2017-03-21

Florida - 20 ting du ikke må gå glipp av

Florida er fornøyelsesparker som Disney World og Universal, men også milelange strender, shopping og gjestfri lokalbefolkning. Her tipser vi om noen av ”mustene” i solskinnsstaten, fra Miami og Orlando til Everglades og Key West.

Nysgjerrig på TUIs Florida? Les mer her

1. Sol og bad på Miami Beach

South Beach på Miami Beach (som faktisk er en øy og en egen by utenfor Miamis sentrum) er en bred, flere kilometer lang sandstrand. Ta med egen lunsj hvis du vil hoppe over turistfellene.

2. Se graffiti i Wynwood

Wynwood er en bydel i Miami som tidligere var litt slitt, men som de siste årene er blitt både trendy og kunstnerisk. Her kan du besøke gallerier, småbutikker og restauranter. Ta bilen og kjøre gatelangs og nyt all gatekunsten.

3. Se Miamis berømte art deco-hus

Ved South Beach ligger det et turistsenter der du enkelt kan melde deg på en guidet tur blant de pastellfargede art deco-husene. Turen tar 1,5 til 2 timer og du kan også se inn i flere kjente bygninger.

4. Mat sjiraffer på Zoo Miami

Ta en heldagsutflukt til Miamis gigantiske, burfrie dyrehage. Her finnes det 900 dyr, og ett av høydepunktene er å mate sjiraffene.

5. Gå på NBA-basket

Se det verdensberømte basketlaget Miami Heat på American Airlines Arena. Stor mulighet for å se kjendiser!

6. Lei bil med GPS

Kollektivtrafikken er ikke den beste i Florida, men å leie bil er billig. Tips! Man kan, og bør, svinge til høyre ved rødt lys (med mindre ingen skilt sier noe annet), vikeplikten gjelder.

7. Floridas kanskje beste lekepark

The Plantation Woods i Fort Lauderdale har klatrestativer for alle aldre og et morsomt lekeområde med vann for de minste. Ta med badetøy og piknik.

8. Prøv inlines på Hollywood Beach

I Fort Lauderdale altså. En koselig strandpromenade med pastellfargede hus og hotell, litt som det gamle Florida. Her finnes det mengder av suvenirbutikker, kaféer og restauranter. Ta med løpeskoene eller inlinsen og lev ut Florida-drømmen.

9. Hel dag med shopping

Er du klar for shopping og shoppingsentre er Florida et paradis. Her er noen tips til butikker og butikkjeder du finner over alt:

  • Bath & Bodyworks: Såper, duftlys og kremer til bra priser
  • Old Navy: Litt som H&M, har klær for voksne, barn og baby – her kan du hamstre t-skjorter, shorts, badetøy etc.
  • Carter’s: Bare babytøy. I mengder. For nesten ingen penger. Små størrelser!
  • Macy’s: Varehus med alt. Vesker, kosmetikk, kjøkkenartikler, klær, barnetøy og mye mer. Mange amerikanske merker finnes til bedre pris enn hjemme.
  • Party City: Stor butikk med artikler for bryllup, barnebursdager, halloween, dåp, nyttår… Supermorsom for hele familien.
  • Payless ShoeSource: Sko til lave priser, høy kuppfaktor.
  • Publix: Matkjede med store butikker og alt innen mat. Tips! Ferskvaredisken lager nydelige sandwicher – perfekt piknikmat!
  • Whole Foods: Koselig matbutikk der alt er økologisk og organisk. Litt dyrere, men mye bedre.

10. Lev bohemlivet i Key West

Lengst vest i det perlebåndet av øyer som kalles Florida Keys ligger Key West. Her finner du barnefamilier, bohemer, millionærer og turister i en herlig blanding. Hovedgaten Duval Street er full av restauranter, butikker og kaféer. Fortsetter du lengst ut havner du på Southernmost Point, det sydligste punktet på det kontinentale USA.

11. Klapp Hemingways katter

Key West var Ernest Hemingways bosted i flere åre og huset hans er i dag museum. Her kan du bli med på en guidet tur, eller rusle rundt i eget tempo. Hagen vrimler av katter som stammer fra Hemingways egen katt med seks tær.

12. Frots i fisk og skalldyr på Key Fisheries

Dropp hamburgere og pizza og legg turen innom Key Fisheries nær Marathon på Florida Keys-øyene. En enkel, avslappet restaurant på en pir ved et båtverft, som hentet ut av Netflix-serien Bloodline.

13. Se alligatorer med airboat i Everglades

Everglades står på de fleste Florida-besøkendes bucket list. Du kommer deg enkelt hit med bil fra f.eks. Miami og veien kantes av båtarrangører som tilbyr turer i det store våtmarksområdet. Muligheten for å se ville alligatorer er nesten 100 %.

14. Plukk skjell på Sanibel Island

En halvtime nord for Naples ligger Sanibel, øya som er kjent for sine hvite strender med mengder av skjell. Her samles skjellsamlere fra hele verden.

15. Bygg sandslott på Anna Maria Island

Sjeldent rolige og kritthvite strender med sand som bakepulver. Nord for Sarasota på Floridas vestkyst finner du øya Anna Maria Island.

16. Lev millionærlivet i Naples

På Floridas vestkyst ligger millionærtette Naples. Her kan du spasere langs femte avenyens trendy butikker, se solnedgangen i Mexicogolfen, og hvis du dropper kamera og turistkartet en stund, late som om du bor i en av byens nesten uvirkelig overdådige bolighus.

17. Besøk Kennedy Space Center

”Det er et lite steg for mennesket, et stort sprang for menneskeheten.” Bare en time fra Orlando ligger NASAs berømte anlegg der du blant annet kan gå om bord i romfergen Explorer.

18. Opplev Harry Potter-magien

I Universals fornøyelsespark i Orlando trer du inn i Harry Potters magiske verden. Her finnes Diagonallmenningen, flere berg- og dalbaner, og ikke minst Hogwarts der du kan bli med på en spektakulær Harry Potter-tur med 3D-effekter. Kommer du når fornøyelsesparken åpner slipper du de verste køene.

19. Rusle rundt i Disney Springs

Disney Springs er Disneys eget shopping- og fornøyelsesområde. Dra hit en kveld og se på folk, kjøp Frost-artikler i verdens største Disney-butikk og spis på T-REX, en restaurant med dinosaurustema der det ikke spares på kruttet…

20. Gå før køene på Disney World

Last ned Disneys egen app til mobilen så kan du (kostnadsfritt) velge tre attraksjoner du vil ha prioritert tilgang til. Funger overraskende bra og gjøre besøket på Walt Disney World i Orlando enda mer magisk.