Gode tips om Curaçao

Curaçao utgjør, sammen med øyene Aruba og Bonaire i Karibien, noe som kalles for ABC-øyene. Her finner du krystallklart vann, naturopplevelser og snorkling i verdensklasse.
2019-12-18

Solrik storbyferie i Spania

Sol, nydelig mat og spennende severdigheter. Er ikke det nok grunner til å reise til Spania? Her er et par av våre beste tips til en storbyferie i dette populære ferielandet.
2019-12-18

Hotellfavoritter i og omkring Dubai

I Dubai finner du alt du kan ønske deg. Fine strender, imponerende hotell og førsteklasses shopping. Med så mange flotte hotell å velge mellom, kan det likevel være vanskelig å finne akkurat det som passer for deg. Her er en liste med fem favoritter til både familier og voksne som reiser uten barn.
2019-12-16

5 ting å gjøre i Dubai

Dubai har noe for alle. Her finnes herlige strender, fantastiske hotell, shopping i verdensklasse, ørken rundt hjørnet og lekker mat. Her lister vi opp 5 ting du ikke må gå glipp av når du besøker Dubai.
2019-12-15

Dubai - et hjemsted for verdensrekorder

De forente arabiske emiraters mest fremtredende emirat er den stolte eier av tittelen "verdens største" i flere kategorier. Nedenfor kan du utforske Midtøstens Las Vegas-rekorder.
2019-12-15

Blue Star 2.0 – nyt, opplev & bidra positivt

Fra april 2020 står navnet Blue Star for noe nytt og enda bedre. Vi utvikler disse 50 favoritthotellene slik at du kan nyte feriedagene på en måte som reduserer belastningen på miljøet, klimaet og lokalsamfunnet.
2019-12-11

Dreamliner – lengre flyreiser med mindre utslipp

TUI brukes sine mest energieffektive fly, Dreamliner, på de lengste flyreisene. En Dreamliner bruker opptil 20 % mindre drivstoff enn andre fly på samme størrelse, noe som reduserer utslippet betraktelig. Vi har sett nærmere på flyet som du kan fly til Thailand og Vietnam i vinter.
2019-12-07

Melia Hotels på Kapp Verde

Melia Hotels and Resort har flere flotte hotell på Kapp Verde. Disse hotellene har noe som passer for alle, uansett om du reiser med eller uten barn.
2019-11-27

Atlantis Hotels & Resorts - toppvalg på Fuerteventura

Fuerteventura lokker med et utrolig turkist hav, brede strender og et varmt klima året rundt. Her finner du også fantastiske hotell som gir ferien din en ekstra gullkant – to av dem ser du her.
2019-11-24

TUI Blue For Two – for dere som reiser på tomannshånd

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som vil komme nærmere reisemålet og den du reiser sammen med, for deg som vil ta vare på gamle forhold og skape nye. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For Two, tidligere TUI Sensimar.
2019-11-06

TUI Blue For All – Reis bort og kom nærmere hverandre

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som spør kokken om oppskriften, gjerne låner en sykkel for å utforske på egen hånd eller overbeviser hele familien om å prøve yoga i soloppgangen. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For All.
2019-11-06

TUI Blue For Families – våre beste familiehotell

TUI Blue er vårt nye flaggskip for deg som vil at feriens bosted skal være en opplevelse i seg selv. For deg som vet at bassenget er et stormende verdenshav og som trives best når hele familien er samlet. Det finnes tre ulike typer TUI Blue-hotell. Her forteller vi mer om TUI Blue For Families, tidligere TUI Family Life.
2019-11-06

Nye TUI Blue – mer enn et hotell

TUI Blue er vårt nye flaggskip og finnes i tre ulike kategorier – For All, For Two og For Families. Her kommer du nærmere reisemålet og de du reiser med, uansett når på året du reiser og hvem du vil ha med deg. TUI Blue er mer enn et hotell. Det er en opplevelse i seg selv.
2019-11-05

48 timer i New York

Ikke en gang en uke er nok til at du blir lei av New York, men mange besøker også New York for kortere tid. Her får du tips til hvordan du skal få maks ut av to dager med mange New York-opplevelser – fra shopping og byens beste artisjokkdipp til spisesteder i China Town.
2019-10-29

Klimakompenserte hotell på Kanariøyene

Her får du tips om hotell på Kanariøyene der klimakompensasjonen er inkludert i prisen. Velger du å fly med TUI fly eller TUI Airwais er i tillegg klimakompensasjon av flyreisen inkludert.
2019-10-29

Bærekraftig turisme på Kapp Verde

De siste tiårene har besøkende til Kapp Verde blitt flere, og det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor. Like lange strender som somre og behagelig klima hele året. Et økt antall gjester har medført mer avfall, noe som vi ønsker å gjøre noe med gjennom TUI Clean & Green-prosjektet på Kapp Verde, ett TUI Care Foundation-initiativ med fokus på avfall, energi og vann.
2019-10-28

De beste strendene på Den dominikanske republikk

Den dominikanske republikk har utallige drømmestrender, og her kan du lese mer om de strendene vi synes er de vakreste.
2019-10-28

Bryllupsreise ved Middelhavet – 5 tips

Luksuriøs avslapping eller en opplevelsesreise? Gourmetfokus, fotturer i fjellene eller et cruise med havnestopp i storbyer og ved fine strender? Det kan være vanskelig å bestemme hvor man skal dra på bryllupsreise – reisen som skal bli et minne for livet. Men ta det med ro, vi har de beste tipsene for en bryllupsreise ved Middelhavet.
2019-10-27

Gran Canaria eller Tenerife – hvilken øy er best?

Sommer hele året med 2700 soltimer, temperaturer som sjelden kryper under 20 grader og strender så langt øyet kan se. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor øyene lokker så mange besøkende. Vanskeligere kan det være å velge hvor du skal reise. Hvilken øy er best? Gran Canaria eller Tenerife? Her får du hjelp til å velge hvilken øy som passer for deg.
2019-10-26

Kanariøyene for to – stor tipsguide

På Kanariøyene finner du alle ingredienser for en vellykket ferie på to manns hånd. Det gjelder uansett om du reiser med partneren, søsteren eller tennistreneren. Og uansett om du er ute etter småluksuriøs avkobling, nye inntrykk, kulinariske høydepunkt eller fartsfylte aktiviteter. Her er tipsguiden som hjelper deg å finne det som passer for dere.
2019-10-26

Utvalgte utflukter med TUI Collection

TUI Collection-utflukter er unike, genuine og ansvarlige utflukter som viser deg reisemålet fineste severdigheter på en ny måte.
2019-10-25

Tips til deg som reiser alene

Tenk å kunne velge reisemål, hotell og hva du skal gjøre i ferien uten at du trenger å ta hensyn til noen andre enn deg selv. Å reise alene har mange fordeler og er en voksende trend. Her har vi samlet sammen hotelltips og svar på spørsmål som kan dukke opp underveis i planleggingen!
2019-10-24

Bangkoks beste streetfood

Bangkoks gatemat er rangert som en av de beste i verden, og det er lett å forstå hvorfor. På hvert hjørne står det en matvogn, det oser og ryker og en duft av fiskesaus, sitrongress og chili slår imot deg. Fortsett å lese dersom du ikke vil gå glipp av Bangkoks beste streetfood under ditt neste besøk i denne spennende storbyen.
2019-10-24

Fremtidige forbilder på Curacao

Den tropiske perlen Curacao har en mangfoldig kultur, krystallklart vann og sommer hele året. Øyas rike natur og historie har etterlatt en verdifull arv. For å bevare alt det vakre øya har å by på, så vil TUI Care Foundation bidra til å utdanne fremtidige lærere innen miljø og bærekraft.
2019-10-24

Miniguide til Seychellene

Seychellene står øverst på manges liste over drømmereiser. Her hjelper vi deg med å velge øy og finne den fineste stranden, og vi forteller deg om andre ting du kan gjøre i dette paradiset.
2019-10-24

RIU – fra paradisstrender til storbyer

RIU-hotellene har mange tilbakevendende gjester, mat og drikke av høyeste kvalitet, service utenom det vanlige og alltid bra beliggenhet. Det du kanskje ikke visste er at RIU finnes både på paradisøyer og i moderne storbyer. Her er noen av våre fantastiske RIU-hotell du bør bestille reise til nå.
2019-09-26

Slik reduserer vi engangsplast – steg for steg

Den skremmende økningen av plastavfall, spesielt i havet, er en av de største og mest alvorlige miljøtruslene vi står overfor. Bare 15 % plast gjenvinnes i dag (OECD), og omtrent åtte millioner tonn plastavfall dumpes i havet hvert år (UNEP). Det er sammenlignbart med en full søppelbil hvert eneste minutt, ifølge World Economic Forum. Vi i TUI trapper derfor opp kampen mot engangsplast på våre egne hotell.
2019-09-11

Topp 5 klimakompenserte hotell på Kanariøyene

Reis på ferie med bedre samvittighet. På Kanariøyene har vi en rekke klimakompenserte hoteller av høy kvalitet. Finn din feriefavoritt i listen nedenfor.
2019-09-08

Phu Quocs beste strender

Drøm deg bort til sol og bad i tropiske omgivelser. Vi gir deg de beste strandtipsene til ferien på Phu Quoc.
2019-08-25

De 5 beste reisemålene for sykling

Her er noen av de aller beste reisemålene i Europa for deg som vil sykle. Bli med langs de hvite veiene i Italia, gjennom det franko-germanske Alsace og de utfordrende fjellene på Mallorca. Les videre for tips til hvordan du får en sykkelferie med fantastisk landskap, koselige landsbyer og badeplasser.
2019-08-22

Lanzarote med barn

Kanariøya Lanzarote har herlige strender, barnevennlige hotell og masse aktiviteter for hele familien. Her får du en oversikt over hva du ikke må gå glipp av når du reiser til Lanzarote med barn.
2019-08-22

7 reisetips til Phu Quoc

Drømmer du om en reise til Vietnams største øy? I en årrekke har dette vært en av Sør-Øst Asias best bevarte hemmeligheter.
2019-08-22

Hotell på Kanariøyene der all inclusive er inkludert

Vil du vite nøyaktig hva ferien kommer til å koste og at det alltid finnes mat som hele familien liker? Da kan det være lurt å bestille et hotell der all inclusive er inkludert i prisen. Her ser du et utvalg av hotell på Kanariøyene der all inclusive er inkludert i prisen.
2019-08-20

Billige sydenturer – her er periodene du skal reise

Tilgang og etterspørsel styrer prisene på det meste – også på sydenferier. Når færre vil begi seg ut i verden er det lett å gjøre gode kupp. Her har vi samlet noen enkle tommelfingerregler for hvilke perioder som er de beste for deg som er prisbevisst og har mulighet til å reise utenom sesong.
2019-08-19

5 luksuriøse strandhoteller på Phu Quoc

Unn deg en luksuriøs reise til Vietnam og bo på unike strandhoteller med førsteklasses service.
2019-08-18

Kombinasjonsreise i Thailand – få maks ut av ferien

Drømmer du om små thailandske paradisøyer med hvite strender og konstant hengekøyemodus? Eller er det fargerike markeder, stort utvalg av restauranter, barer og luksushotell du lengter etter? Føles det umulig å velge? Rolig, det trenger du ikke. Du kan få både avkoblende strandliv, thailandsk hverdag og pulserende byliv på en og samme reise.
2019-08-18

En guide til Koh Lanta

Med sine herlige strender, avslappede stemning og magiske solnedgang er det ikke rart at Koh Lanta er blitt manges favorittøy i Thailand. I denne guiden får du våre beste tips om Koh Lantas strender, utflukter og hotell.
2019-08-14

Europas 10 beste strender

Synes du lange sandstrender med langgrunt vann er det beste, eller foretrekker du steinstrender og rullende bølger? I Europa og ved Middelhavet finnes det strender for enhver smak. Vi har samlet noen av sommerens favoritter her.
2019-08-12

Spill golf i Thailand

Å spille golf i Thailand er fantastisk! Den beste tiden for golf der er når vi har vinter her hjemme, men selv i regnperiodene kommer det som regel kun korte regnskurer og solen skinner innimellom. Her tipser vi om de beste banene og fine hotell nær golfbanene.
2019-08-12

Slik skapes en bærekraftig fremtid for elefanter i Asia

Elefantridning og elefantshow er et stressmoment for elefanter. Samtidig fortsetter mange turister å besøke disse arrangementene og dra på utflukter med elefanter. TUI Care Foundation og World Animal Protection har derfor slått sammen sine kloke hoder for å skape en bedre tilværelse for ca. 500 asiatiske elefanter i fangenskap til år 2020. Hovedfokuset kommer til å ligge på Thailand, men prosjektet vil også dekke andre områder der elefantbestanden i fangenskap er stor: Laos, Kambodsja, Nepal, India og Sri Lanka.
2019-08-11

Bærekraftige tips på reisen

Hvordan kan vi være mer bærekraftige i ferien? Her kommer tips til hvordan du er mer miljøbevisst i ferien og enkle ting å huske på når du reiser.
2019-08-04

Kiting på Kapp Verde

Kapp Verde ligger som et perlebånd av ti øyer midt ute i Atlanteren. Med endeløse strender og turkist vann passer dette reisemålet både for deg som vil ha en rolig solferie, uten noen planer, og for deg som er ute etter en mer aktiv ferie.
2019-07-31

TUI hjelper gatehunder og -katter

Som dyrevenn vil man gjerne hjelpe alle gatehunder- og katter man ser i ferien. Å ta vare på de dyrene som lever i nærheten av hotellene er også viktig for TUI. Derfor har vi lansert TUI Stray Animal Award.
2019-07-29

5 tips til aktiviteter på Kapp Verde

Kapp Verde er som skapt for avslapping med sol og bad. Men Sal på Kapp Verde tilbyr også mye for deg som vil ha en mer aktiv ferie. Her kommer våre fem beste tips til morsomme utflukter du kan gjøre hvis du blir lei av strandlivet eller vil se mer av øya.
2019-07-28

En guide over Santa Maria

Santa Maria er en fargerik badeby på øya Sal på Kapp Verde. Her finner du flotte hotell, gode restauranter, en lang strand og små butikker. Hva er det du ikke må gå glipp av i denne fine byen? Her er vår guide til Santa Maria.
2019-07-21

