Reiser
til
New York

Pris fra

...

Våre hotell

24 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Gjennomsnittspris
  • 1,5 liter vannca. 15,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaDollar (USD)
  • Tidsforskjell-5/-9 timer
  • HovedstadWashington D.C
  • SpråkEngelsk
  • Befolkningca. 8 538 000

Reiser til New York

New York

Ingen storby i verden kan overgå New York. Her finner du alt du kan tenke deg i en salig blanding av klassisk, nytt og originalt. La deg rive med av den sprudlende atmosfæren!

Selv om du aldri har vært her før vil du kjenne deg igjen, det ser akkurat ut slik du har sett det på film. Røyken fra gatene, lyden fra politisirener, selgere som selger amerikanske bakervarer og aviser på gatehjørnet, de klassiske branntrappene på husene, neonskiltene ved Times Square, de gule taxiene og de kjente gateskiltene. Uansett om du tilbringer en fullspekket langhelg her eller en uke blir det aldri kjedelig i byenes by.

Kanskje du velger å stille shopppinglysten i et av shoppingsentrene, f.eks. Century 21 eller erværdige Marcy's. Eller kanskje du vil se Metropolitan Museum of Art, Amerikas svar på Louvre, som har alt fra amerikanske skulpturer til gammel egyptisk kunst. Liker du moderne kunst er Guggenheim Museum et selvsagt utfluktsmål.

New Yorks innbyggere elsker å identifiserer seg med sitt eget område av byen. Lær deg navnene på de fem "boroughs" som utgjør New York City så er det enklere å komme seg rundt: Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn og Staten Island.

Manhattan

Bydelen Manhattan er oppdelt i tre store områder som kalles Downtown, Midtown og Uptown. I Midtown ligger de fleste hotellene, mange av New Yorks mest berømte skyskrapere og Grand Central Station, en av verdens vakreste jernbanestasjoner. En spesiell opplevelse er Times Square midt i Broadways teaterdistrikt. Dette området er best om kvelden, da pulsen er som sterkest blant skyskrapere, opplyste neonskilt og broadwayteatre.

Brooklyn

For å komme til Brooklyn krysser du East River og kommer til en hipp bydel med markeder, gallerier, vintagebutikker og spektakulære barer langs blant annet Franklin Avenue. Fra Brooklyn Heights og Brooklyn Botanic Garden er utsikten over Manhattan uslåelig.

Bronx

I Bronx finner du alt fra et overraskende landlig miljø til slottslignende bygninger, italienske fortausrestauranter og musikkbarer med amerikansk rock på menyen.

Ferietilbud i/på New York