Reiser
til
Firenze

Pris fra

...

Våre hotell

11 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Giardini-Naxos
  • Pizzaca. 100,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadRom
  • SpråkItaliensk
  • Befolkning60 600 000

Reiser til Firenze

Firenze

Firenze ligger i Toscana, og kunstskatter, spennende historie og vakre omgivelser gjør byen til et paradis. At det dessuten var her renessansen ble født gjør det bare enda mer spennende. I Firenze kan du spise god italiensk mat og rusle rundt i de koselige og trange middelaldergatene.

Santa Maria del Fiore og Ponte Vecchio

Det er enkelt å finne frem på egen hånd i det lille sentrumet der fleste severdighetene ligger. Midt i Firenze ligger den enorme katedralen Santa Maria del Fiore med sin vakre og verdensberømte kuppel. Rundt katedralen ligger middelaldergater og praktfulle renessansetorg omgitt av flere vakre palasser.

Piazza della Republica er et naturlig samlingspunkt, perfekt for en kaffe og en is, eller bare for å sitte i solen og nyte. Den store piazzaen ligger mellom katedralen og elven Arno som sakte flyter gjennom byen.

En kort spasertur nedenfor Piazza della Republica, står den gamle broen Ponte Vecchio. En middelalderbro med hus som henger over elven.

Botticelli, Dante og Machiavelli

I kunstbyen blant Toscanas åser får du en kulturopplevelse som tar pusten av alt annet du har sett. Omgitt av små trange gater og blomstrende piazzaer ligger museer, kirker og palass så tett at du alltid finner noe nytt å besøke rett rundt hjørnet.

Bygningene i Firenze minner fortsatt i all sin prakt om at det var her renessansen ble født.

Her malte Botticelli "Venus", her utviklet Machiavelli sine politiske teorier og Dante skrev "Den gudommelige komedien". Kunstmuseet Uffizierne er et must blant det store utvalget av severdigheter. Her finnes det verk av blant annet Michelangelo, Leonardo da Vinci og Tizian. I kirken Santa Croce ligger Michelangelos grav til offentlig beskuelse.

Shopping ved Ponte Vecchio

Du kan legge shoppingturen til begge sider av Ponte Vecchio som i seg selv er en rad med butikker som spesialiserer seg på smykker. De lokale håndverkerne har rykte på seg for å være mestere i å utvikle koper av kunst og håndverk.

De toskanske maten

Rettene er like jordnære som de leirgrytene de serveres i. En spesialitet er bistecca alla fiorentina, kalvekjøtt som krydres med urter og plasseres i en kullgrill. Et måltid på restaurant innledes alltid med antipasto. Toscanas egen variant heter crostini og består av en skive ristet brød med pålegg som bl.a. soltørket tomat eller olje i et stykke kyllinglever.

Reis til Firenze med TUI

Våre reiser til Firenze går med rutefly, noe som innebærer at reiselengden er fleksibel. Vi har ingen guider på reisemålet, men du kan kontakte onlinesenteret med telefon, e-post eller SMS – både før og under reisen.

Ferietilbud i/på Firenze