Severdigheter i Athen - 10 tips

Athen er en av de mest populære storbyene akkurat nå, og her finner du alt du trenger og litt til. Les våre tips til byen og hva du ikke må gå glipp av når du reiser dit.
2019-07-17

Malta med barn - tips for hele familien

Malta er et herlig reisemål for barnefamilier. Her finner du våre beste tips når du reiser til vakre Malta med barn
2019-07-15

Øyhopping på Kapp Verde

Drømmer du om å utforske flere av øyene på Kapp Verde? Hvis du allerede befinner deg på Sal er dette et godt utgangspunkt for å begi seg ut på øyhopping. Reis på spennende utflukter og utforsk alle de skjulte perlene Kapp Verde byr på. Her finner du de beste tipsene til øyhopping på solsikre Kapp Verde.
2019-07-09

7 tips til Da Nang

En reise til Da Nang byr på spennende aktiviteter for store og små. Havnebyen har lenge vært en skjult perle for alle som ønsker å reise til Vietnam. Byen er perfekt for de som vil kombinere sol og strand med spennende utflukter til Hue og Hoi An. Nedenfor deler vi våre beste reisetips til Da Nang.
2019-07-01

De beste utfluktene på Phuket – fra kultur til eventyr

Fyll både sanser og Instagram-kontoen med nye inntrykk utenfor hotellområdet. Thailands største øy Phuket er utrolig rik på opplevelser. Her tipser vi om alt fra snorkling til jungelvandring, buddhistiske templer, matlagingskurs, flowriding og bading med elefanter.
2019-06-28

All inclusive-hotell på Kapp Verde – 6 tips

Noe av det vanskeligste før en reise er regne ut et daglig budsjett. Du spør deg selv hva all den gode maten, kald drikke, is og utflukter kommer til å koste deg underveis. Med all inclusive er du garantert å ikke gå glipp av noe uten å måtte tenke på hva det koster. Bare utflukter kommer i tillegg. Her får du en guide til de beste hotellene!
2019-06-27

Kapp Verde med barn

Kapp Verde er kjent for sine endeløse strender og herlige hotell, men hvordan er det å reise til Kapp Verde med barn? Her kommer noen gode tips før familiereisen til Kapp Verde.
2019-06-26

Familievennlige hotell på Kapp Verde

Er du ute etter en familieferie der bra bosted, mye sol og avkobling skal står i fokus? Da bør du ta en titt på Kapp Verde utenfor Senegals kyst! Her ønskes barn velkommen med åpne armer, tempoet er rolig og man lever etter mottoet ”No stress”. Her er tips til våre beste familiehotell.
2019-06-26

Noen av Kapp Verdes beste strender

Noen av Kapp Verdes beste strender finner du på øya Sal. Glem solsenger som står for tett, å få en dusj av naboens solspray eller slåssing om plassen før solen går opp. Her er det freden som råder, du kan gå lenge uten å møte en eneste person og risikoen for trengsel eksisterer ikke.
2019-06-25

Luksuriøse RIU-hotell i vinter

RIU er vårt mest luksuriøse RIU-hotell. De ligger alltid ved stranden, servicen er førsteklasses og det store utvalget av mat holder høy kvalitet. Her tipser vi om vinterens herligste bosteder på Kanariøyene, Kapp Verde, og litt lengre unna som Maldivene og Zanzibar.
2019-06-24

Tel Aviv – tips & perler

Vi prater ofte om byene ved Middelhavet som kan tilby både sol, bad og bypuls – og der finner man Tel Aviv, sammen med Barcelona, Palma og Athen. Uansett om du reiser til Tel Aviv for bad, shopping eller matopplevelser så kan byen by på alt dette.
2019-06-24

Fotturer i Kroatia

Frister det med fotturer i vakre Kroatia? Her tipser vi deg om vakre turer til fots i Dalmatia-fjellene, rundt innsjøene i Plitvices nasjonalpark, Krkas berømte fossefall og mellom vertshus og vingårder på øya Brac.
2019-06-23

Pakkeliste for badeferien

Hvilken pakketype er du? Den strukturerte som i god tid før reisen vasker, stryker og kjøper et lite reiseapotek du kan ta med. Eller åpner du kofferten kvelden før reisen og kaster oppi det som ligger øverst i garderoben? Uansett, det finnes mange gode knep for å pakke raskt og smart. Med vår pakkeliste for badeferien så pakker du på et blunk.
2019-06-23

Thailands beste strender – 10 tips

Thailand har noen av verdens vakreste strender. Turkist vann rammes inn av lys sand og vaiende kokospalmer. Her lister vi opp noen av våre favorittstrender i ulike deler av Thailand.
2019-06-23

Barnevennlige hotell i Thailand - 5 tips

At Thailand er enormt barnevennlig det har vi visst lenge. Strendene er langgrunne, ingen trenger å fryse, det er lett å reise rundt på egen hånd og barna tas imot med åpne armer. Men det kan være vanskelig å finne det perfekte familiehotellet blant de utallige bostedene som tilbys. Her lister vi fem storfavoritter blant barnefamilier.
2019-06-22

Snorkling i Hellas

Hellas’ turkise vann og hundrevis av øyer har alle forutsetninger for fantastisk snorkling, men hvor skal du dra for å finne den beste snorklingen?
2019-06-19

Voksenhotell i Thailand – 12 tips

Strender, byer og fantastiske smaksopplevelser har lokket voksne og par til Thailand i flere tiår. Landet er kjent som et prisgunstig reisemål med eksotisk miljø, spesielt populært for romantiske ferier, bryllupsreiser og bryllup. Bare se på hotellet Let’s Sea Hua på bildet over! Er du ute etter kvalitetstid med dine nærmeste, slippe kranglete barn, folkemasser eller bare skape felles minner for livet skal du se hit – her er en guide til de beste voksenhotellene i Thailand!
2019-06-16

På Blue Star Euophoria kombineres luksus med bærekraft

Euphoria Resort er et nytt 5-stjerners hotell i den pittoreske fiskerlandsbyen Kolymvari. Det ligger på et 60 000 kvm stort strandområde, omgitt av ren natur og krystallklart vann. Euphoria Resort ligger ikke bare nær den historiske byen Chania (23 km unna), men det er også et perfekt utgangspunkt for alle stedene som du bare må besøke på vestre Kreta: de berømte eksotiske strendene Phalassarna og Elafonissi og den fantastiske lagunen eller Balos.
2019-06-13

Hotell på Mallorca der all inclusive er inkludert

Å lete etter restaurant på tom mage er aldri morsomt. Å gå fra det ene stedet til det andre og føle at det ikke finnes noe for alle i familien er enda verre. Energien går tom og humøret faller. Velg isteden et hotell der all inclusive er inkludert i prisen og gå til dekket bord til frokost, lunsj og middag.
2019-06-10

Badeland i Hellas – våre beste tips

Dere har hundrevis av skoledager med lekselesing og utallige timer foran pc-skjermer i bagasjen. Da er det godt å kunne slappe av med lek og moro. Her får du en guide til noen av de beste badelandene i den greske øyverdenen!
2019-05-23

Miniguide til Marmariskysten i Tyrkia

Ved den turkise kysten rundt Marmaris i sydvestre Tyrkia finner du herlige feriesteder som Marmaris, Içmeler, Fethiye og Sarigerme. Hva skiller dem fra hverandre og hvilket passer nettopp for deg? Vi hjelper deg å velge.
2019-05-23

Bulgarias beste strender – 8 tips

En ferie i Bulgaria betyr billige priser og fine strender – og da snakker vi ikke bare om Sunny Beach. Duni, Nessebar og Golden Sands er alle tre strender som har sin karakteristiske sjarm. Her tipser vi om åtte strender for alle smaker.
2019-05-22

Hotell ved stranden på Rhodos – fem favoritter

Rhodos er den største av Tolvøyene, noe som gjør den til en av de mest allsidige, ikke minst når det kommer til alle gylne strender du kan besøke. Vi har tidligere tipset om de beste utfluktene øya har å by på, men hvis du er ute etter strender og krystallklart vann trenger du ikke å dra langt fra hotellene våre. Soldyrkeren, badeløven, fotofantasten og speedo-elskeren, se hit – her er de beste strandnære hotellene på Rhodos!
2019-05-22

Ta med barna på spa i ferien

En avkoblende spa-pause føles kanskje ikke som en naturlig del av din fartsfylte og aktive familieferie. Før nå! På våre hotell får du det beste av begge verdener. Det bredeste hotelltilbudet for familier gjør at du med god samvittighet kan dumpe partneren din – i det minste for en liten stund i en av våre spa-avdelinger. Her kommer de beste tipsene til hotell med spa for barn!
2019-05-20

Våre kunders beste hotelltips for familien

Har du vanskelig for å bestemme deg for hvilket familiehotell du skal velge? Les hvilke hotell kundene våre anbefaler og hva de satte pris på nettopp på det hotellet.
2019-05-20

Hva er inkludert i cruiseferien?

Skal du reise med cruise for første gang eller lurer du på hva som er inkludert når man bestiller cruiseferie? Her finner du oversikt over hva som er inkludert når du reiser med TUI.
2019-05-16

Derfor bør du legge familieferien til et cruise

Stadig flere barnefamilier reiser på cruiseferie og det er med god grunn. Du får mye for pengene når du legger familieferien til cruise. Her finner du 3 gode grunner til at neste familieferie bør legges til et cruise.
2019-05-16

Derfor bør du reise på en romantisk cruiseferie

Det finnes mange gode grunner til å bestille et romantisk cruise neste gang du skal på ferie. Ikke nok med at du kan velge mellom en rekke forskjellige former for cruise med varierte aktiviteter og destinasjoner, det er kanskje også langt rimeligere enn hva du tror.
2019-05-16

Hvor er det varmest i vinter?

Av og til føler man bare for å slippe alt man har i hendene og si: ”Nei, nå drar jeg til varmen!” Men hvor er det egentlig varmest? Her er vinterens varmeste liste.
2019-05-15

Luksushotell på Kypros

Komfortabelt, 5-stjerners service og gourmetmiddager i solnedgangen. Alt dette får du på en av Middelhavets mest solsikre øyer, med Europas reneste badevann! Her ser du fem av våre absolutt mest luksuriøse hotell på Kypros – både eksklusive voksenhotell og fantastiske familieanlegg, for store og små livsnytere.
2019-05-14

Hotell i Hellas med privat basseng

Drømmer du om en Hellasferie der du har et privat basseng i tilknytning til rommet? Her har vi samlet sammen syv tips til hotell der du kan bestille rom med privat basseng! Velg blant øyer som Kreta, Rhodos, Samos, Korfu, Kos og Zakynthos.
2019-05-14

Kypros i bilder

Våre reiser til Kypros tar deg med til en av Middelhavets mest solsikre øyer, med myke sandstrender og krystallklart, turkist vann. La deg inspirere av våre bilder fra Kypros og drøm deg bort til din neste ferie.
2019-05-12

Reise til Kypros med barn – 3 ulike ferier

Pålitelig solskinn, masse aktiviteter og barnevennlige langgrunne strender. Deretter kan du selv legge til sykkelutflukter, båtturer eller late dager ved bassenget. Som du ser er det mye å gjøre på Kypros med barn. Her har vi samlet våre beste tips om tre ulike barnevennlige reiser til Kypros.
2019-05-12

Overnight oats & chiapudding – våre frukostnyheter

Hva er ferie uten den fantastiske frokosten på hotellet? På flere av våre Family Life-hoteller finner du nydelig havregryn og chia-pudding på frokostbufféen. Hvis du ikke kan vente til sommeren, kan du allerede nå prøve TUIs egen oppskrift på chiapudding.
2019-05-11

Privat villa med basseng på Kypros

Har du vurdert å leie hus på Kypros? Med oss kan du bestille hele pakken, både en privat villa og fly. Vi har flere villaer å velge mellom, noen med fire soverom og plass til opptil 8 personer! Du kan blant annet velge å bo i en villa med havutsikt eller med tilgang til barneklubb på nærliggende hotell. Les videre for våre beste tips!
2019-05-11

De beste familiehotellene på Kypros

Familievennlige Kypros er et av Middelhavets mest solsikre steder. Øya har alle ingredienser for den perfekte ferien med barn, med smaker som tilfredsstiller selv de minste og mest kresne gjestene. Hva sier du til strender, slott og antikke severdigheter? Legg til parker, vannaktiviteter, muséer, båtturer og is i store mengder. Det holder for å skjemme bort hvem som helst. Her får du en oversikt over de mest familievennlige hotellene på Kypros.
2019-05-11

@611 – klubben for alle hemmelige agenter

På @611, en av TUI Blue For Families barneklubber, kan nesten hva som helst skje. Bli med på en dag da barna forvandles til hemmelige agenter som både avslører tyver og redder kveldens sjokoladeparty. Vårt eget personale forteller om hvordan de skaper et uforglemmelig ferieminne med masse smil og latter.
2019-05-11

5 veganske oppskrifter på TUI Blue For Families

For oss i TUI er det viktig å stadig fornye og forbedre bufféene på hotellene våre. De siste årene har vi satset litt ekstra på å sette sammen gode vegetariske og veganske retter som passer for hele familien.
2019-05-11

Kreta i bilder

Vakre Kreta har lange strender, sjarmerende landsbyer, koselig byer og antikk kultur. Her finnes det noe for absolutt alle. Nedenfor viser vi noen av perlene som du ikke må gå glipp av neste gang du er på denne naturskjønne øya.
2019-05-10

En dag i Bamseklubben

Bli med på en dag på TUI Blue For Families Bamseklubb! Vårt eget personale forteller hvordan de sørger for at hver dag med TUI blir et uforglemmelig ferieminne. For barna kan en hvilken som helst dag på Bamseklubben bli feriens beste eventyr.
2019-05-10

Fem favorittutflukter i den greske øyverden

Den greske øyverdenen har utrolig mye å tilby. Som om klimaet, maten og atmosfæren ikke er nok, finnes det utflukter og aktiviteter som passer for både historienerder, strandfotografer og eventyrere. Her kan du lese mer om fem av våre gjesters favorittutflukter i den greske øyverden.
2019-05-10

