst at Den franske riviera må passe seg for konkurranse. Du kan velge mellom å bo nær gamlebyen eller ved strendene lengre ut.

Den marmorbelagte gågaten Stradun er middelalderbyen Dubrovniks pulsåre. Den strekker seg mellom byportene Pile og Ploče, kantet av østersbarer, kule kaféer og historiske severdigheter som klokketårn, klostre, kirker og palass. Du kan gå to kilometer på den brede ringmuren og nyte den enestående utsikten over de trange gatene og havet.

Taubane og hager

En enda mer fantastisk utsikt får du fra taubanen som går opp til fjellet Srd (jo, det staves sånn). Likevel er gamlebyen bare en del av Dubrovniks sjarm. Utenfor Pile-porten i bymuren overraskes du av palmer, frodige hager og et moderne byliv med brusende trafikk.

To sjarmerende havner

Rett nedenfor bymuren ligger Dubrovniks gamle havn med ferger til øya Lokrum, som er et naturreservat. Et par kilometer vestover finnes den fargerike og betydelig større nye havnen Port Gruz med utfluktsbåter, fiskebåter, elegante yachter, ferge til Italia og gigantiske cruiseskip på besøk. Rund kaia ligger det både restauranter, småbutikker og et shoppingsenter.

Mange strender

Alle som ønsker det kan ta et bad ved klippebadet ved ringmuren eller på Banje-stranden et steinkast unna. De fleste av hotellene våre ligger på halvøya Lapad og i bydelen Babin kuk, og der finnes det mange andre fine strender.

Let etter Game of Thrones-plasser

Dubrovniks suggestive middelaldermiljøer har tiltrukket seg filmskapere fra hele verden. I megasuksessen Game of Thones har ulike deler av byen representert både King's Landing og Mereen, mens Quarth ble bygget opp på øya Lokrum. Star Wars-filmen The Last Jedi er også spilt inn her. Hvis du ikke vil lete etter innspillingsstedene selv, finnes det guidede turer.

Velkommen til en verdensarv

Uansett om du bor sentralt eller nær strendene vil du ha det meste innen rekkevidde i denne sjarmerende, men samtidig kule byen, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1979.

Bestill et cruise til Dubrovnik

Med TUI kan du også dra på cruise til Dubrovnik. Å dra på cruise er en komfortabel måte å reise på og du får se flere reisemål på en reise. På et cruise til Dubrovnik får den som drømmer om bad eller historie sine ønsker oppfylt. Ta et bad ved ringmuren på Banje-stranden, eller besøk det kulturminnesmerkede Rektorspalasset med aner fra 1200-tallet. Gå utenfor Pile-porten ved bymyren og få se et livlig byliv, frodig natur og god mat. Her kan du se alle TUIs cruise i Middelhavet.

Ferietilbud i/på Dubrovnik