Road trip på Gran Canaria – lei bil og utforsk øya

Vakre serpentinveier og mektige utsikter – check. Pittoreske landsbyer med genuine lokal kultur – check. Sjarmerende markeder å rusle rundt på – check. Ja, du ser det jo selv. Gran Canaria er som skapt for en road trip med leiebil. Uansett hvor du kjører er det fint, men vi gir deg likevel noen gode tips til veier, stopp og severdigheter.

Uansett om du synes at en road trip er det mest spennende som finnes, eller om du bare rett og slett vil ha litt avveksling fra sol- og badtilværelsen med en dagstur, er det enkelt å leie bil og utforske Gran Canaria på egen hånd.

Det er veldig fint å bare kjøre den store motorveien GC-1 som strekker seg fra Taurito og Puerto Rico i sør, langs østkysten og opp til Las Palmas. Men aller flottest blir det når du begir deg innover og oppover på øya. Forbered deg på smale hårnålsvinger, bratte bakker, lokalbefolkning som synes du kjører altfor sakte og fremfor alt – utrolig vakre veier og omgivelser som nesten tar pusten fra deg.

Vakre utsikter langs GC-200

Denne klassiske og spektakulære veien strekker seg knappe syv mil fra Puerto de Mogán på øyas sydvestre side til den hvitkalkede landsbyen Agaete i nordvest. Der kan du ta en litt lengre pause og nyte en skalldyrmiddag i havnen. Langs veien finnes det mange utsiktpunkt og koselige landsbyer som El Risco og La Aldea de San Nicolás. Anbefales ikke for uerfarne sjåfører eller hvis du blir lett svimmel.

GC-60 med westernvibber, høye fjell og en av verdens vakreste landsbyer

Kjør fra sanddynene i Maspalomas via en av Gran Canarias beste utsiktsplasser og videre inn i en dalgang som fører tankene til gamle westernklassikere. Gå ikke glipp av et stopp i den lille landsbyen San Bartolomé de Tirajana der du blant annet kan besøke det lokale markedet og nyte gode juicer og drinker laget med ferskpressede sukkerrør.

Fortsetter du videre kommer du til Roque Nublo, øyas tredje høyeste punk med en enorm vulkanstein som har blitt symbolet for Gran Canaria (du kan også svinge av til Pico de Las Nieves, øyas høyeste topp). Ytterligere et lite stykke fremover langs veien ligger Tejeda som faktisk er stemt frem til en av verdens vakreste byer.

Vingårder, vulkankratre og basilikaer på nordsiden av Gran Canaria

Det finnes også mange fine stopp for roadtripen på den nordlige delen av Gran Canaria. Det er ikke like enkelt å finne frem her siden du ikke følger en stor vei, men på den andre siden er det litt kortere mellom stoppene. Her kan du besøke vingårder og restauranter i områdene rundt Caldera de Bandama, det storslåtte vulkankrateret som mange velger å vandre rundt, men som også gjøre seg bra fra litt avstand.

Her må du heller ikke gå glipp av et besøk i landsbyen Teror, som er et pilgrimsted og øyas religiøse sentrum. Landsbyen er blant annet kjent for sin vakre basilika, mineralvannet som kommer fra en nærliggende kilde og det store utvalget av tradisjonell mat.

Lett å lykkes med leiebil på Gran Canaria

Tipsene over er selvsagt bare en brøkdel av alt det som en road trip på Gran Canaria har å by på. Det er bare å bestille reisen til Gran Canaria, markere det du vil se, restaurantene du vil besøke, veiene du helst vil prikke inn på kartet (eller unngå, hvis du f.eks. blir lett bilsyk) og dra av sted.

Skulle det være slik at du ikke havner akkurat der du hadde tenkt deg så gjør det ingen ting. Det er en del av eventyret – det å kjøre seg vill, og det er ofte da du finner de uventede gullkornene. Når du vil komme på rett kurs igjen er det bra at det ikke koster noe ekstra å bruke mobile karttjenester innen EU.
Lykke til og kjør forsiktig!