Hvilken Kanariøy passer best for deg?

Strender, varme vinder og massevis av sol finner du på alle de 6 store Kanariøyene, men hvilken øy passer best for deg? Les vår guide til de solfylte, kjente og kjære øyene.

Gran Canaria – shopping & festligheter

Hvis du ønsker deg en ferie med spansk storbyliv kombinert med strand er Las Palmas noe for deg. Shoppingsentre som Las Arenas ved strandpromenaden blandes med småbutikkene rundt gågaten Triana. Kvelden begynner ofte på en kul takbar før den fortsetter på en av de mange nattklubbene. I Las Meloneras foregår det meste av utelivet ved fyrtårnet. Her kan du shoppe, ta en drink og gå på Café del Mar med levende musikk og dansere.

Torsdag er det tapaskveld i gamlebyen i Las Palmas.

Tenerife – aktiviteter & opplevelser

Delfinsafari, ridderspill eller en tur i ubåt. Det er ingen fare for å bli rastløs på Tenerife. I Siam Park er det bølgebasseng og vannsklier i alle mulige størrelser. Ikke gå glipp av en tur med katamaranen, ofte svømmer delfinene helt inntil båten. Flere forslag til den aktive: ta en tur i ubåt, bli med på ridderturnering eller bestig Teide, Spanias høyeste fjell.

Klar for et adrenalinkick? Prøv Siam park på Tenerife!

Lanzarote – kultur, design & trening

Øya med miljøfokus og stilig design. Mannen bak stilen med lave, hvite hus med fargerike detaljer er kunstneren César Manrique. Hans tidligere hjem (nå museum) i Tahiche er bygget i fem vulkanbobler og er et must! Lanzarote har en sterk sportsprofil med det årlige arrangementet Ironman på Club La Santa, treningshotellet med mer enn 30 forskjellige aktiviteter.

Kunstneren Cécar Manriques hjem– som hentet fra en James Bond-film.

La Palma – tur & natur

Ta med deg fjellstøvlene til La Palma! I Nasjonalparken Caldera de Taburiente finner du pinjeskoger, fosser og et av verdens største vulkankratere. Det finnes godt merkede turstier rundt omkring på øya, så turene egner seg for alle.

På La Palma er det turstier for enhver smak.

La Gomera – fred & ro

Du får følelsen av å befinne deg laaaangt fra solsenger og folkevrimmel, men båtreisen fra Tenerife tar bare 40 minutter. Laurbærskogen Garajonay er en verdensarv, med mosegrodde stier og sildrende bekker. Tempoet på øya er rolig, også i den lille havnebyen San Sebastian.

En stresset sjel kan finne roen på La Gomera.