Hotell i Hellas der all inclusive er inkludert

Å ikke trenge å uroe seg for at reisekassen strekker til, gjør at du kan slappe ekstra av i ferien. Slik er det når du bestiller et all inclusive-hotell, der både mat og drikke er inkludert. Her har vi samlet sammen noen av våre beste hotell i den greske øyverdenen der all inclusive er inkludert. Velg mellom Kos, Rhodos, Zakynthos, Samos, Kreta eller Korfu.
2019-05-09

Utflukter på historierike Samos

Samos er en stor øy med noe for all – frodige landsbyer, herlige strender og grønne skoger. Øyas rike historie gjør den fullspekket med spor fra flere epoker. Den har vært en smeltedigel for ulike kulturer, religioner og mange avgjørende begivenheter gjennom årene. Noe som åpner opp for fantastiske opplevelser, bare du leter etter dem. Vi hjelper gjerne til og lister derfor opp noen av de beste utfluktene på Samos!
2019-05-09

De beste utfluktene på Kos

Gylne sandstrender, krystallklart vann, historie og arkeologiske steder. Nattlivstørstende reisende søker seg til byen Kardamena og familier til de hvite strendene i Tigaki. Størrelsen på øya gjør at det finne mange aktiviteter for alle typer gjester. Uansett hvem du er, finnes det noe for deg – her er listen over de beste utfluktene på Kos. En ekte perle blant de greske øyene.
2019-05-09

Utflukter på vakre Rhodos

Alle greske øyer har sin egen sjarm, og av de flere tusen øyene er det kun noen få hundre som er bebodde. Mange er så små at man nesten ikke kan kalle det øyer. Rhodos er imidlertid ikke en av dem, det er den største av Tolvøyene. Den ble befolket tidlig i steinalderen og her sto en gang Kolossen på Rhodos – ett av verdens syv underverk. I dag tiltrekker øya seg kultur- og historienerder samt solhungrige badegjester.
2019-05-09

De beste utfluktene på Korfu – Hellas' smaragdøy

Fargesprakende Korfu er et av de vakreste stedene i den greske øyverdenen. Med sine grønne fjell, 200 km lange kyst, strender, ouzo og souvlaki lokker den både matelskere og eventyrlystne. Øya kalles til og med for Smaragdøya for sin frodige vegetasjon. Fakta er at den har over to millioner (!) oliventrær, noe som gjennomsyrer øyas fantastiske matkultur. Her tipses vi om det hotteste utfluktene og aktivitetene du kan gjøre på øya!
2019-05-09

5 voksenhotell på Kypros

Lengter du etter en avslappet ferie med krystallklare bad, herlige middager og kvalitetstid? Da er nok et av våre barnefrie hotell på Kypros noe for deg. Uansett om du reiser med kjæresten, bestevennen eller mamma. Les videre for våre beste tips!
2019-05-08

Voksenhotell i Hellas

Enten du reiser med partner, din beste venn eller med din mamma så kan det av og til være deilig å bo på et hotell som retter seg mot voksne. Her har vi samlet noen av våre mest populære voksenhotell i Hellas!
2019-05-08

Hotell på Kypros der all inclusive er inkludert

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurt, brød og kullgrillet kjøtt… Det kypriotiske kjøkkenet har innflytelse fra hele Middelhavet, og også Midt-Østen. Tenk deg å kunne fråtse i disse godsaken uten å trenge å tenke på hva det koster. Her har vi funnet frem ulike hotell på Kypros der all inclusive er inkludert.
2019-05-08

Våre kunders favoritthotell på Kypros

På Kypros finner du alt fra moderne familiehotell, luksuriøse spa-hotell og eksklusive voksenhotell til private villaer med basseng. Her har vi samlet syv hotell der kundene våre virkelig stortrives, alle har fått over 8 (av 10) i kundevurdering.
2019-05-08

Familievennlige hotell i Hellas

Hvordan finner man egentlig et hotell som passer for hele familien? Her kommer våre tips til familievennlige hotell i Hellas som har det lille ekstra.
2019-05-08

5 instagram-vennlige steder på Kreta

Mange undersøkelser rundt reisende viser at vi finner mer og mer inspirasjon via Instagram. Vi vil dra og ta det bildet vi har sett her, og vi vil gjerne vise vennene våre de fine bildene vi tar. Mange reiser kun for å ta den selfien ved Eiffeltårnet, sitte på en spesiell palme med tærne i et turkist hav og stå på et surfebrett i solnedgangen. Her tipser vi om 5 Instagram-biler du ikke må gå glipp av hvis du besøker Kreta.
2019-05-08

Limassol – byliv og strender i ett

Leter du etter bypuls, strandliv og en historisk sjarmerende atmosfære i samme ferie? Limassol er en favoritt blant middelhavsreisemål som har både middelaldergater, designbutikker og trendy strandklubber.
2019-05-08

Aktiviteter på Kypros - 7 tips for alle aldre

Kypros har noe for alle. Myke sandstrender, krystallklart vann, høye fjell, vakre fotturer, god mat, fantastiske hotell, vingårder og pittoreske landsbyer og byer. Her kommer til noen tips til hva du kan se og oppleve på denne fantastiske øya.
2019-05-08

Våre kunders favoritthotell på Rhodos

Vakre strender, sitruslunder og sjarmerende fjellandsbyer – det er ikke rart at Rhodos ofte ligger i toppen blant Hellas-elskernes favorittreisemål. Har du vanskelig for å velge hotell? Her kan du lese litt mer om våre kunders egne favoritter på Rhodos!
2019-05-08

TUI Sensatori på Rhodos – Hellasferie i luksusinnpakning

Ikke et vondt ord om det gamle romantiske bildet av Hellas, det med hvite landsbyer, sovende katter og svartkledde gamle damer. Det er også fint, men dette er noe HEEELT annet. Vil du nyte en luksuriøs og toppmoderne Hellasferie – les videre og bli kjent med Rhodos’ mest spektakulære hotell TUI Sensatori Atlantica Dreams Resort & Spa.
2019-05-08

Våre kunders favoritthotell på Samos

Våre kunder elsker Samos, og det synes på de høye kundevurderingene! Her har vi samlet fem hotell der kundene våre trives og er fornøyde, alle har fått over 8 av 10 i kundevurdering.
2019-05-07

Sjokoladebar med peanøttsmør og popcorn

Denne kombinasjonen med peanøttsmør, sjokolade og popcorn skaper en snackbar der balansen mellom søtt og salt er perfekt. Les videre for TUIs oppskrift på sjokoladebar med peanøttsmør og popcorn. Den er både vegansk og glutenfri – så alle kan finne sin favoritt i bufféen på TUI Family Life!
2019-05-07

5 boutique-hotell i Hellas

La din neste Hellasreise gå til et boutiquehotell. Fine hotell med personlig service og en unik atmosfære. Her finner du en oversikt over våre favoritter når det gjelder boutiquehotell i Hellas i sommer.
2019-05-07

Luksushotell i Hellas

Hvis du noen gang skal skjemme deg bort ordentlig, så er det vel i ferien? Og ettersom du leser her er du sikkert ute etter et eksklusivt hotell i Hellas! Heldigvis har vi flere luksushotell du kan velge mellom. Her er forslag til noen førsteklasses hotell der du i tillegg kan bestille rom med privat basseng. Mer luksuriøst enn dette blir det neppe!
2019-05-07

Veganske og glutenfrie rødbetsbiffer – oppskrift

Selv om du ikke er vegetarianer, er det ikke dumt å variere kostholdet. Og det er få ting som kan varieres like bra som grønnsaksbiffer. Her får du oppskriften og hemmeligheten bak TUI Family Lifes perfekte rødbetsbiffer.
2019-05-07

Å reise med barn til Sardinia

Sardinia blir ofte kalt Europas Maldivene. Strendene er kritthvite, vannet er turkist og dessuten veldig klart. Her Har TUI noe for alle og Sardinia er utmerket hvis du reiser med barn. Langgrunne strender, fine familiehotell og mye å utforske.
2019-05-07

Barnas eget matlagingskurs

PÅ TUI BLUE FOR FAMILIES-HOTELLENE popper det stadig opp nye kreative aktiviteter. Fra sommeren 2019 kan barna dine lære å lage en pizzamann, en tunfiskbåt eller et fruktdyr. Alt under ledelse av Captain T, hotellets kokker og våre aktivitetsledere.
2019-05-07

8 familiehotell rett ved stranden

TUI BLUE FOR FAMILIES-HOTELLENE har alt du kan ønske deg for en ferie med barn – fra store bassengområder til barneklubber, aktiviteter, restauranter og treningstimer. I tillegg til fantastisk beliggenhet. Her finner du noen tips til TUI Blue For Families-hotell som ligger rett ved stranden.
2019-05-06

Veganske brownies – oppskrift

Hva er vel en ferie uten en syndig god dessert eller en liten kakebit? Her har du TUIS oppskrift på vegansk brownie med mørk sjokolade og valnøtter. Kaken blir god og saftig takket være sviskene. Den er dessuten glutenfri så alle kan finne feriens beste dessert på TUI Blue For Families.
2019-05-06

De beste swim out-hotellene for barneferien

Et flott hotell med avkobling og familieaktiviteter legger grunnlaget for den perfekte ferien med barn. Du våkner, uthvilt, viklet inn i lakenet og strekker på deg. Middelhavets salte dufter henger igjen fra i går da dere kom frem. Familien er endelig samlet på swim out-hotellet.
2019-05-06

5 grunner til at ferier er bedre med TUI

Borte bra, men hjemme best… stemmer det virkelig bestandig? Absolutt ikke. På TUIs familiereiser kan borte være mye bedre enn bra… Alt fra grillkvelden, svømmeskolen og trening til å helt enkelt å våkne om morgenen kan bli litt bedre når du er borte.
2019-05-06

21 hotell – 21 opplevelser

Vi på TUI liker å fortelle om alt vi kan love deg på våre TUI Family Life-hotell, våre Blue Star-hotell og våre par-hotell TUI Sensimar. Men selv om vi setter like krav til hotellene våre er de alle unike på hver sin måte. Totalt har vi 21 Family Life-hotell, og dermed tilbyr vi også 21 unike opplevelser dersom du ser bort fra det som er felles.
2019-05-06

7 Instagram-vennlige hotell du kan bestille i sommer

For mange folk i bildet, bassenger som ligger i skyggen og trær som står i veien for havutsikten? Disse familiehotellene har flere perfekte steder for Instagram. Fortsett å les for å ta sommerens flotteste bilder.
2019-05-06

De beste hotellene med badeland

Når ble du så seriøs? Det finnes mange grunner for voksne på familieferie til å velge hotell med badeland. Her finner du noen av grunnene.
2019-05-06

Vegansk kremost – oppskrift

Ost er noe av det vanskeligste å erstatte som veganer. Selv om denne veganske ”cream cheesen” ikke smaker helt som ost, er den fortsatt veldig god. Prøv TUIs oppskrift på vegansk kremost.
2019-05-06

Finn formen på familieferie med Bodybalance

Bodybalance er den perfekte blandingen av yoga, tai chi og pilates. Musikken styrer treningens rytme, der ulike låter gir ulik bevegelsesflyt og intensitet. Opplev følelsen av lavintensiv trening på stranden ved soloppgang og bølgeskvulp, alt for å utvikle styrke og fleksibilitet, men først og fremst for å ha det gøy i ferien.
2019-05-06

Green Power Pizza – vegansk & glutenfri

Her er pizzaen som en gang for alle viser at grønt er godt. I tillegg er det ikke bare en riktig smakfull vegansk pizza med pesto, zucchini og ruccula – den er også glutenfri. På TUI Blue For Families finnes det noe for alle! Prøv gjerne oppskriften på vår Green Power Pizza
2019-05-06

Klimakompenserte familiehotell – bare hos TUI

TUI FBlue For Families heter hotellene for familiens beste ferie. Der finner du alt fra store basseng til barneklubber, treningstimer, sunn mat og mye annet. Men ikke nok med det. TUI er også det eneste selskapet i reisebransjen som klimakompenserer vårt viktigste hotellkonsept for familier. Og for den saks skyld, alle våre andre konsepthotell også.
2019-05-06

The Hangout – foreldrefritt i ferien

En trebrygge i kveldsbelysning i den varme middelhavsnatten. Men hva er det som skjer der ute? Det er tenåringsklubben The Hangout som har Movie Night. Ett av mange morsomme ting som våre TUI Blue For Families-hotell arrangerer for ungdom mellom 12 og 15 år
2019-05-06

Cruise til Roma - våre 5 beste tips

Frister det med et cruise men også en reise til Roma? Da er et cruise til Roma svaret! Det finnes flere cruise med stopp i den vakre, historiske byen. Les videre for tips om cruise til og fra Roma, informasjon om havnen Civitavecchia og tips til hva du kan gjøre når du tilbringer en dag i Italias hovedstad.
2019-04-29

Weekend i Kroatia

Hvorfor ikke dra på en weekend til Kroatia? Besøk hovedstaden Zagreb, historiske Dubrovnik, Zadar med egen riviera eller vakre Split som ligger på en halvøy. Finn det stedet som passer deg best, eller hvorfor ikke kombinere to i løpet av helgen
2019-04-28

9 grunner til å besøke TUI Blue For Families (+1 bonus)

Det er viktig at hele familien blir fornøyd med ferien. På TUI Blue For Families får både barn og voksne avkobling med gullkant. Her lister vi opp hvorfor TUI Blue For Families er det beste valget for en perfekt familieferie.
2019-04-25

5 bærekraftige hotell du kan bestille i sommer

Et spørsmål som blir stadig viktigere blant reisende er bærekraftsertifiserte hotell. 95 % av TUIs kunder synes at bærekraft er viktig på reisen og ca. hver femte kan ikke tenke seg å bo på et hotell som ikke er bærekraftsertifisert. Det viser en nylig avsluttet kundeundersøkelse. Her lister vi opp fem av våre populære sommerhotell med bærekraftsertifisering. For avreiser etter 1. mai, er oppholdet også klimakompensert.
2019-04-23

Game of Thrones-guide i Dubrovnik

Den siste sesongen av Game of Thrones hadde premiære nå i påsken. Hvor mange ganger i løpet av seriens gang har vi ikke høry Starks slagord "Winter is coming" til nå å være midt i den kalde vinteren. Får du ikke nok av intriger, hevn og drager? I så fall er Dubrovnik det perfekte reisemålet for deg. Vi har satt sammen en Game of Thrones-guide i Dubrovnik! Kanskje blir tomheten etter serien litt lettere å håndtere da.
2019-04-22

Hva er et boutiquehotell?

