Hotellrom/leilighet

Å bo på leilighetshotell

Når du bestiller en leilighet på et leilighetshotell bør du tenke på at:

  • Kjøkkenet ikke alltid er velutstyrt
  • Kaffemaskin, brødrister, potetskreller, ostehøvel etc. finnes kun i unntakstilfeller.
  • Forbruksartikler som toalettpapir og oppvaskmidler er normalt ikke inkludert.
  • Noen leiligheter har gasskomfyr
  • Oppvarming av mat/drikke tar tid på grunn av begrenset strømtilførsel
  • Spiseplassen kan noen ganger være på balkongen, terrassen eller i inngangspartiet
  • Kjøleskap/fryser kan virke forstyrrende

Vær oppmerksom på:

Det er sjelden aircondition i samtlige rom.
Leilighetshotell har ofte begrenset med service sammenlignet med et alminnelig hotell.

Alle rom

Hotellene kan bruke andre benevnelser på rom og leiligheter enn de TUI benytter. Størrelse og stil på rom og leiligheter kan variere innenfor et hotellanlegg.

Det er mest vanlig på reisemål der vi flyr med rutefly. Det kan være navn som superior, executive, premium, deluxe eller lignende. Disse navnene kan bety at rommet har høyere standard og/eller er bedre utstyrt, har bedre beliggenhet på hotellet, en ekstra service eller annet.

Romtyper

Rom for to, plass til hele familien eller en egen bungalow? Her gir vi deg en oversikt over våre mest vanlige romtyper. Innimellom har hotellene egne beskrivelser og romtyper, da vil det i tilfelle stå under respektive hotell.

FAVORITE OG SELECT ROM

I vintersesongen 2019/2020 har TUI Blue For Families-hotell (tidligere TUI Family Life-hotell) romtypene Favorite og Select. I Favorite rom bor du i komfortable, romslige familierom eller 2- til 3-roms leilighet med moderne innredning. Select rom er superior rom på samme hotell. Forskjellen på de to romtypene kan være møblering, utstyr, beliggenhet og ekstra størrelse på leilighet/rom eller balkong på kategorien Select.

ENKELTROM

Et rom for en person. Rommets størrelse, plassering og standard kan være litt dårligere enn dobbeltrommene. Rommet har en enkeltseng eller grand lit, av og til benyttes dobbeltrom som enkeltrom.

DOBBELTROM

Et rom for to personer. Rommet har to separate senger, dobbeltseng eller to grand lit.

TRIPPELROM

Et rom for tre personer. Rommet har tre senger, en dobbeltseng og en enkeltseng eller to grand lit.

FIREMANNSROM

Et rom for fire personer. Rommene har fire enkeltsenger, to dobbeltsenger, to grand lit, to køyesenger eller en køyeseng i kombinasjon med en annen seng.

FAMILIEROM/FAMILIESUITE

Et rom med soveavdeling, et rom og sovealkove, et rom med soveloft eller to rom.

JUNIORSUITE

Et større rom med sittemøbler eller et større rom med ekstrautstyr eller høyere standard.

SUITE

Soverom og separat oppholdsrom med sittemøbler.

BUNGALOW

En frittstående bygning i en eller to etasjer og maksimalt to dobbeltrom, to suiter eller to leiligheter. Bungalowen er en av flere bygninger på et hotellområde.

VILLA

En frittstående bygning for en eller to familier med separat inngang på bakkeplan. Hvert bosted har kjøkken eller minikjøkken, oppholdsrom og et eller flere soverom.

KAMPANJEROM/PROMOTIONROM

Rom som er billigere enn øvrige rom på et hotell. Rommets størrelse, plassering og standard kan være noe dårligere enn øvrige rom. Utsikt og eventuell uteplass kan ikke spesifiseres. Romstandarden på et kampanjerom varierer fra hotell til hotell.

Minikjøkken

Betegnelsen innebærer at du kan få en leilighet med enten kjøkken, skapkjøkken, pentry eller barkjøkken.

Kjøkkenet er ikke så velutstyrt som du er vant til hjemmefra. Kaffetrakter, potetskreller, brødrister, ostehøvel osv finnes kun ved enkelte leilighetsanlegg.

Ikke alle leiligheter har stoler og bord inne i leiligheten, noen steder må du spise ute på terrassen.

OBS! Mange hoteller har egne regler, bl.a. er det ofte forbudt å medbringe mat og drikke som er kjøpt utenfor hotellets område. Hotellets regler skal følges.

Hotellbilder

Enkelte av hotellbildene på nettsiden eller i et av reisemagasinene våre er av tekniske grunner fotografert med vidvinkel. Dette kan innimellom virke misvisende og får rom og basseng til å se større ut enn det er i virkeligheten.

For nyrenoverte og nybyggde hotell anvender vi ofte illustrasjoner i vente på at renoveringen/byggingen er ferdig og nøyaktige bilder finnes.

Leiligheter, hotellrom og balkong eller uteplass kan variere innen et og samme hotell. Bildene er derfor bare et eksempel.