2018-05-12

Skal du fly med barnevogn? Les dette først!

Vi får ofte spørsmål om hvordan man gjør det med barnevognen når man flyr. Her har vi samlet svar, personlige tips og ting du kan tenke på når du reiser med barnevogn.

Kan man ta med barnevognen på flyet?

Nja. Hvorvidt du får ta med deg barnevognen på flyet, inn i kabinen, avhenger av flyselskapet. Her kan du lese mer om hvilke bagasjeregler som gjelder når du reiser med TUI. Det finnes noen få barnevogner som er såpass kompakte at de kan tas med som håndbagasje inn i kabinen, men sjekk alltid bagasjereglene som gjelder for det flyselskapet du flyr med.

GB Pockit
Er kanskje den minste reisevognen på markeder, bakdelen er at den ikke har hvile-/liggestilling.

Babyzen Yoyo
Er en annen populær reisevogn som dessuten kan legges ned til liggestilling, men så er den også litt større. Sjekk med flyselskapet ditt om den kan tas med inn i kabinen.

Carena Kobbe
er enda litt større, men likevel veldig kompakt og smidig, og den er også litt billigere enn Yoyon.

Personlig reiser undertegnede nå med en Easywalker Mosey by Mini. Den er ikke mulig å ta med som håndbagasje inn på flyet, men er enkelt og legge ned og pakke sammen. Den er liten og smidig, men likevel robust, så den fungerer like bra i en storby som på sol- og badeferie. Den har dessuten en bra kalesje som er perfekt for en siesta i skyggen.

Ettermiddagslur i en Easywalker Mosey på Mallis.
Ettermiddagslur i en Easywalker Mosey på Mallis.

Paraplyvogner da?

Andre smidige vogner å reise med er såkalte paraplyvogner. De blir veldig lange og smale og de er lette å legge sammen. Men det er for lange å ha som håndbagasje. Passer kanskje best for litt eldre småbarn som også kan gå selv.
Hvordan sjekker man inn barnevogner?
Barnevogner regnes som spesialbagasje og må ofte sjekkes inn i en spesiell skranke på flyplassen. Vil du beskytte vognen, finnes det spesielle plastposer du kan kjøpe. Husk at barnevognene ikke er designet for flyplassens bagasjehåndtering og kan blir utsatt for hard håndtering. Vil du beskytte vognen litt ekstra kan du leie spesielle transportvesker, Airshells, som kan bestilles på forhånd. Når du sjekker inn vognen er det best å ta av løse deler som hjulene. Et alternativ kan være å kjøpe en billig vogn som du ikke er så redd for.

Finnes det lånevogn på flyplassen?

På de største skandinaviske flyplassene finnes det enkle triller du kan låne. Men husk at det er ikke alltid det samme tilbudet finnes på flyplassen på reisemålet, derimot kan du av og til få beholde din egen barnevogn helt frem til gaten på veien hjem. Bæresele eller bæresjal er topp på flyplassen når du reiser med små barn. Det gir deg begge hendene fri til bagasje og taxfree-shopping. De kan også komme godt med om bord på flyet. Sovner den lille i fanget er det deilig å kunne hvile armene.

Hva må du tenke på når du tar med barnevogn på ferie?

Det er ikke alltid like lett å komme seg rundt med barnevogn i utlandet. Det finnes ikke alltid fortauer, og finnes de kan de være ujevne eller ha svært høye fortauskanter. Det påvirker først og fremst vogner med små hjul og trehjulinger.
På varme sol- og badedestinasjoner er det bra hvis barnevognen har en lang solkalesje, det gir bra solbeskyttelse og skygge for barnet ditt. Du kan også få bruk for en liten solparasoll du kan feste på rammen eller såkalte solgardiner eller ekstra solbeskyttelse du kan feste i skjermen dersom den ikke er stor nok.

Kan man leie barnevogn på reisemålet?

Ja! Reiser du til våre ekstra familievennlige hotell, Family Life og Blue Star, kan du leie en trille. Da slipper du å dra på din egen og vognen venter på hotellet. Husk å forhåndsbestille. Her kan du lese flere smarte tips om å reise med barn.

Oppdatering 2019

De 3 ovennevnte reisevognene GB Pockit, Babyzen Yoyo og Carena Kobbe har de siste årene kommer ut med oppdaterte modeller. Nye funksjonaliteter har blitt lagt til, men de er fortsatt veldig kompakte når de slås sammen. Alle tre kan tas som håndbagasje, avhengig av hva som gjelder hos ditt flyselskap.
Nye modeller av barnevogner som også fungerer svært bra som reisevogner er:

Baby Jogger City Tour er en kompakt, smidig og prisgunstig vogn. En smart veske er inkludert, der du kan pakke ned vognen og bare den som ryggsekk.
Axkid Life er enkel å legge sammen, den har liggestilling og regulerbar fotstøtte.

Mountain Buggy Nano har høy maksvekt og er ganske romslig men lykkes også å bli relativt liten når den legges sammen.

• Det tyske merket Cybex har også sluppet en serie med vogner under navnet Eezy S. De kan også slås opp med en hånd, og de står av seg selv når de er slått sammen (istedenfor å velte) og modellen Twist er dessuten roterbar slik at du enkelt kan veksle mellom å ha den fremover-/eller bakovervendt. Du finner Eezy S vaognene i TUI Shop.
Selv hadde undertegnede en paraplyvogn på den siste reisen. En Chicco Liteway som passet perfekt nå når barnet har blitt litt større. Den virket sval og skjønn for barne, var lett å komme seg rundt med på ujevnt underlag og var veldig prisgunstig.

God ferie!

Lignende innlegg