Blue Star betyr nøye utvalgte hotell med fine bassengområder og rom som passer både for store og små reisefølger. Her får du hjelp av våre skandinaviske guider, og mulighet til å nyte lokal, nærdyrket mat med mange vegetariske alternativer. Det betyr også solide bærekraftprogrammer og en aktiv innsats for å ta vare på lokalsamfunnet og naturen. Her kan alle som ønsker det være med å bidra gjennom bærekraftige aktiviteter. Et bevisst valg, helt enkelt.

Alltid på Blue Star

  • Nøye utvalgte hotell som drives med omsorg
  • Herlige bassengområder som passer både for store og små
  • Miljøsertifisert & klimakompensert av TUI
  • Stort utvalg av mat der vi løfter lokalt & nærdyrket. Naturligvis med vegetariske alternativer til alle måltider
  • TUIs skandinaviske guider er på plass for å tipse om og tilby service som gjør ferien enda bedre
  • Leker og aktiviteter som arrangeres av våre TUI-guider
  • Nyhet - Aktiviteter der du sammen med familie & venner kan bidra til det lokale nærmiljøet

Her får du frihet til å nyte, oppleve & bidra

Blue Star har det meste for deg som ønsker frihet til å nyte, oppleve og bidra til en mer bærekraftig ferie!

Miljøsertifisert & klimakompensert

På alle Blue Star står bærekraft i fokus. I dag er 75 % av våre Blue Star-hotell miljøsertifiserte, og vår ambisjon er at alle skal være det innen 2 år.

De fleste av våre Blue Star-hotell har en miljøsertifisering. Vi jobber først og fremst med Travelife-standarden, men det finnes også andre som Green Key. Flere hotell er også ISO 14001-sertifiserte.

Travelife-sertifiseringen betyr at hotellene i ekstern revisjon har vist at de blant annet måler og reduserer avfall, energi- og vannforbruk samt bruk av engangsplast. I tillegg tar de ansvar for sine ansatte, beskytter barn og engasjerer seg i lokalsamfunnet, blant annet ved å handle varer og tjenester lokalt der det er mulig.

Vi, TUI Nordic, klimakompenserer energiforbruket på våre gjesters opphold på våre Blue Star-hotell. Klimakompensasjonen investeres i ulike prosjekter i Asia for å øke bruken av fornybar energi.

På alle våre Blue Star får du som gjest informasjon om hvordan hvert hotell bidrar og arbeider med bærekraft. Du vil fort se at bærekraft er et gjennomgående tema i ferien din.
Hotellene har stor fokus på å løfte lokal- og nærdyrket mat, og det serveres også mange vegetariske alternativer. En nyhet er at det gradvis introduseres CO2-merking på flere av matrettene. På denne måten kan du gjøre et mer bevisst valg.

Vi tilbyr minst tre aktiviteter per uke, uten kostnad, der du sammen med familie, venner og andre gjester kan bidra til en mer bærekraftig planet. Vi rydder strendene, bidrar med en hjelpende hånd på lokale veldedighetsprosjekter, tar vare på dyr i nærområdet, høster og lager lokal mat eller lærer mer om viktigheten av å ta vare på økosystemet vårt.

Mat & drikke

Hva ville ferien ha vært uten lange, deilige frokoster og middager? På våre Blue Star-hotell er mat og drikke i fokus. Og du som gjest får oppleve lokale smaker og inntrykk.

Vi passer på å løfte de lokale og nærdyrkede alternativene med egne merkinger og mathjørner. På denne måten tar vi vare på planeten vår, samtidig som vi gir deg som gjest mulighet til å oppleve den lokale matkulturen og finne nye favoritter.

I hotellets restaurant finner du alle favorittrettene dine, enten du liker fisk, kjøtt eller vegetarisk. Mange Blue Star-hotell har bufféer for barn, slik at du som forelder kan føle deg trygg når barna spiser godt, sunt og variert. Oftest kan du velge å bestille måltidspakker med frokost, halvpensjon eller all inclusive. Les mer i beskrivelsen for hvert hotell.

Aktiviteter sammen – frihet til å delta, oppleve og bidra

Flere dager i uken arrangerer TUIs skandinaviske guider ulike aktiviteter, flere med fokus på bevegelse og moro, andre med fokus på bærekraft

På Blue Stars ukeprogram finnes det nå flere bærekraftige aktiviteter, ulike avhengig av reisemål. Alle er tilpasset slik at du aktivt skal kunne delta i det bærekraftarbeidet som reisemålene og hotellene utfører.

Naturligvis fortsetter vi med å tilby kreative leker, i vann og på land, kamper og turneringer. Herlige stunder både for barn og foreldre.
Aktivitetene kan bestilles i TUI-appen, og mange har fleksible tider, slik at du kan være med når det passer deg.

På de fleste destinasjonene kan du også velge blant et stort utvalg av utflukter, fra spennende opplevelser til avkobling – velg våre TUI Collection-utflukter som er spesielt utformet for å gi deg de mest spennende lokale innslagene.

Bamse kommer flere ganger i uken og hilser på de minste, og naturligvis kan du også forhåndsbestille både barneseng og trille for å gjøre ferien så behagelig som mulig.

Herlige bassengområder

Midtpunktet på hvert Blue Star-hotell er et fint bassengområde med hovedbasseng, barnebasseng, solsenger og parasoller.

Alle Blue Star-hotell har minst et hovedbasseng som utgjør hotellets hjerte. Her kan du kjøle deg ned med et bad, eller bare ligge på en solseng og lese en spennende bok.På alle Blue Star-hotell finner du også et barnebasseng der de små kan leke og treffe nye venner. Barnebassengene er laget for lek og moro, og kan ha både lekeskulpturer og vannsklier.Hvor mange bassenger som finnes, og hvordan barnebassengene er utformet, ser du i beskrivelsen av respektive hotell.

Rom og leiligheter som passer for deg

Blant Blue Star-hotellene finner du alt fra vanlige dobbeltrom og 1-roms leiligheter til større rom/leiligheter med plass til opptil 7 personer.

Uansett om du reiser med familien, venner eller en du er glad i, finnes det alltid et bosted som passer blant Blue Star-hotellene. Hotellene har mange ulike romtyper, hvorav noen er ekstra store. De aller største rommene er våre familierom og 3-romsleiligheter med fire ordinære senger og plass til tre ekstrasenger. For deg som ønsker det mer som hjemme, finnes det ferieleiligheter med minikjøkken.Hvilke romtyper som tilbys på respektive hotell ser du i hotellbeskrivelsen.

Service og aktiviteter

TUIs skandinaviske guider er tilstede

På Blue Star-hotellene er våre skandinavisktalende guider alltid tilstede for å hjelpe deg, slik at du får den ferien du har gledet deg til.

Guidene er tilgjengelige hver dag, og det er bare å kontakte dem hvis du har spørsmål eller trenger hjelp. Be gjerne om tips om restauranter, sightseeing eller annen moro som skjer på hotellet eller i området rundt – guidene har full oversikt.Trenger du hjelp med å bestille utflukter, leiebil, sykkel eller lignende, kan guidene naturligvis også hjelpe til med det.