Boutiquehotell blir vanligvis beskrevet som litt mindre, moderne hotell med personlig preg og unik stil og atmosfære. Denne typen hotell har fokus på å tilby gjestene sine en helt spesiell opplevelse ettersom interiør, design, service og mat har det lille ekstra. Hotellet i seg selv kan ofte være grunnen til hele reisen, eller i hvert fall en stor grunn. Her guider vi deg til noen av våre beste boutiquehotell.
2019-04-03

7 reisemål for en vellykket jentetur

Drømmer du om å samle hele jentegjengen og reise bort en helg? Kombinere luksuriøse spabesøk og shopping med strandliv, treningstimer og partynetter – eller en herlig blanding av alt. Her finner du de beste reisemålene for en vellykket jentetur.
2019-04-01

Tips til takbarer rundt omkring i verden

Finns det noe bedre enn å se solnedgangen over byen du besøker, på en takterrasse med en god drink i hånden? Enda bedre blir det frem mot skumringen når byens lys glitrer som små stjerner foran deg. Synes du, som jeg, at det er noe magisk med takbarer? Her har du tips til takbarer som er verdt å besøke!
2019-03-31

Hvor skal du bo i Florida?

Florida er større enn det man skulle tro, og det er stor forskjell på tre populære byene Orlando, Miami og Fort Lauderdale. Har du lyst til å reise til Florida men er usikker på hvilket sted som passer deg best? Les videre for en hurtigguide til The Sunshine State.
2019-03-27

Hva betyr glamping?

Glamping er når du kombinerer det beste fra camping med det beste fra en virkelig luksuriøs hotellopplevelse. Det er et fenomen som vokser for hvert år og har blitt mer enn bare en luksuriøs variant av en campingplass. Les videre om hva glamping er, hvor du gjør det og om TUIs nye glampinghotell.
2019-03-25

Severdigheter på Kreta – 10 tips

Kreta er Hellas største øy og den har utrolig mye å tilby, alt fra paradisstrender til vingårder. Her er våre 10 utvalgte tips til denne fantastiske øya.
2019-03-25

Merkelige muséer verden rundt

Her er guiden til noen av verdens mest bemerkelsesverdige muséer. Rare men morsomme. Ofte små og drevet av ildsjeler. Les videre hvis du alltid har drømt om å få se en samling av hvalpeniser, nudler eller gressklippere.
2019-03-19

Stand up paddle/SUP – den beste ferietreningen

Paddelsurfing (SUP) er en aktivitet som passer for deg som ønsker avkobling, et adrenalinkick, en aktivitet som er både morsom og bra trening eller en annerledes måte å dra på sightseeing på. Her får du 5 grunner til å surfe i ferien og 5 drømmedestinasjoner for paddelsurfing!
2019-03-14

Hit bør du reise med familien i år

Er dere i gang med planleggingen av årets familieferie og lurer på hvor dere bør legge ferien? Vi har samlet noen destinasjoner som passer for hele familien.
2019-03-14

Afternoon Tea verden over

En klassisk Afternoon Tea består av et bord fullt av godsaker, scones, sandwicher og mange ulike tesorter, på et fin oppdekket bord. Tradisjonen er opprinnelig fra England, men i dag kan du nyte en Afternoon Tea på mange ulike måter og steder i verden. Her kommer tips til noen ekte gullkorn, både tradisjonelle og med en liten vri!
2019-03-11

Slik er det å dra på ferie på Mauritius

Kritthvite strender, kokspalmer, avkobling og et turkist hav. For mange er Mauritius en drømmedestinasjon. Vi har møtt Emma og Johan som var på Mauritius i januar. Her forteller de om reisen, og hvordan du får mest mulig ut av vakre Mauritius.
2019-03-11

Disneyland i verden - 6 fornøyelsesparker

Å gå rett inn i eventyrenes verden er en opplevelse, uansett alder eller interesser. Å rusle rundt i Askepotts slott, møte Chewbacca og Buzz Lightyear, kjøre berg- og dalbane eller sitte ved siden av den lille havfruen i grotten. Vi gir deg nøkkelen til Walt Disneys seks temaparker rundt omkring i verden.
2019-03-07

Er blå mat nøkkelen til et langt liv?

De siste årene har begrepet blå soner og blå mat blitt mer og mer omtalt. Fremfor alt det faktum at menneskene som er bosatte i de blå sonene lever et både lengre og friskere liv. Det har også blitt gitt ut kokebøker om den blå maten og dens nesten magiske helseeffekt. Men hvor ligger de blå sonene, hva er blå mat og hvorfor er menneskene som lever der friskere enn andre? La oss finne svar på spørsmålene!
2019-03-06

Hva betyr all inclusive – intervju med en ekspert

Når du velger all inclusive er alle måltider og drikke inkludert. Men hvis du synes det er vanskelig å planlegge et måltid for fire personer – tenk deg da å daglig planlegge tre bufféer til hundrevis av gjester! Derfor passet jeg på å spørre Ange Rivero som jobber på Nordotel om hvordan de sikrer alle favorittretter og samtidig byr på nye matopplevelser på Bahia Feliz på Gran Canaria.
2019-03-06

7 aktiviteter du ikke trodde fantes på et cruise

Moderne cruiseskip beskrives ofte som en ”flytende resort”., men faktum er at uttrykket egentlig ikke er nok det heller. Spesielt ikke hvis du ser på alt du kan gjøre om bord. Her kan du lese om 7 kule aktiviteter og opplevelser som du mest sannsynlig ikke forventer deg å oppleve om bord på et cruise.
2019-03-03

Romantisk weekend i 5 europeiske byer

Hvem drømmer vel ikke om en romantisk weekend med kjæresten sin? Flykte fra den grå hverdagen og få tid til hverandre med romantiske middager og spaserturer hånd-i-hånd. Her følger noen tips til våre mest romantiske storbyer. Uansett om du ønsker kulturopplevelser, storbyshopping eller gourmetmat til en billig penge.
2019-02-28

Barbados – et perfekt reisemål for en romantisk ferie

Blendene hvite strender, turkist vann og tropisk vegetasjon. Barbados har virkelig alt du kan forvente deg av et karibisk paradis, og litt til. Svøm med skilpadder, besøk botanisk hager og avslutt dagen på klippene ved Northpoint foran en magisk solnedgang. Det er helt klart til Barbados du skal reise for å få en virkelig romantisk reise med kjæresten din.
2019-02-27

Cruise med barn – de beste tipsene

Vannsklier, familiedisko og mat som alle liker. Og nye spennende steder å gå i land hver dag. Feriebudsjettet har du steinkontroll på – det meste er jo inkludert i prisen. Hvis du, som mange andre barnefamilier, vurdere å reise på familiecruise men synes at det er vanskelig å velge blant alle cruisene skal du se fortsette å lese.
2019-02-25

5 kule badeland i Europa

Det er få ting som klarer å lokke frem det lekne hos både store og små som nettopp vann. Hvis vannet i tillegg kombineres med høy hastighet, kraftige strømninger og store høyder, har endorfinen en tendens til å øke og humøret stiger til topps. Her har vi samlet noen av Europas kuleste badeland – alle gir deg garantert ekte lykkerus!
2019-02-21

5 grunner til å besøke Barbados

Det er kanskje ikke supervanskelig å finne grunner til å besøke Barbados. Mange plasserer nok Karibias mest solrike øy, med sine kritthvite strender og knallblått hav, høyt på listen over drømmereisemål. Men, hvis du mot formodning må overtales, kommer det her 5 gode grunner til å bestille Barbados neste gang du skal på ferie.
2019-02-20

Reiseguide for 3 dager i Krakow

I Krakow kan en weekend nesten være for kort til å rekke å oppleve alt byen har å by på. Her har du noen forslag til hva du kan gjøre i løpet av tre dager, alt fra besøk i underjordiske museer og god mat til trendy barere og en liten Chopin-konsert.
2019-02-20

Emmas guide til Cinque Terre

Inspirerende reisetips finnes ofte nærmere enn man tror. For eksempel hos vår TUI-kollega Emma. For ikke lenge siden dro hun og to venninner til Cinque Terre – et av Europas mest kjente områder for fotturister og livsnytere, beliggende i italienske Liguria. Så vi ba Emma fortelle om reisens høydepunkter og gi tips til at andre som vil reise dit
2019-02-12

Beach Clubs

Jeg har knapt rukket å tørke etter badet, den ene foten ligger i solen mens resten av kroppen ligger i herlig halvskygge. Jeg skumleser Beach Clubens meny med alt fra pizza til grønnkålsalater. Og i øyekroken ser jeg at en servitør er på vei. I sommer oppdaget jeg sjarmen med Beach Clubs, og jeg lengter tilbake hver morgen det er overskyet og null grader.
2019-02-04

Nyttårsweekend – hit skal du reise

Ta noen ekstra fridager og feir nyttårsaften utenlands. Si ha det til det gamle og skål inn i det nye året i en av Europas sjarmerende storbyer. Opplev nye steder, nyt god mat, fantastiske hotell, kjenn historiens vingeslag og få minner for livet under din nyttårsweekend. Her finner du 5 tips til storbyer som tar nyttårsfeiringen til nye høyder.
2018-12-12

Verdens 10 fineste strender

Det finnes utallige strender å velge mellom når man skal på ferie. Noen er på jakt etter kritthvite strender og krystallklart vann for å snorkle, mens andre drømmer om de perfekte forholdene for surfing. Her er våre reiseeksperters egne favorittstrender. Finner du din favoritt her?
2018-12-07

Palma de Mallorca og Ibiza by – små storbyer med mye liv

Vi tar pulsen på de spanske favorittøyene Mallorca og Ibiza og deres respektive hovedbyer. Begge to er utmerkede valg når du vil ha en urban vri på din sol og bad-reise. Les videre for å få de beste tipsene om hva du ikke må gå glipp av.
2018-11-29

Reisetips for veganere

Er du veganer og lurer på hvor du skal reise? På noen reisemål kan det være veldig lett å være veganer, og andre steder kreves det betydelig mer planlegging. Hvilke reisemål passer egentlig best og hva skal du tenke på? Her kommer noen matnyttige tips for deg som er veganer og vil ut å reise!
Marianne M. Marianne M. 2018-11-26

Øyer du kan dra til fra Khao Lak

I Khao Lak har du lange korallstrender uansett hvor du snur deg. Det finnes også øyer i nærheten dit du kan dra på utflukt for å dykke, snorkle eller bare for å se deg omkring. Dykkeparadisene Similan Islands og Surin Islands tilhører en marin nasjonalpark, og på Koh Kho Khao er luften full av fuglesang og bølgebrus.
Marianne M. Marianne M. 2018-11-16

Templer du kan besøke i nærheten av Khao Lak

Å besøke et tempel er nesten et must under ferien din i Thailand. Ta en pause fra solen og utforsk en annen side av Thailand. Noen templer er kunstverk av gull, mosaikk og håndmalte tak.
Marianne M. Marianne M. 2018-11-16

En utflukt til Koh Kho Khao

Å kombinere Khao Lak med Koh Kho Khao kan være den perfekte thailandsreisen. Opplev liv og røre i Khao Lak og reis deretter til fred og ro på den lille øya Koh Kho Khao der ordet stress ikke eksisterer.
Marianne M. Marianne M. 2018-11-15

Pakkeliste for deg som reiser med barn

Du har allerede gjettet det – og du har rett. Å reise til syden eller generellt utenlands med ett eller flere barn krever litt mer planlegging enn ellers. Men ikke fortvil, se på det som en investering i harmoni under selve reisen, det er definitivt verdt det. Her finner du gode tips til hvordan du skal pakke til sydenferien med barn.
Marianne M. Marianne M. 2018-11-14

Gran Canaria med barn – de beste tipsene

Sommeren 2018 ville familien Liv prøve noe nytt, og de valgte å dra med TUI til Gran Canaria. De bodde på Tres Vidas, ett av fem hotell på området Bahia Feliz. Familien så frem til late dager med sol og bad, kombinert med oppdagelsesferder rund omkring på øya. Her kommer dere beste tips til reisen samt opplevelser på Gran Canaria med barn.
Marianne M. Marianne M. 2018-11-07

8 monsterbyer for en skummel ferie

Når skyggene blir mørkere og lengre, kan det virkelig sette fart på reptilhjernen. Det er lett å begynne å forestille seg at både den ene og den andre gjemmer seg i mørket. Folk har til alle tider skremt hverandre med historier om beist og dyr. Her har du 8 byer med monstre i komfortabel avstand for alle ferierende kryptozoologer og monsterjegere.
Marianne M. Marianne M. 2018-11-01

Sri Lanka er det hotteste reisemålet i 2019

Hvert år presenterer Lonely Planet sin liste Best in Travels. I 2019 topper Sri Lanka listen over land du ikke må gå glipp av og København tar hjem førsteplassen når det gjelder byer.
Marianne M. Marianne M. 2018-10-30

Bo bra på Centara hotels i Krabi

Centara Hotels and Resorts er kjent for sin høye standard og bra beliggenhet. Hotellene passer både familier og par som vil ha et bra bosted med god service. Her lister vi opp tre fantastiske Centara-hotell i Krabiområdet som har det lille ekstra. Alle hotellene ligger innen 30 minutter fra Krabis flyplss.
Marianne M. Marianne M. 2018-10-29

Surf jorden rundt – reisetips utenlands for både nybegynnere og proffe surfere

Sett sammen en egen surfereise eller pass på å ta noen surfeleksjoner i den neste ferien din. Vi tipser om noen av verdens beste steder for å surfe. Her finnes det noe for alle, både nybegynnere og profesjonelle surfere.
Marianne M. Marianne M. 2018-10-25

Spania har noe for enhver smak

En reise til Spania gir deg et vell av livets goder. Ikke bare sol, varme og strender, men også tapas, nattklubber, golfbaner, designbutikker, vakre fjell og severdigheter.
Marianne M. Marianne M. 2018-10-19

