Pakkeliste for deg som reiser med barn

2018-11-14
Marianne M.
Du har allerede gjettet det – og du har rett. Å reise til syden eller generellt utenlands med ett eller flere barn krever litt mer planlegging enn ellers. Men ikke fortvil, se på det som en investering i harmoni under selve reisen, det er definitivt verdt det. Her finner du gode tips til hvordan du skal pakke til sydenferien med barn.

I håndbagasjen:

 1. Frukt, riskaker eller annen snacks som du vet barnet liker

 2. Underholdning som du vet fenger barnets oppmerksomhet – blant annet spill, musikk, tegnebøker + kritt eller nettbrett med nedlastbare filmer som du kan se offline

 3. Flere smukker

 4. Nok bleier

 5. Våtservietter

 6. Lite håndkle eller tørkepapir

 7. Plastposer til søppel

 8. Et par klesskift til både deg selv og barnet – bra ikke minst hvis innsjekket bagasje skulle bli forsinket

jente-med-koffert-tui

I bagasjen:

 1. netting som ved behov kan henges over barnets seng eller vogn

 2. Et stort sjal og noen klesklyper som kan bli til skyggende tak

 3. Barnemat som ikke kan kjøpes på reisemålet. Avhengig av barnets alder og smak kan det være alt fra velling, grøt og barnematglass til favoritten blant ferdigmat og pålegg

 4. Flere kapser og solhatter som beskytter hodet fra solen og gir ansiktet skygge når solen står høyt

 5. Klær for alle ulike værtyper som kan forventes

 6. Gode sko som funker for lange spaserturer og ikke blir for varme

 7. Førstehjelpskit med plaster, sårvask, pinsett, febertermometer og febernedsettende i flytende form

 8. Mild såpe, sjampo, barnetannkrem og tannbørste

Pakkeliste til barnets egen ryggsekk:

 1. Favorittkosedyret

 2. Kule solbriller, gjerne med en superhelt på

 3. Et tynt teppe

 4. En liten rosinpakke og en flaske med noe å drikke

 5. En reisedagbok tilpasset barnets alder, der han eller hun kan spare minner ved å tegne, skrive eller klistre inn bilder og billetter

Pakkeliste til solferien:

 1. Vannfast solkrem med høy faktor

 2. Badetøy som dekker mye av huden. Hvis dere reiser til et land med sterk sol og dere kommer til å bade mye, kan det være lurt å vurdere å investere i en UV-drakt og en solhatt med både solskjerm og nakkebeskyttelse.

 3. Armringer, svømmebriller, badetøy og annet som barnet vil ha i vannet

 4. Plastsandaler som beskytter mot varm sand og skarpe steiner

 5. Badebleier dersom barnet bruker det

Andre tips og lenker til deg som skal reise med barn

Husk at barn 0–2 år ikke får eget sete på flyet og ikke mat om bord. Alle barn må ha eget pass. Les mer på vår side om å reise med baby »

Tips om å reise med funksjonshemninger finnes under lenken. Der finner du blant annet et skjema som må fylles inn dersom du har spesielle behov for flyreisen.

Tips om allergier og matintoleranse finnes under lenken. Der kan du blant annet lese om Cøliakiforbundets oversettingskort med informasjon om glutenintoleranse på flere språk.

Tips om reseptbelagte medisiner på utenlandsreisen finner du under lenken. Les nøye for å slippe bekymringer i tollen og sikkerhetskontrollen.

Lykke til med pakkingen og god ferie!

Lignende innlegg

Barbados – et perfekt reisemål for en romantisk ferie

Blendene hvite strender, turkist vann og tropisk vegetasjon. Barbados har virkelig alt du kan forvente deg av et karibisk paradis, og litt til. Svøm med skilpadder, besøk botanisk hager og avslutt dagen på klippene ved Northpoint foran en magisk solnedgang. Det er helt klart til Barbados du skal reise for å få en virkelig romantisk reise med kjæresten din.

Disneyland i verden - 6 fornøyelsesparker

Å gå rett inn i eventyrenes verden er en opplevelse, uansett alder eller interesser. Å rusle rundt i Askepotts slott, møte Chewbacca og Buzz Lightyear, kjøre berg- og dalbane eller sitte ved siden av den lille havfruen i grotten. Vi gir deg nøkkelen til Walt Disneys seks temaparker rundt omkring i verden.

Merkelige muséer verden rundt

Her er guiden til noen av verdens mest bemerkelsesverdige muséer. Rare men morsomme. Ofte små og drevet av ildsjeler. Les videre hvis du alltid har drømt om å få se en samling av hvalpeniser, nudler eller gressklippere.

5 infinity-basseng du ikke må gå glipp av

Den følelsen du får når du ser ut over bassenget som virker uendelig når det flyter sammen med horisonten er ubetalelig. Infinity-basseng, et delikat evighetsbasseng der vannet renner over en eller flere kanter og skaper en vakker visuell effekt av at vannet ikke tar noen ende. Nedenfor har vi listet opp noen av våre utvalgte hotell og et cruiseskip med herlige infinity-bassenger for en badeopplevelse med gullkant.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-23