Reiser
til
Barcelona

Pris fra

...

Våre hotell

42 stk.

Reiseinformasjon

UDs reiseinformasjon

Prisnivå

Priseksempel fra Playa del Ingles
  • Pizzaca. 80,-
  • 1,5 liter vannca. 6,-

Fakta

Vis alle fakta
  • ValutaEuro (EUR)
  • Tidsforskjell0/-1 timer
  • HovedstadMadrid
  • SpråkSpansk
  • Befolkning45 560 000

Reiser til Barcelona

Barcelona

Barcelona er den stolte provinsen Catalonias pulserende hjerte. Det er ikke rart at det er en av Europas mest populære storbyer og manges weekendfavoritt. Her finner du alt fra barokkirker og kunstmuseer til elektroklubber, designbutikker og tapasrestauranter. I tillegg ligger den fine stranden La Barceloneta midt i byen.

Det er lett å finne frem og ta seg rundt i Barcelona. Det går to hovedgater t fra det store torget Plaça de Catalunya. Gågaten Passeig de Gràcia går nordover til Barcelonas finere og dyrere områder i bydelen Eixample. Blant de utsmykkede bygningene i jugendstil finnes Casa Batlló, en av de mange bygningene som arkitekten Antoni Gaudí har skapt.

Blomster og gatekunst

Gågaten La Rambla går fra Plaça de Catalunya og sørover mot havnen. Under platantrærne ligger utekaféer og markedsboder med fotballgensere side om side. I byens gågate myldrer det at kunstnere, blomsterhandlere og gateartister. Øst for La Rambla finner du Barri Gòtic, Barcelonas eldre del med trange gater og torg, trivelige restauranter og små hull-i-veggen-barer. Her ligger romerske ruiner og middelalderpalass side om side med sjarmerende småbutikker. I renoverte bydeler som El Born og El Raval finner du en herlig blanding av elegante restauranter og kule jazzklubber.

Kaffe, cava og sangria

I Barri Gotic ligger den store katedralen på torget Plaça de Sant Jaume. I området ligger også Plaça Reial, et torg med herlig atmosfære. Om dagen drikkes det katalansk kaffe og nypresset appelsinjuice og om kvelden (til langt ut i de små timer) syder torget av liv rundt barer og klubber. En annen bydel med heftig uteliv er El Raval .

Vintage utenfor turistområdene

I den rolige bydelen Grácia er atmosfæren bohemsk med markeder, vintagebutikker, økologiske butikker og mat fra alle verdenshjørner.

Strand midt i byen

Fra La Rambla kan du spaserer eller ta t-banen til La Barceloneta, en kilometer lang sandstrand kantet med restauranter og barer.

Kunst og arkitektur

Vedensberømte spanske kunstnere som Miró, Tàpies og Picasso har sine egne muséer i Barcelona. Men det er først og fremst Antoni Gaudó som forbindes med byen. Hans uferdige kirke La Sagrada Famiia er et eksempel. Gå heller ikke glipp av Parc G med Gaudís karakteristiske mosaikker og fantastisk utsikt over hele Barcelona.

Bestill et cruise fra Barcelona

Fra Barcelona kan du velge mellom et stort utvalg cruise i Middelhavet. Å dra på cruise er en komfortabel måte å reise på og du får se flere reisemål på en reise. Her kan du se alle TUIs cruise i Middelhavet.

Ferietilbud i/på Barcelona