Golfweekend – tips til bra golfreisemål

Elsker du golf? Snart er høsten her, og golfsesongen hjemme i Norge begynner å gå mot slutten. Mitt tips er å ta en weekendreise for å forlenge golfsesongen. Middelhavet er populært i høst- og vinterhalvåret. Det er solsikkert, temperaturen er behagelig og det er bare en kort flytur unna. Nedenfor finner du reisemål med golfbaner som holder høy standard og dessuten får du tips om det beste bostedet.
2018-10-18

11 ting å gjøre med barna på Gran Canaria

Uansett om du reiser med småbarn, barn, ungdom eller en blanding av alt finnes det noe å gjøre for hele familien på Gran Canaria. I tillegg til vakre strender finnes det fartsfylte badeland, interaktive museer, variert natur og spennende dyr å se på. Her lister vi opp 11 tips om hva familien kan se og gjøre på Gran Canaria.
Marianne M. Marianne M. 2018-10-17

10 av Kanariøyenes beste strender – tipsene du ikke vil gå glipp av

På Kanariøyene finnes det strender for alle og enhver. Her kommer 10 tips til både kjente og ukjente strender på de fire mest populære Kanariøyene.
Marianne M. Marianne M. 2018-10-11

Road trip – derfor skal du leie bil i ferien

TUI tilbyr leiebil på de fleste reisemål, og for å gi deg inspirasjon til roadtripen har vi laget kart med tips og forslag til reiseruter og stopp for noen av våre mest populære øyer i Middelhavet og Kanariøyene. Reiser du til et favorittreisemål kan du la dagene fylles med spontane valg kombinert med dine favorittsteder. Er det første gang du reiser til området kreves det litt mer planlegging. Men ikke planlegg for mye – dagens første stopp kan jo være fantastisk.
Marianne M. Marianne M. 2018-10-09

Road trip på Gran Canaria – lei bil og utforsk øya

Vakre serpentinveier og mektige utsikter – check. Pittoreske landsbyer med genuine lokal kultur – check. Sjarmerende markeder å rusle rundt på – check. Ja, du ser det jo selv. Gran Canaria er som skapt for en road trip med leiebil. Uansett hvor du kjører er det fint, men vi gir deg likevel noen gode tips til veier, stopp og severdigheter.
2018-10-09

Å fly med barn – verdifulle tips

Jeg har flydd med barna mine fra de var to måneder gamle. Vi har flydd langt og kort, på dagtid og om natten. Jeg har flydd med barn som har blitt syke, og jeg har vært på flyturer som har vært like koselige som en kveld i tv-sofaen. Og jeg kan si med hånden på hjertet at det alltid har gått over all forventning å fly med barn. Og det er alltid verdt det.
Marianne M. Marianne M. 2018-10-04

Utflukter med barn i Khao Lak

Det finnes mye å se og oppleve i Thailand, men av og til kan det være vanskelig å finne utflukter som passer for familier med små barn. Her kommer noen tips til barnevennlige utflukter nær Khao Lak.
Marianne M. Marianne M. 2018-09-27

De beste julemarkedene i Europa

Dra utenlands og opplev de magiske julemarkedene i Europa. Nyt en rykende varm gløgg, knask på tradisjonsrike pepperkaker og kanskje finner du en julegave eller to, mens du rusler rundt blant koselige boder og glitrende julegraner. Er du usikker på hvor du finner de beste julemarkedene? Vi guider deg til storbyene som garantert får deg i førjulsstemning.
2018-09-26

Hvordan er Den Dominikanske republikk?

Den dominikanske republikk ligger i Karibia og kjennetegnes av hvite, lange paradisstrender, turkist vann, regnskogkledde fjell og fosser. Men hvordan er det å feriere på Den dominikanske republikk? Vi møtte to av våre reisende for å snakke mer om reisemålet, hva du bør tenke på og hva du ikke må gå glipp av når du er der.
Marianne M. Marianne M. 2018-09-21

Seychellene eller Mauritius?

Mauritius og Seychellene er to drømmereisemål i Det indiske hav. Men en paradisøy er mye mer enn sandstrender og palmer som vaier i den herlige havbrisen. Her får du en kort guide om likheter og ulikheter mellom Mauritius og Seychellene som kan hjelpe deg til å velge rett tropisk øy.
Marianne M. Marianne M. 2018-09-18

RIU Hotell bruker miljøvennlige sugerør

Siden 1. juni 2018 har RIU Hotels & Resorts tilbudt resirkulerbare sugerør på hotellene sine i Spania og Portugal. 1. juli begynte de med det samme på Kapp Verde. På samme måte håper RIU å kunne innføre dette på hotellene sine i Mexico og Karibia fra og med 2019.
2018-09-17

Thailand – det perfekte reisemålet med barn

Thailand kan være et av verdens mest barnevennlige land å reise i. Jeg har reist med mine barn til Thailand i åtte år, og vil fortsatt tilbake for å oppleve mer.
Marianne M. Marianne M. 2018-09-14

7 gode vaner å ta med seg hjem fra ferien

Det er ikke så lenge siden ferien, og her får du tips om 7 gode ferievaner som kan være lurt å fortsette med for å få en bedre hverdag hjemme. Med disse 7 gode vanene blir tiden til neste reise litt lettere og mye morsommere.
Marianne M. Marianne M. 2018-09-10

Tips til storbyferie – New York, Dublin, Berlin med flere

Aldri er en weekendreise så fristende som om høsten når mørket legger seg over Norge. Å spasere under trær som skifter i oransje og rødt, nyte en av årets siste pikniker og ta en ekstra sovemorgen høres farlig fristende ut. Du velger selv om du vil reise kort eller lagt for å lade batteriene for en langhelg.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-30

Fottur på Gran Canaria – nye opplevelser på Kanariøyene

Opplev en annen side av den populære Kanariøya ved å begi deg ut på vandring på Gran Canaria. Med litt planlegging og et bra kart kan du enkelt legge opp din egen rute eller en annerledes dagsutflukt. Du får oppleve urørt natur, skiftende landskap og storslåtte utsikter. Når du legger ut på tur her, merker du fort at øya har flere ulike klimasoner. På en og samme tur kan du oppleve både subtropisk varme, skoger, raviner og alpelignende fjellområder.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-24

Riad i Marrakech – du bor som i et eventyr

Gatene i Marrakech surrer av selgere, gatemusikanter, vespaer og esler lastet med tepper og tekstiler. Åpner du porten til en riad, en marokkansk variant av bed & breakfast, møter du et fredelig, stille og magisk sted bare et par skritt fra den myldrende medinaen. Å bo på riad i Marokko er ikke bare balsam for sjelen, men også en drøm for deg som er interessert i interiørdesign.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-24

Opplev mer av Thailand

Drømmer du om å få mest ut av ferien i Thailand? Uavhengig av om du ønsker å tilbringe feriedagene dine på ett og samme sted, eller om du heller vil utforske landet fra nord til sør, er dette en destinasjon som byr på langt mer enn sol og bad. Reisen fra Norge til Thailand er lang. Sørg for å reise hjem med minner som varer livet ut.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-23

Hotell i Bangkok med basseng på taket

Bangkok. Skyskrapere og templer. Gatemat og fine dining. Kontrastenes by på alle plan og en by som bare må oppleves. Ingen steder finnes det så mange luksushotell som nettopp i Thailands hovedstad. Bestill et hotell med basseng på taket, svøm frem til kanten og se mangemillionbyen bre seg ut foran deg.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-23

Spill padeltennis utenlands – her er de beste hotellene

Kanskje du har hørt noen snakke om den nye, populære racketsporten padel? Sporten som akkurat nå vokser med rekordfart i Europa. På ferie har du gode muligheter til å prøve denne sporten, spesielt i Spania der det er landets nest største sport. Med TUI kan du ganske enkelt gjøre ferien til en padelreise.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-22

Europas 5 mest populære byer på Instagram

Mange bruker Instagram som inspirasjon når de skal bestille en reise, og med en billion aktive brukere per måned er du garantert å finne gullkorn i denne appen som du ellers ville gått glipp av. Men hvilke byer i Europa topper listen over de mest populære på Instagram?
Marianne M. Marianne M. 2018-08-17

Øyhopping i Hellas – Korfu, Kefalonia og Zakynthos

Øyhopping blant de Joniske øyene i Hellas er noe du kommer til å huske lenge. Fly til den grønne øya Korfu, ta båten til Kefalonia og avslutt reisen ved de kritthvite strendene på Zakynthos. Her gir vi deg tips til øyhopping i den greske øyverdenen, og vi hjelper deg å planlegge ruten.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-15

Slik lager du vietnamesiske vårruller – og andre spesialiteter

Det vietnamesiske kjøkkenet bugner over av ferske råvarer, spennende smaker og en hel rekke klassiske spesialiteter som bare må smakes på når du reiser gjennom dette vidstrakte landet. Retter som vietnamesiske vårruller med sursøt saus, kongereker i chili og crepe med sjømat er noe av det du får servert på enhver gaterestaurant i Vietnam. Dette er også noen av rettene du kan være så heldig å få lage dersom du går et matlagningskurs på La Veranda Resort på Phu Quoc.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-10

Utforsk det vietnamesiske kjøkkenet

Vietnam er et ekte matmekka og et perfekt reisemål for deg som elsker å oppleve et land gjennom det lokale kjøkkenet. Bli med på et matlagingskurs fullt av sprakende farger og herlige smaker.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-09

Mat som kulturbrygge – en kronikk av Tareq Taylor

Få ting samler mennesker så tydelig som mat. Uansett hvor vi er i verden, er det vanligvis mat involvert når vi møtes, og det er ved spisebordet vi blir kjent med hverandre over de kulturelle grensene. Hver kulturs gastronomi forteller en historie om folket og landet man er i. Dette blir ekstra tydelig når man er ute å reiser.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-02

Mangosmoothie med pasjonsfrukt

Forleng feriefølelsen og lag en herlig forfriskende mangosmoothie hjemme. Med en smak av Thailand blir denne mangosmoothien med pasjonsfrukt en suksess hos både barn og voksne.
Marianne M. Marianne M. 2018-07-26

Bo i egen bungalow i Thailand

Tenk deg å våkne til bølgeskvulp, liste deg ut i soloppgangen, sette tærne rett i sanden og ta et morgenbad i havet. Mange som reiser til Thailand drømmer om å bo i sin egen bungalow rett på stranden nettopp for å kunne gjøre dette.
Marianne M. Marianne M. 2018-07-25

Mamma Mia! Hvilken øy? Vi vet hvor filmen ble spilt inn.

Den 20. juli hadde den andre Mamma Mia-filmen endelig premiere i Norge. ”Mamma Mia! – here we go again” kom cirka 10 år etter den første filmen. Den gangen ble filmen spilt inn i Hellas og de vakre scenene med glitrende hav og dramatiske klipper fikk både en og annen til å bestille en reise i filmens spor. Så hvor går reisen denne gang?
Marianne M. Marianne M. 2018-07-23

Hva er plogging?

Liker du både å løpe og å gjøre noe bra for miljøet? Da er treningstrenden plogging noe for deg, og hvorfor ikke prøve det i neste ferie. Fenomenet oppsto i Sverige for to år siden, og ordet plogge fikk utmerkelsen årets nye ord i 2017 i Sverige!
Marianne M. Marianne M. 2018-07-20

Lanzarote eller Fuerteventura – hvilken øy skal du velge?

Mange som skal reise til Kanariøyene og som ønsker en litt roligere øy velger mellom Lanzarote og Fuerteventura. Begge steder byr på fine strender, turstier og en pålitelig skinnende sol. Men fakta er at begge øyene har likevel sine egne gullkorn.
Marianne M. Marianne M. 2018-07-18

Nyhet! TUI Blue – hotellkonsept for individualister

Velkommen til en ny type feriehotell. TUI Blue passer for deg som vil legge opp dagene selv, men samtidig kunne velge mellom alt fra trening til områdets kulinariske spesialiteter og innsidertips om genuine opplevelser. Alt toppet med moderne design og fasiliteter som bassenger, spa og restauranter.
Marianne M. Marianne M. 2018-07-16

Velg en reise med Solkvoten – få mest sol per flytime

Okay, dette er litt nerdete – vi innrømmer det. Det finnes helt klart andre ting enn bare soltimer og flytid som gjør reisemålet verdt å oppleve. Likevel syntes vi det var morsomt når vår reisespaner Astrid lanserte Solkvoten – en matematisk beregning av hvor du får mest sol per flytime. Les her hva hun kom frem til.
Marianne M. Marianne M. 2018-06-26

Sri Lanka – mulighetenes land

Når et lands natur, kultur og utvalg av opplevelser kjennetegnes av mangfold, åpnes muligheten for å skreddersy ferien etter eget ønske. Velkommen til Det indiske havs smaragdgrønne øy Sri Lanka – mulighetenes land
Marianne M. Marianne M. 2018-06-25

5 tips - med leiebil rundt Alicante

Alicante og hele Costa Blanca er mange nordmenns favoritter i Spania, både når det gjelder boligkjøp og ferier. Mitt tips er å leie en bil noen dager, da får du oppleve flere av perlene på Costa Blanca som du ikke må gå glipp av. Bli med til våre fem favoritter!
Marianne M. Marianne M. 2018-06-20

Øyhopping i Hellas — Rhodos – Tilos – Kos

Hvorfor nøye seg med bare en øy i Hellas? Å dra på øyhopping i den greske øyverdenen er enkelt, og du får oppleve veldig mye på en reise. Start på den store øya Rhodos, fortsett til koselige Tilos og avslutt på vakre Kos. Øyhopping passer for alle, og du kan tilpasse reisen etter hva du og reisefølget ditt har lyst til å se og gjøre.
Marianne M. Marianne M. 2018-06-19

Fleksibel halvpensjon – velg måltider selv

Du har funnet sommerens reise. Du vet hvor du vil reise. Du har til og med funnet et par hotell som du kan velge mellom. Du vil bo nær havet, maks 200 meter unna. Du vil ha et fint bassengområde. Du vil ha balkong. Men hvor mange måltider vil du bestille på forhånd?
Marianne M. Marianne M. 2018-06-14

Sett gullkant på ferien med all inclusive

Når vi drar på ferie vil vi gjerne forlate hverdagen hjemme. Da kan det være ekstra godt å sette gullkant på ferien ved å bestille all inclusive og ha alt klart allerede når flyet letter – både mat og aktiviteter. Misforståelsen at all inclusive er kjedelig og likt uansett hvor du reiser er nettopp det – en misforståelse.
Marianne M. Marianne M. 2018-06-07

Slik skaper hotellene den perfekte smaksopplevelsen

Alle sansene våre spiller en viktig rolle for hvordan vi opplever ferien. Solvarm hud, vakre landskap og lyden av bølger som ruller inn mot stranden stimuler mange av sansene våre, men en av våre aller viktigste sanser, smaken, er definitivt av stor betydning for ferieopplevelsen. Hotellene vet naturligvis dette, og her kan du lese mer om hvordan de skaper perfekte smaksopplevelser for deg i ferien.
Marianne M. Marianne M. 2018-06-07

5 tips før reisen din til Malta

Malta ligger i Middelhavet, nær Sicilia. Du kan reise hit hele året og øya passer både for deg som er på jakt etter en ny weekenddestinasjon eller sol- og badeferie i sommerhalvåret. Krystallklart vann, små koselige gater og nydelig mat.
Marianne M. Marianne M. 2018-05-29

Alcudia Pins eller Caldera Beach – hvilket skal du velge?

