Kanariøyene for to – stor tipsguide

På Kanariøyene finner du alle ingredienser for en vellykket ferie på tomannshånd. Det gjelder uansett om du reiser med partneren, søsteren eller tennistreneren. Og uansett om du er ute etter småluksuriøs avkobling, nye inntrykk, kulinariske høydepunkt eller fartsfylte aktiviteter. Her er tipsguiden som hjelper deg å finne det som passer for dere.

Selvfølgelig finnes det familiehotell der alt dreier seg om plaskebasseng, knøttedisco og spaghetti bolognese. Med de er lette å unngå hvis du bare har litt oversikt. Trikset er å være nøye når du velger reisemål og hotell. Og deretter kan du krydre ferien med de opplevelsene som passer dere – uansett om det er fjellturer, uteliv eller kulturutflukter.

3 bra voksenhotell på Kanariøyene

TUI Sensimar Calypso Resort & SpaFuerteventura – en barnefri oase ved stranden med solterrasser, treningsrom, spa, yogatimer, italiensk kaffebar og to restauranter.
TUI Sensimar Suite PrincessGran Canaria – et elegant all inclusive-hotell på første parkett foran stranden og solnedgangen i Playa Taurito.
TUI Sensimar Stil Los GigantesTenerife – livsnyterhotell med elegant design, lekkert beliggende på en klippe med spa, trimrom, tennisbane og flere basseng.

Bassenget på TUI Sensimar Calypso Resort & Spa, Fuerteventura
Subtropisk og nær havet på TUI Sensimar Calypso Resort & Spa, Fuerteventura

3 reisemål for voksne

Puerto del Carmen på Lanzarote – øyas mest fargerike badested, med koselig havn, fiskerestauranter og bra uteliv.
Las Palmas på Gran Canaria – dersom dere vil omgis av shoppinggater, tapasresturanter og kulturelle severdigheter i en genuin spansk by.
Jandia på Fuerteventura – det beste alternativet hvis målet med reisen først og fremst er å slappe av på et av de elegante hotellene ved en fantastisk strand.

Butikkvindu
En av Las Palmas utallige motebutikker

3 parvennlige utflukter

Solnedgangssafari på Fuerteventura tar deg med ut på småveiene i de indre ormåden av øya, før du får smake lokale delikatesser på en bytaverna og skåle i cava ved solnedagen.
En smak av Gran Canaria er en variert øyrundtur med kulinariske innslag, blant annet kanarisk lunsj i en grotterestaurant og gårdsbesøk med prøvesmakinger.
Opplev Lanzarote Fra dramatisk vulkanlandskap til idylliske landsbyer og imponerende utsiktspunkt. Vi stopper på en håndverksfabrikk med osteproduksjon, spiser tapaslunsj og avrunder med vinsmaking på en kanarisk bodega.

Appelsintrær
Bugnede frukttrær på utflukten Gran Canarias smaker

3 kule ting om natten

På Tenerife: Nattklubben Tramps dersom du har lyst på skikkelig partystemning med House og R&B i en av Playa de Las Americas største og hotteste klubber. Åpent hver natt kl. 22–06.
På Gran Canaria: Garbo’s Unforgettable dersom dere vil prøve konseptet showrestaurant der servitørene underholder og fremfører kjente ballader av artister som Queen, George Michael og Lady Gaga.
På Lanzarote: Cervecería San Miguel i Puerto del Carmen, hvis dere ønsker en kveld på en av øyas livligste puber, med sinnsykt mange ølsorter på menyen, men også cocktailer, musikk og fin beliggenhet i havnen. Åpent hver dag kl. 22–03.

Showrestauranten Garbo's Unforgettable
Bordet står dekket på showrestauranten Garbo's Unforgettable på Gran Canaria

3 restauranter for feinschmeckere

På Gran Canaria: Que Tal by Stena i Puerto de Mogan. Kjærlighet og kunnskap i hver bit. Her serveres en fast meny med fem retter for ca. 750,-. Menyen kan kompletteres med en vinpakke. Maten lages i åpent kjøkken foran gjestene. Drømmebeliggenheten i den sjarmerende havnen setter prikken over i-en. Kun åpent til middag, fra kl. 20. Bestill bord på forhånd.

På Tenerife: Los Roques, en kjent gourmetrestaurant i den sjarmerende fiskerlandsbyen Los Abrigos nær badestedene på sydkysten. Kokkene blander spanske og internasjonale innflytelser basert på sesongens råvarer. Fin spiseplass og flott utsikt fra terrassen. Åpen tirsdag–lørdag, lunsj kl. 13–16, middag fra kl. 19. Bestill bord på forhånd.

På Lanzarote: Lag-O-Mar i landsbyen Nazaret i fjellene vest for Costa Teguise. Restauranten som samtidig er et utfluktsmål pga. sine spektakulære omgivelser med lavaklipper og vanndammer. Tidligere bodde Omar Sharif i huset. Det kulinariske er på samme høye nivå og det serveres alt fra vegetarisk til skalldyr og tapas. Åpen kl. 12–23.30, stengt mandager.

Mat
Komposisjoner av denne typen bygger opp 5-rettersmenyen på Que Tal by Stena i Puerto de Mogan på Gran Canaria.

3 høydepunkt for fotturister

Hele øya La Gomera, der det finnes mange naturskjønne turstier blant dyrkede terrasser og gjennom lauri silva-skoger. Det gjelder uansett om dere bor i Valle Gran Rey eller den sjarmerende lille hovedstaden San Sebastian.
Ruten Camino de Santiago på Gran Canaria, som strekker seg ti kilometer langs fjellsidene i det høye fjellet midt på øya, gjennom pinjeskog, forbi dalganger og over høysletter med utsikt mot Gran Canarias høyeste punkt Pico de las Nieves 1950 moh. Stien begynner i Llanos de La Pez og slutter i San Bartolomé de Tirajana.
Stien rundt Caldera Blanca på Lanzarote der dere i løpet av en hel dag kan vandre på kanten av det mektige krateret av en slukket vulkan i nasjonalparken Timanfaya. Caldera Blanca betyr ”Det hvite krateret”. Start og mål nær kirken Nuestra Señora de los Dolores i nasjonalparkens nordlige del.

Svimlende utsikt over fjell
Utsikten er svimlende på den grønne men kuperte øya La Gomera.