Måltider

Ettersom start og sluttidspunkt for halvpensjon, helpensjon og all inclusive styres i forhold til inn- og utsjekk, kan det forekomme at man går glipp av et par måltider avhengig av ankomst og avreisetid. Det samme gjelder dersom man deltar på utflukter, og utflukten starter før frokost, man er borte til lunsj eller man kommer hjem etter middag. Dette berettiger ikke til prisavslag.

Ulike alternativer

All Inclusive og helpensjon

Her inngår vanligvis frokost, lunsj og middag, drikke til måltider, drinker i baren (lokale merker), mellommåltider og snacks. På noen hoteller kan også forskjellige typer aktiviteter være inkludert.

I helpensjon inngår vanligvis frokost, lunsj og middag, med mindre annet er spesifisert. Drikke til lunsj og middag er ikke inkludert.

Halvpensjon

I halvpensjon inngår vanligvis frokost og middag, med mindre annet er spesifisert. Drikke til middag er ikke inkludert.

Hvis du bestiller halv-/helpensjon eller all inclusive er det vanligvis middagsbuffet eller en spesiell meny som er inkludert. På hotell som også tilbyr a la carte kan du noen ganger bestille fra menyen mot en ekstra avgift (betales direkte til hotellet). Sjekk hotellinformasjon for å finne ut hva som gjelder på ditt hotell.

Frokost

Her kan det forekomme store lokale variasjoner.
Utvalget er sjelden så stort som vi er vant til i Skandinavia. Begrepet frokost refererer til en kontinental frokost med mindre annet er spesifisert: Kaffe eller te, smør, brød og syltetøy. American Breakfast: Kaffe eller te, brød, smør, syltetøy, juice og en form for egg. Hotell kan noen ganger kreve ekstra for mat som ikke er inkludert i grunnprisen, for eksempel ferskpresset juice.

Spesialmat og allergi

Allergier og matintoleranse er ikke så vanlig på våre reisemål som det er her i Norge. Les mer om å reise med matallergi her