To av våre mest populære familiehotell, TUI Blue Alcudia Pins og TUI Blue Caldera Beach ligger i ulike land, likevel kan det være vanskelig å velge mellom disse to familiefavorittene. Klarer du ikke å velge? Les videre så hjelper vi deg til å ta valget.
Marianne M. Marianne M. 2018-05-22

Skal du fly med barnevogn? Les dette først!

Vi får ofte spørsmål om hvordan man gjør det med barnevognen når man flyr. Her har vi samlet svar, personlige tips og ting du kan tenke på når du reiser med barnevogn.
2018-05-12

Lekre kulinariske festivaler verden rundt

Foodies er vi alle sammen. Vi blir i hvert fall det når vi er ute og reiser, for en lang velsmakende middag er vel dagens høydepunkt, eller? Gjerne med uventede innslag fra kulturen vi besøker. Vil du gjøre matinteressen til en enda større del av reisen, må du prøve å få med deg noen av verdens mange kulinariske festivaler. Her er noen tips.
Marianne M. Marianne M. 2018-05-07

En guide til Gran Canarias beste strender

Forbered deg til sol- og badeferien på Gran Canaria med vår lille strandguide. Øya har strender som glitrer i gull, vulkanstrender og strender med hvit korallsand. Partystrender, surfestrender og rolige strender der barna kan leke i vannkanten. Du kan bade midt i Las Palmas, eller lete deg frem til en bortgjemt vik blant klippene. Bli med på jakten etter nettopp din favorittstrand.
Marianne M. Marianne M. 2018-05-03

Derfor må du oppleve øyparadiset Kapp Verde

På en afrikansk øy i Nord-Atlanteren, like utenfor Senegal-kysten, venter tropisk klima, solskinn og eksotiske strender du alltid har drømt om å besøke. Vi snakker selvfølgelig om vakre Kapp Verde og det herlige reisemålet Boa Vista, med eventyrlige hoteller, fargerike hus og avslappende atmosfære.
2018-05-02

Kroatias beste øyer – en guide til Kroatias skjærgård

De siste årene har Kroatia seilt opp som et favorittreisemål blant mange solhungrige nordmenn, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Her venter nemlig krystallklart vann, matretter inspirert av det Italienske kjøkkenet, rimelige priser og varme uforglemmelige sommerkvelder.
2018-04-30

En matreise i Las Palmas

Mercado de Vegueta i Las Palmas begynte som et åpent handelssted i 1787. Eller som markedets største og mest fargerike fruktselger José Quintana uttrykker det: ”Min familie har solgt frukt her siden før det var et marked. Bare noen esler, vogner og våre varer. I dag er markedshallen, som ble oppført i 1858, et selvsagt innslag på Gran Canaria-reisen for den matinteresserte og en grobunn for både det lokale og tradisjonelle, så vel som nye initiativ.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-25

5 infinity-basseng du ikke må gå glipp av

Den følelsen du får når du ser ut over bassenget som virker uendelig når det flyter sammen med horisonten er ubetalelig. Infinity-basseng, et delikat evighetsbasseng der vannet renner over en eller flere kanter og skaper en vakker visuell effekt av at vannet ikke tar noen ende. Nedenfor har vi listet opp noen av våre utvalgte hotell og et cruiseskip med herlige infinity-bassenger for en badeopplevelse med gullkant.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-23

5 flyplasser som skiller seg ut

Flyplasser kan gjøre deg spent av forventing, eller gal av frustrasjon. Noen er anonyme bunkerlignende komplekser, andre overrasker med kinoer, virtuelle akvarier og sklier. Her viser vi deg noen flyplasser som definitivt skiller seg ut fra mengden!
Marianne M. Marianne M. 2018-04-20

Håndklekunst – fra 1600-tallet til i dag

De fleste av oss har sett håndklekunsten som dukker opp på hotellrommene våre. Det er svaner, elefanter og andre fantasifulle kreasjoner som ligger på hotellsengen. Men bortsett fra at det er en hyggelig overraskelse – hva er greia? Les videre for å oppdage håndklekunstens historie og formål.
2018-04-19

Mia Högfeldts tips for den perfekte toalettmappa

Hun er en av Sveriges mest erfarne make up-artister og har i over 25 år sminket og stylet både svenske og internasjonale artister, modeller, programledere og skuespillere. Det innebærer også mye reising, noe som kan tære på huden. Her er Mia Högfeldts beste tips for å holde huden fresh og vakker i ferien.
2018-04-18

Isprinsesse i Karibia

Trodde du at den eneste forbindelsen mellom Karibia og is var paraplydrinker? Da må du tro på nytt. Kunstløpersken Clara Callne fra Sverige jobber heltid med isshow på et luksuriøst cruiseskip.
2018-04-17

7 kursteder for ferie med ekstra luksus og ro

Dra til et kursted i ferien og nyt gamle tradisjoner og gode vaner. Man har reist til kursteder i hundrevis av år, så helt feil kan det ikke være. Til og med de gamle grekerne anbefalte luftbytte, varme bad og massasje for å styrke både kropp og sjel. Kurbadkulturen finner du over hele verden, og her kan du lese om syv herlige kurbad der du kan ta det helt med ro og unne deg litt ekstra omtanke og luksus.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-16

Sjekkliste før reisen – de beste tipsene for en vellykket ferie

Alt er pakket og klart. Taxien er bestilt. Og du sjekker en siste gang: billetter, mobilladere og passet. Ja, alt er klart. Man hva gjør du hvis noe skjærer seg og ferien risikerer å havarere allerede før den har startet? Her gir vi deg noen viktig tips til hvordan du sikrer en vellykket ferie.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-12

De beste partyreisemålene

Mange forbinder sommer og ferie med party. Men hvor finner du de beste partystedene i sommer? Her kan du lese om noen av de beste partyreisemålene i verden, der du ikke bare finner fartsfylte klubber, barer og fester, men også myke sandstrender, luksuriøse basseng og turkist vann der du kan slappe av dagen derpå.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-11

Barnejury fikk velge flymat – sånn skal det smake!

Hvis barna får sette sammen måltidet på flyet selv – hva havner på brettet da? Bare godteri og brus? Nei, faktisk ikke. TUI fly gjorde et dristig eksperiment og kalte inn en barnejury med full bestemmelsesrett. Les vår reportasje om det overraskende resultatet, og møt det sjarmerende testpanelet.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-10

Seiling i den greske øyverdenen

De seilte fra Sverige til den greske øyverdenen for første gang i 2012. Siden da har seilbåten på 38 fot ved navn SallyRuth blitt liggende igjen. Møt Jan Olof Reimerson og Lisa Lempert, seilentusiastene som mener at seiling i Hellas er noe av det beste livet har å tilby.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-04

Sicilia eller Sardinia i sommer – vi hjelper deg å velge!

Sicilia og Sardinia har flere likheter; kort flytid, vakker natur, strender, livlige turiststeder og kulturhistoriske byer. Og Spagetti Vongole og Aperol Spritz smaker like godt på begge øyene. Så for å skille øyene fra hverandre må vi spørre oss hva vi vil ha mest av. Med denne hurtigguiden vil vi hjelpe deg i valget av hvilken av Italias store øyer, Sicilia og Sardinia, du skal reise til.
Marianne M. Marianne M. 2018-03-27

Derfor velger stadig flere Gran Canaria om sommeren

Det er sommer hele året på Gran Canaria sies det. Og selv om statusen som trofast vinterfavoritt ikke kommer til å bli fratatt, er det stadig flere som velger å reise til Gran Canaria i sommerhalvåret. Men hva er det som lokker nordmenn til Gran Canaria, istedenfor mer klassiske sommerdestinasjoner?
Marianne M. Marianne M. 2018-03-26

Ut å reise med hele slekta? Hit skal du reise!

Hvis du planlegger å reise med hele familien, lurer du mest sannsynlig på hvilke reisemål som passer for alle, og hvor du finner de beste bostedene for store reisefølger. Her får du tips om noen av TUIs beste TUI Blue For Families-hotell som passer for alle aldre. Du får i tillegg tips om restauranter og utflukter, og noen gullkorn som jeg syns du skal besøke på morgenturen.
Marianne M. Marianne M. 2018-03-22

Finn riktig hotell på Mallorca

På TUIs hjemmesider kan du velge mellom over hundre hotell på Mallorca – fra familievennlige feriebyer til sjarmerende småhotell, treningsreiser og superluksuriøse boutiquehotell. Utfordringen er bare å finne det riktige for deg! Derfor tipser vi om noen av de beste hotellene for ulike ønsker og behov.
2018-03-19

Kroatias beste strender

Kroatia har en 180 mil lang kyst mot Adriaterhavet som kantes av strender med krystallklart vann. Men hvordan ser strendene ut og finnes det egentlig noen sandstrender i Kroatia?
Marianne M. Marianne M. 2018-03-18

Kreta eller Rhodos? Vi hjelper deg å velge!

Den greske øyverdenen har flere tusen øyer. De fleste er små og til og med ubebodde. For øyer med mange strender, byer, vakker natur og genuine fjellandsbyer skal du velge en av de større øyene. Kreta og Rhodos er nr. 1, respektive nr. 2 i Hellas når det kommer til størrelse og landets mest populære reisemål. Vet du når du vil reise og hva du skal gjøre i ferien så kan disse tipsene hjelpe deg med å velge riktig øy.
Marianne M. Marianne M. 2018-03-16

Havskilpaddenes Hellas - med havet som arbeidsplass

Noen av de viktigste strendene for havskilpaddens forplantning ligger i Hellas. Archelon er en organisasjon som samarbeider med lokalbefolkningen og turistindustrien for å beskytte havskilpaddene og deres hjemmemiljø. Vi har møtt medarbeiderne som har paradisstrendene som sin arbeidsplass.
Marianne M. Marianne M. 2018-03-16

Symphony of the Seas – verdens største cruiseskip

I mars 2018 gjør hun sin jomfrureise – verdens største cruiseskip Symphony of the Seas. Egentlig handler det ikke om hvem som er størst, men skal man få plass til en park, flere ormåder, et 20-talls restauranter og masse annet, ja da må man ganske enkelt bygge et enormt stort cruiseskip.
Marianne M. Marianne M. 2018-03-15

Hellas med barn

Barnevennlige Hellas lokker mange barnefamilier hvert år og det er lett å forstå hvorfor. Lange brede strender, koselige landsbyer, fine hotell og nærhet til det meste. Her tipser jeg om mine favorittøyer, de beste strendene for barn og herlige utflukter du ikke må gå glipp av.
Marianne M. Marianne M. 2018-03-12

Mallorca: 7 tips til strandnære utflukter og reisemål

Her kan du lese våre 7 beste tips til strandnære utflukter og reisemål rundt omkring på Mallorca, øya som har noe for alle. På Mallorca finner du alt fra den fredelige fiskerlandsbyen Porto Colom til Es Trenc-stranden med karibiavibber. For den eventyrlystne kan vi tipse om fjellvandring og vanneventyr, eller kanskje det frister mer med en dagsutflukt med leiebil og opplev alt Mallorca har å by på!
Marianne M. Marianne M. 2018-03-08

9 tips for bedre feriebilder – få flere likes med bedre bilder

Vil du lykkes med Instagrambildene? Her får du de beste tipsene fra en ekspert om hvordan du tar bedre bilder i ferien, selv om du kun bruker mobilen!
2018-03-05

Verdens beste øyer

Reiselivsmagasinet Condé Nast Travellers-lesere kårer hvert år sine favorittøyer. Topp 20-listen fra 2017 inkluderer alt fra Thailands Koh Samui og Bora Bora i Fransk Polynesia til Malta i Middelhavet. Vi kan godt forstå hvorfor disse øyene ligger på topp, og vi tilbyr reiser til flere av favorittene. Kanskje du finner nettopp din drømmeøy på lista?
2018-03-01

Simon Sköld gir sine beste treningstips for ferien

Ferie innebærer tid for trening som ikke tar opp så mye tid, er enkel, energisk og morsom! Vi spurte MMA fighter Simon Sköld om å dele sine beste ferie treningstips.
2018-02-28

3 eksperttips for en vellykket familieferie!

Å gjøre familieferien til en herlig opplevelse for alle involverte trenger ikke å være så komplisert. Det finnes mange gode triks for å få alt fra pakkingen og flyturen til transfer, og hotellet til å gå så hyggelig og enkelt som du håpet på. Her er tre enkle tips for en vellykket familieferie!
2018-02-27

7 fantastiske basseng du burde oppleve

Et virkelig flott basseng er høyt oppe på manges ønskelister med hensyn til ting som må finnes på hotellet. Vi har listet opp 7 forskjellige hotell, som alle har et basseng utenom det vanlige.
2018-02-20

Planlegg flyturen din - de beste tipsene for en lang flytur

Ikke la en lang flytur stoppe deg fra å se verden. Ja, det er langt til Thailand, Mauritius og Australia, men forbered deg på den lange flyturen og gjør reisen til en fantastisk opplevelse.
2018-02-19

På flyet: hvilken type er du?

