Reiser
til
Firenze

Pris fra

...

Våre hotell

5 stk.

Prisnivå

Priseksempel fra Giardini-Naxos
  • Pizzaca. 100,-
  • 1 liter vannca. 10,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0 timer
  • HovedstadRom
  • SpråkItaliensk
  • Befolkning60 600 000

Reiser til Firenze

Firenze ligger i Toscana, og kunstskatter, spennende historie og vakre omgivelser gjør byen til et paradis. Mange minneverdige opplevelser venter på deg her i blomstenes by.

Santa Maria del Fiore og Ponte Vecchio

Det er enkelt å finne frem på egen hånd i det lille sentrumet der fleste severdighetene ligger. Midt i Firenze ligger den enorme katedralen Santa Maria del Fiore med sin vakre og verdensberømte kuppel. Rundt katedralen ligger middelaldergater og praktfulle renessansetorg omgitt av flere vakre palasser.

Piazza della Republica er et naturlig samlingspunkt, perfekt for en kaffe og en is, eller bare for å sitte i solen og nyte. Den store piazzaen ligger mellom katedralen og elven Arno som sakte flyter gjennom byen.

En kort spasertur nedenfor Piazza della Republica, står den gamle broen Ponte Vecchio. En middelalderbro med hus som henger over elven. Broen er full av smykkebutikker som tiltrekker seg folkelivet med gatemusikanter, kunstnere og turister. Hele denne fantastiske byen oser av skjønnhet og kultur.

Botticelli, Dante og Machiavelli

I kunstbyen blant Toscanas åser får du en kulturopplevelse som tar pusten av alt annet du har sett. Omgitt av små trange gater og blomstrende piazzaer ligger museer, kirker og palass så tett at du alltid finner noe nytt å besøke rett rundt hjørnet.

Romerne døpte byen til "den blomstrende" – og årsaken til det kan man bare spekulere i. Bygningene i Firenze minner fortsatt i all sin prakt om at det var her renessansen ble født. Her malte Botticelli "Venus", her utviklet Machiavelli sine politiske teorier og Dante skrev "Den gudommelige komedien". Kunstmuseet Uffizierne er et must blant det store utvalget av severdigheter. Her finnes det verk av blant annet Michelangelo, Leonardo da Vinci og Tizian. I kirken Santa Croce ligger Michelangelos grav til offentlig beskuelse.

Shopping og toscansk mat

Du kan legge shoppingturen til begge sider av Ponte Vecchio som i seg selv er en rad med butikker som spesialiserer seg på smykker. De lokale håndverkerne har rykte på seg for å være mestere i å utvikle koper av kunst og håndverk.

De toskanske matrettene er like jordnære som de leirgrytene de serveres i. En spesialitet er bistecca alla fiorentina, kalvekjøtt som krydres med urter og plasseres i en kullgrill. Et måltid på restaurant innledes alltid med antipasto. Toscanas egen variant heter crostini og består av en skive ristet brød med pålegg som bl.a. soltørket tomat eller olje i et stykke kyllinglever.

Når du har oppleved både det kulturelle og kulinariske Firenze gjenstår det bare å stå en stund på Ponte Vecchio og se solen gå ned over elven Arno. Og du har mest sannsynlig allerede nå bestem deg for å komme tilbake!

Ferietilbud i/på Firenze

Hotell - Firenze