Kjenner du igjen denne typen på flyet? Tech-soveren, pusleren eller podderen. Hvilken er du? Eller enda viktigere: hvilken type havner du som regel ved siden av på flyet?
Marianne M. Marianne M. 2018-02-19

Å jobbe som styrmann – bak kulissene på et cruise

Da Lovisa Forssberg fikk styre sitt første store skip på Sjövärnskåren ungdomsleir var det noe som klikket. I dag tjenestegjør hun som styrmann om bord på Mariner of the Seas, hvis cruiseruter tar henne til Nagasaki i Japan og til Mexicos strender. 14 uker til havs er ikke alltid lett, men når hun får styre det 138 279 tonn tunge skipet i havnen angrer hun ikke et sekund på sitt yrkesvalg.
Marianne M. Marianne M. 2018-02-18

Små og store snorklingstips verden rundt

Snorkling er en fantastisk ferieaktivitet som alle kan prøve. Gamle og unge, sjøløver og landkrabber. Her er noen tips om hvor du skal dra hvis du vil finne Nemo og Dory!
2018-02-14

Beskytt barnet ditt mot solen i ferien

Å ta med barna sine til et varmere sted og la dem plaske i strandkanten, bygge sandslott og ligge i bassenget til de får svømmehud, er manges definisjon på en drømmeferie. Men mange foreldre bekymrer seg for den sterke solen og hvordan de skal beskytte barna sine på best mulig måte. «De må alltid ha hatt og nesten alltid ha langermet. Majken må være i skyggen så langt det lar seg gjøre.», sier Hanna Sjøberg, mor til Sonja, 4 år og Majken, 1 år.
2018-02-13

Storbyweekend – Møt våren i London

Frister det å reise bort noen dager og nyte en hyggelig vårhelg? Da anbefaler jeg London, ettersom det bare er en kort flytur unna. Den beste måten å komme seg fra flyplassen til sentrum av London på er med toget – det er superenkelt. Her kan du lese mine beste tips og grunnene til hvorfor jeg elsker denne byen.
Marianne M. Marianne M. 2018-02-12

5 tips for en langweekend med sol og bad

La støvsugeren hvile et par dager og kom deg bort og nyt solfylte kaffebarer og varme spaserturer langs kysten. Her er noen tips om weekendsreiser til Middelhavet, der du også kan sole deg og svømme.
2018-02-08

Sara Begner i Spania – Livet blir enkelt med tapas

Mateksperten Sara Begner beskriver sin opplevelse av Spania via maten. Det er både lettvint, enkelt og veldig godt. Svaret hennes på hva det beste med Spanias kjøkken er – det er like enkelt som rettene i seg selv – tapas!
Marianne M. Marianne M. 2018-02-05

Reisen – et krydder i Sara Begners matlaging

Reiser og nye matopplevelser går hånd i hånd. En bra ferie er en reise for alle sanser, spesielt for smaksløkene. For matkreatøren og kokken Sara Begner spiller reisen en stor rolle både på kjøkkenet og som inspirasjon.
Marianne M. Marianne M. 2018-02-05

10 gode grunner til å velge Alcudia Pins

Er ikke sommerferien helt planlagt eller bestilt ennå? Trenger du tips til hvor du skal reise, bo eller hva du skal gjøre? Da er det bare å følge med, for her kommer 10 gode grunner til hvorfor du bør velge TUI Family Life Alcudia Pins.
2018-02-02

Reisedagbok: Tenerife en uke i november

Når regn, vind og slaps kom om hverandre, og novembermørket kjentes tungt ut, hoppet jeg og den lille familien min på flyet til Tenerife. Når du opplever mye, både fantastisk utsikt og gleden i små svømmetak går en uke fort. Les reiseguiden min om svømmebasseng, strandlek og utflukttips.
2018-02-01

Ferie i Spania – ja takk!

Sol, god mat og en liten høneblund midt på dagen. Finnes det noen grunner til ikke å reise til Spania? Ikke som vi kan komme på, i alle fall. Her er noen av våre beste tips til ferielandet framfor noen.
2018-01-30

Stor guide – verdens beste kunstmuséer

Et bra kunstmuseum gir et vitaminkick for alle sanser. Du får hvile øynene på vakre bilder og gjenstander, men blir også utfordret (eller overrasket) av noe uventet og annerledes. Dessuten er selve bygningene alltid en opplevelse i seg selv. Så vær så god – her er vår subjektive toppliste med kunstmuséer du ikke må gå glipp av.
Marianne M. Marianne M. 2018-01-29

Hit reiser kjendisene på ferie!

Når kjendiser, filmstjerner, rike og berømte besøket et reisemål, gir det ferien din det lille ekstra. Tanken på at du går i Alicia Wikanders fotspor eller kanskje sitter på samme taverna som Leonardo DiCaprio har gjort er spennende, men gir også et kvalitetsstempel. Så hvor reiser du for størst mulighet til kjendisspotting, og hvordan ferierer du som en filmstjerne? Her finner du svarene.
2018-01-25

Ville, vakre Algarve

Algarve kysten byr på golfreiser i europeisk toppklasse, lange sandstrender, romantiske småbyer, vakre kalksteinsklipper og genuine fiskerestauranter.
2018-01-25

Karibias beste strender

Hvite sandstrender og turkist hav – ja visst. Men strendene i Karibia har mye mer enn det. Blant annet rompunsj, calypso, no stress og nyfanget hummer. Her er tips til åtte karibiske drømmestrender du kan varme deg på i vinter.
Marianne M. Marianne M. 2018-01-24

Romantikk og luksus på Zakynthos

En reise på tomannshånd er ofte romantisk nok i seg selv, men det skader aldri å krydre romantikken med litt ekstra luksus. Her forteller Filip og Erika om sin romantiske ferie på TUI Sensimar Caravel, der både rom med eget basseng, fantastiske bufféer og muligheten til å være sammen gir ferien det lille ekstra. I tillegg får du vite hvordan TUI Sensimar Caravel er motstykket til havfiske i Lofoten.
Marianne M. Marianne M. 2018-01-19

Kjærlighetslås – sikre deg evig kjærlighet

Legenden sier at når et elskende par fester en hengelås på en bro og kaster nøkkelen så garanteres man evig kjærlighet. Disse broene med hengelås kan nå ses over hele verden og har blitt en stor turistattraksjon.
Marianne M. Marianne M. 2018-01-18

Flytider til utvalgte varme reisemål i vinter

Vi bor nå en gang nær Nordpolen og det får visse konsekvenser. Blant annet at vi må reise et stykke for å komme til tropisk regnskog og temperaturer rundt 30 grader. Men det er heldigvis mulig å finne varmen og den gode sommerfølelse på nærmere hold også. Her får du en oversikt over flytidene til noen av vinterens fantastiske reisemål.
Marianne M. Marianne M. 2018-01-17

Digital detox – ferie fra mobilen

En stor del nordmenn oppgir at de sjekker jobbmailen i ferien, og vårt nærvær på sosiale medier øker med et par timer i ferien. Men det er på vei til å endre seg, ettersom en digital detox har blitt en stadig sterkere trend blant ferierende. Her får du litt tips og idéer til hvordan du gjennomfører en digital detox, og hvordan du gir hjernen en mulighet til å hvile seg ordentlig og holde mer fokus på tanker og relasjoner.
Marianne M. Marianne M. 2018-01-16

Brooklyn Breadlab – New Yorks hippeste bakeri?

All ære til Manhattan, men vil du besøke et virkelig fantastisk bakeri skal du ta deg over broen til Brooklyn. Adam Leontis Brooklyn Breadlab er vel verdt et besøk.
Marianne M. Marianne M. 2018-01-12

Så høyt er saltinnholdet i Middelhavet

Hvor salt er egentlig Middelhavet? Det korte svaret på spørsmålet er at saltinnholdet er 3,8 % i snitt, noe som gjør det til ett av verdens salteste åpne hav. Et litt lenger svar er at det varierer avhengig av hvor og på hvilket dyp du måler. Saltinnholdet i østre Middelhavet er betydelig høyere enn i vestre, og felles for alle hav er at vannet som regel er saltere på store dyp enn ved på overflaten. Er du nysgjerrig på hva som gjør Middelhavet så salt? Vi dykker litt dypere.
Marianne M. Marianne M. 2018-01-11

12 begivenheter du ikke vil gå glipp av i 2018

Et år med både Vinter-OL og Fotball-VM venter oss. Pluss mange andre fargesprakende folkefestivaler. Hva sier du for eksempel om ”tomatkastefestival” i Spania. Notting Hill-karnevalet i London og den thailandske fullmånefesten Loy Krathong. Her finner du hele listen – be there or be square.
Marianne M. Marianne M. 2018-01-10

Året 2017 i feriebilder

Vi har nå tatt farvel med 2017 og begynt på 2018. Hva passer vel bedre da enn å ta en liten gjennomgang av året 2017 i form av bilder? De illustrerer hendelser vi vil gi litt ekstra oppmerksomhet, våre mest populære artikler og innlegg med flest likes. Helt enkelt en masse lekre bilder
Marianne M. Marianne M. 2018-01-08

Jacuzzi på hotellrommet

Det blir stadig mer populært å dra på spa-reiser. Og det er kanskje ikke så rart, for hva er vel mer avslappende enn å sette seg ned i et varmt og behagelig boblebad? Det er ikke bare mørke og kalde dager en Jacuzzi kan muntre opp – boblene kan til og med gjøre det lettere for deg å koble helt av i ferien. Og for deg som er ute etter den ultimate lykkefølelsen, hvorfor ikke booke et rom med privat Jacuzzi?
2018-01-02

Våre topp 5 familiehotell i sommer

Uansett hvor du vil reise med familien i sommer, har vi et hotell som passer for deg. På våre populære familiehotell TUI Blue For Families og Blue Star er det godt å være – for alle generasjoner, store og små. Vi guider deg til våre topp 5 hoteller for den perfekte familieferien.
2017-12-18

Mauritius eller Maldivene?

Hvis du sier Maldivene, eller Mauritius for den saks skyld, tenker mange på palmekledde strender og azurblått hav. Og i begge tilfellene er det riktig. Så hva er egentlig forskjellen mellom de to eksotiske øygruppene, og hvilken skal du reise til?
2017-12-14

Fantastiske opplevelser i Mexico

Vaiende palmer, hvit sand, turkist vann og guacamole i lange baner. Med en plassering mellom den Mexicanske Gulfen og Det karibiske hav er Mexico et ekte strandparadis. Her gir vi deg de beste tipsene til opplevelser du ikke må gå glipp av.
Marianne M. Marianne M. 2017-12-12

5 lekre hotell for en luksusferie i vinter

Drømmer du om å unne deg en ekte luksusferie? Til et hotell der hver eneste detalj føles eksklusiv og utvalg – alt fra regndusjen på badet, til rettene på restaurantmenyen og lakenene i senga? Noen ganger er det nok bare å drømme, men hvis du vil gjøre drømmen virkelig finner du her fem tips til flotte luksuriøse hotell for både familier og voksne som reiser uten barn. Alle kan i tillegg bestilles som en komfortabel pakkereise.
Marianne M. Marianne M. 2017-12-07

Nasjonalretter – maten du må smake på i ferien!

Smaksminner er noe av de beste du kan ta med deg hjem fra ferien. Og å prøve nasjonalretten er en fin måte å bli kjent med et land på. Her gir vi deg tips om hva det er du skal se etter på menyene i land som Vietnam, Mexico og Kapp Verde.
Marianne M. Marianne M. 2017-12-05

Hvilken Kanariøy passer best for deg?

Strender, varme vinder og massevis av sol finner du på alle de 6 store Kanariøyene, men hvilken øy passer best for deg? Les vår guide til de solfylte, kjente og kjære øyene.
2017-11-16

4 storbyer med fantastisk fyrverkeri

Den følelsen du får på nyttårsaften, når viserne peker opp og klokka slår tolv, er helt spesiell. Det setter punktum for det gamle året og det nye ligger uskrevet foran deg. Få en pangstart på første kapittel og gjør innledningen til et nytt år litt ekstra spesiell med en nyttårsweekend!
2017-11-09

Ny uniform på TUI fly – ja visst flyr den!

Denne uka tok TUIs flypersonale den første turen i de nye uniformene sine. Å få ny garderobe er alltid en spesiell begivenhet for et flyselskap – og derfor er det også en fin anledning til å reise på en nostalgisk tur i uniformens historie.
2017-11-03

Bølgeskvulp og musikk gir oss lykkefølelse

Hørselen er en av våre viktigste sanser, og lyd kan spille en avgjørende rolle for hvordan vi har det. Noen lyder kan skape den gode lykkefølelsen, mens andre kan få oss til å grøsse av ubehag. Lyder som gir oss en følelse av lykke, er ofte forbundet med ferie. Derfor har vi laget Sound Travels – slik at du kan lytte og la ørene guide deg til din neste drømmereise.
2017-11-01

Tyrkia er tilbake – og tidoblet fra i fjor

Tyrkia er på vei opp igjen. TUI Norden solgte ti ganger så mange reiser på én uke i år, sammenliknet med den samme uken i 2016. De siste årene har det vært færre turister i Tyrkia, først og fremst på grunn av politisk uro og terrorisme, men nå begynner de å reise tilbake.
2017-10-26

Menorca – et lite stykke Karibia i Middelhavet

Vakre Menorca er et spansk paradis i Middelhavet. Uansett hvor på øya du velger å reise, er du aldri langt unna en kritthvit sandstrand, turkisblått hav og frodig natur. Vi gir deg våre best tips til hva du bør oppleve når du besøker den lille øyperlen.
2017-10-22

7 hjemsøkte byer for en Halloweekend

Mange byer får et helt ny atmosfære om høsten. Berlin om sommeren og Berlin om høsten er som to ulike byer. Da er det kanskje ikke så rart at høsten får allerede skumle spøkelseshistorier til å bli enda skumlere. Her kan du lese om 7 hjemsøkte steder som kan gjøre din høstweekend til en Halloweekend!
Marianne M. Marianne M. 2017-10-20

Punta Cana – her får du alt servert!

Punta Cana i Den dominikanske republikk er reisemålet for deg som foretrekker å bare slappe av uten å legge for mye planer i ferien. Her bor du midt på en karibisk sandstrand. Å ta et bad, snorkle eller spise grillet hummer trenger ingen direkte planlegging. Like enkelt er det å gå på spa, spille golf og oppleve fossefall og kolonibyer. Enkelt og luksuriøst på samme tid.
Marianne M. Marianne M. 2017-10-19

Reisebrev fra app-testerne Marianne og Julian

Marianne og sønnen Julian deltok i app-konkurransen vår og ble trukket ut som én av to familier til å teste ut den nye Bamseklubb-appen til TUI. De reiste på en ukes ferie til Family Life-hotellet Aegean Blue by Atlantica på Rhodos, og her er reisebrevet deres fra oppholdet.
2017-10-15

Agnete og familien testet Bamseklubb-appen

Agnete og familien deltok i app-konkurransen vår og ble trukket ut som én av to familier til å teste ut den nye Bamseklubb-appen til TUI. De reiste på en ukes ferie til Family Life-hotellet Aegean Blue by Atlantica på Rhodos, og her er reisebrevet deres fra oppholdet.
2017-10-14

9 tips til hvordan du unngår jetlag på reisen

Når du skal reise langt, og gjennom flere tidssoner, er det ikke uvanlig at du opplever å få "jetlag". Dette er kroppen sin måte å reagere på, når døgnrytmen vår blir forstyrret. For å hjelpe deg å redusere de typiske jetlag-symptomene, og holde energien på et stå-på-henda-på-stranda-nivå, gir vi deg våre best tips til hvordan du kan unngå jetlag når du er ute og reiser.
2017-10-13

En guide til Thailands 10 beste øyer

Hvor har du tenkt å bruke bikinien og badeshortsen neste gang? I Thailand finnes det øyer som passer for alle. Uansett om du vil nyte et jungeleventyr, partystemning eller bare slappe av, så har Thailand det som skal til.
Marianne M. Marianne M. 2017-10-11

Jessica Frejs mattips i Montenegro

Den svenske matbloggeren og tv-kokken Jessica Frej besøkte Montenegro med TUI i september. Her er hennes beste mat- og restauranttips i landet hun kaller eventyrlig vakkert.
Marianne M. Marianne M. 2017-10-10

Her er Kanariøyenes ukjente øyperler

Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote er nok de øyene vi oftest forbinder med Kanariøyene. Mange glemmer derimot at øygruppen faktisk består av hele syv øyer. Vi gir deg et innblikk i to av de spanske øyene som kanskje ikke er like kjente, nemlig La Gomera og La Palma. Er du eventyrlysten og glad i naturopplevelser? Da er en av dissse drømmedestinasjonene noe for deg!
2017-10-06

Få sommerfølelsen tilbake på Gran Canaria

Gran Canaria er nordmenns soleklare feriefavoritt i vinter. Den spanske øya kan by på alt fra drømmestrender med krystallklart vann til shopping i hovedstaden Las Palmas. Gjennomsnittstemperaturen ligger på godt over 20 grader, så badetøy og solkrem er et «must» uansett når du reiser hit.
2017-10-03

Riu Palace – luksuriøse strandhotell med utmerket service

Riu Palace-hotellene ligger alltid ved stranden og tilbyr innkvartering av høy standard og komfort. Beliggenheten er ofte den beste på reisemålet, og service, mat og drikke er av høyeste kvalitet. Og kanskje det viktigste av alt – du som kunde er alltid i fokus.
2017-09-27

Vakre og romantiske steder å fri i høst

Hvor er egentlig de beste stedene for å fri? Høsten i Europa er magisk så hvorfor ikke gjøre alvor ut av det og kombinere en storbyweekend med et frieri? Vi har valgt ut noen av de mest romantiske stedene å fri på, stedet du vil huske for alltid.
Marianne M. Marianne M. 2017-09-27

Thailand eller Mexico – hva skal du velge?

Å velge reisemål for en tropisk vinterferie er ikke lett. Alt ser jo like fristende ut på bildene, så hvordan skal du vite hva som er best? Her får du hjelp når vi sammenligner to av de mest populære eksotiske ferielandene, Thailand og Mexico, som viser seg å både ha likheter og store forskjeller.
Marianne M. Marianne M. 2017-09-25

Kanariøyene eller Kapp Verde? Vi hjelper deg å velge!

Kanariøyene og Kapp Verde, to av de største øygruppene i Atlanterhavet, har både likheter og ulikheter. Man kan nesten si at øygruppene har samme geografiske opplegg, i vest er øyene grønne og fjellrike, i øst er det mer lavland med lange sandstrender. Men det er også mye som skiller dem. Nedenfor finner du en guide som kanskje vil hjelpe deg å ta et valg når du skal bestille reise til vinteren: Kapp Verde eller Kanariøyene?
Marianne M. Marianne M. 2017-09-18

Syv tips for å unngå post vacation blues

Du kommer hjem fra ferien. I begynnelsen føler du deg ganske avslappet og full av energi. Kanskje du møter igjen personer som du savnet mens du var borte. Men i takt med at hverdagen smyger seg på, e-postbunken vokser og solfargen blekner, er det lett å få et snev av det som på engelsk kalles for post vacation blues, en depresjon etter ferien. Her får du syv tips til hvordan du kan takle den!
Marianne M. Marianne M. 2017-09-13

7 tips til storbyer med herlige strender

Selv om høsten er rundt hjørnet, betyr ikke det at du har gått glipp av muligheten til å nyte sol og bad. Du kan fortsatt oppleve varmen uten å fly i flere timer eller være borte i to uker. Den herlige sensommervarmen er kanskje nærmere enn du tror. Her finner du syv byer i Europa der du enkelt kan kombinere en storbyweekend med strandliv.
Marianne M. Marianne M. 2017-09-11

Kapp Verde – når du virkelig vil slappe av

Ønsker du et varmt og solsikkert reisemål der avslapping står øverst på prioriteringslisten? Da vil Kapp Verde falle i smak. Velkommen til en sjeldent vakker øygruppe i Atlanterhavet – der solen alltid skinner.
Marianne M. Marianne M. 2017-09-01

Opplev dykking! Tips til nybegynneren

Er du blant dem som har lyst til å dykke men ikke helt vet om du tør? Her får du de beste nybegynnertipsene av Janna, som ble dykkefrelst etter å ha prøvd dykking i Rødehavet.
Marianne M. Marianne M. 2017-08-28

Reise på budsjett?

Det å få mye for pengene i ferien, og å kunne unne seg det lille ekstra, er for mange minst like viktig som varme, avkobling og nye inntrykk. For at vi skal slippe å gjette hvor dyrt eller billig et land er å feriere i, så lager Forex Bank en Ferieindex hvert år. Der sammenligner de gjennomsnittspriser for vanlige innkjøp, blant annet hva det koster for en middag på restaurant, prisen for en øl og hotellnetter.
Marianne M. Marianne M. 2017-08-22

Derfor får du “rosinfingre” når du bader

Mange teorier forsøker å forklare fenomenet rosinfingre med at huden suger vann og derfor svulmer opp, men hva er det egentlig som skjer?
Marianne M. Marianne M. 2017-08-12

De 8 beste strendene i Hellas

Med flere enn 6000 øyer i den greske øyverdenen finnes det naturligvis også utallige strender. Men hvilken gresk strand er egentlig best? Det er selvfølgelig opp til hver enkelt å bedømme hvilken som er ens personlige favoritt. Vi har laget en liste som inneholder 8 av våre favorittstrender i Hellas. Strendene er unike på hver sin måte, men felles for dem alle er at der er vel verdt et besøk.
Marianne M. Marianne M. 2017-08-11

Mallorca rundt – i kajakk!

I to uker padlet TUIs egen eventyrer Caroline Bengtsson rundt Mallorca. En strekning på 350 km som kostet henne stive muskler, melkesyre og blemmer i hendene. Men samtidig ga det en ubeskrivelig lykkefølelse gjennom nærkontakten med naturen og bølgene. Les hvordan et usannsynlig prosjekt ble virkelighet.
Marianne M. Marianne M. 2017-08-09

Finn boutiquehotellet med rett atmosfære på Mallorca

Shopping, takbarer og hotell som oser av design og herlig atmosfære. I den lille storbyen Palma de Mallorca finner du alt en trendbevisst storbyelsker kan ønske seg. Vi guider deg til de beste boutiquehotellene.
Marianne M. Marianne M. 2017-07-24

Maksimal frihet med leiebil i ferien

Med en leiebil øker mulighetene til å skreddersy ferien etter dine ønskemål. Du kan bruke god tid, utforske bortgjemte skatter og dra på spontane turer. Møt familien Lindqvist som gjør sine ferier til de reneste oppdagelsesferdene.
Marianne M. Marianne M. 2017-07-20

(U)vanlige spørsmål om ferien

Det finnes ingen dumme spørsmål. Derimot finnes det vanskelig spørsmål, som gjerne dukker opp midt i kaoset når du skal rekke å fikse alt før ferien. Her ser du noen av spørsmålene våre selgere får av kunder som skal ut å reise.
Marianne M. Marianne M. 2017-07-19

Visste du at Bamseklubben fyller 35 år i år?

Bamseklubben fyller 35 år i 2017! Bamseklubben er TUIs populære klubb som barn 3–5 år kan være med i når de bor på våre TUI Blue For Families-hotell. Å fylle 35 år er ganske stort, og hva er vel mer passende enn å feire det med en egen app? Siden mai finnes Bamseklubb-appen i din app-store. Laster du ned denne kan du og barna dine oppleve Bamseklubbens verden både før, under og etter ferien.
Marianne M. Marianne M. 2017-07-18

Golf uten grenser langs Algarvekysten

Er, eller ønsker du å bli en golfer? Portugal har en sterk tiltrekning på dedikerte golfere. Og hvis du noen gang har gått en runde på en av banene ved havet, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor.
Marianne M. Marianne M. 2017-07-06

Vi spør piloten Bojan i TUI!

Bli kjent med Bojan Stankovic og hans rolle som pilot hos TUI. Hvordan kan et fly egentlig fly? Er det skummelt å være pilot? Det er mange spørsmål som dukker opp når det snakkes om å fly, og her gir Bojan svar på noen av disse!
Marianne M. Marianne M. 2017-06-30

Enda flere Les Mills-timer på våre hotell

Liker du å trene og bevege deg, eller kanskje du ikke liker det i det hele tatt? Uansett hvem du er og hvordan du vil tilbringe ferien, kan Les Mills varierte treningstimer være noe for deg. Bli med inn i Les Mills veden – du kommer garantert ikke til å angre!
Marianne M. Marianne M. 2017-06-27

5 gode grunner for å reise til Aruba

Flere og flere reiser går til Aruba i Karibien, for til tross for størrelsen har Aruba ingen problemer med å måle seg med de andre karibiske øyene når det gjelder strender, mat, kultur og fornøyelser. Aruba er perfekt for en reise med noen du er veldig glad i, uansett om det er partneren eller bestevennen.
Marianne M. Marianne M. 2017-06-21

Håndbagasjen – ekspertenes beste tips og triks

Mange syns nok at noe av det vanskeligste å pakke før reisen er håndbagasjen. Hvordan pakker man håndbagasjen best mulig? Hva må du ha med? Hva som er nødvendig er selvfølgelig avhengig av hvilken type reise det er – en weekendreise med din kjære eller en langdistanseflygning med hele familien?
Marianne M. Marianne M. 2017-06-20

Reisetips til Mallorca

Anslagsvis 15 millioner turister besøker Mallorca hvert år. Det betyr at det finnes mange flotte steder å besøke og morsomme ting å gjøre. Men det kan også være vanskelig å finne rosinen i pølsa – disse små perlene som de som har vært her mange ganger foretrekker. Her får du insidertips fra en stamgjest.
Marianne M. Marianne M. 2017-06-16

Oppdag tennislivet på Mallorca

Du kjenner et sug etter noe mer i ferien. Plutselig oppdager du noe rart. Annenhver person i denne solfylte gågaten har skoene tilsølt av finkornet rød sand. Det du har oppdaget er det hemmelige tegnet på en av Mallorcas store lidenskaper – tennis.
Marianne M. Marianne M. 2017-06-14

8 gratis reise-apper

Reisen står for døren og kofferten er pakket. Det er klart for avreise. I dag har de fleste en smarttelefon i lommen når de drar på ferie, noe som kan være praktisk i mange situasjoner. Vi har derfor samlet 8 gratis apper som er gode å ha når du skal ut å reise.
Marianne M. Marianne M. 2017-06-14

If you’re going to San Francisco – 10 insidertips!

Stadig aktuelle San Francisco er med sin vakre arkitektur trolig den byen i USA som ligner mest på Europa. Kjent for sin årlige Prideparade og den første byen i verden til å forby plastflasker. San Francisco har mange ulike sider, og her gir Sussi Holm sine beste insidertips om alt fra severdigheter til mat!
Marianne M. Marianne M. 2017-06-08

Nyhet! 1200 utflukter i over 30 land

Nå lanserer TUI en helt ny utfluktsportal med over 1200 utflukter på 30 destinasjoner. Og det beste er at du kan bestille disse utfluktene selv om du ikke reiser med oss. Utflukter gir deg garantert minner som varer lengre enn brunfargen.
2017-06-07

Utflukt – Dragegrottene på Mallorca

Riv deg løs fra solsengen en stund. For du vil vel se litt mer av reisemålet ditt enn bare suvenirboder og andre turister? Her forteller vår reporter Astrid om hvordan hun samlet sammen en bukett med gode minner når hun dro på utflukt til Dragegrottene på Mallorca.
Marianne M. Marianne M. 2017-06-05

Sykkelferie på Mallorca

Sykkeltur i fjellene, på landeveien eller langs havet. På Mallorca finnes det ruter med ulike vanskelighetsgrader og ruter som passer for alle. På den nordlige delen av øya ligger det fjell som gir utfordringer og får selv de mest erfarne syklistene til å svette i panna. Midt på øya er det fortrinnsvis flate strekninger som også passer for familier som vil oppleve lokalområdet fra et sykkelsete.
Marianne M. Marianne M. 2017-06-03