11 ting å gjøre med barna på Gran Canaria

Uansett om du reiser med småbarn, barn, ungdom eller en blanding av alt finnes det noe å gjøre for hele familien på Gran Canaria. I tillegg til vakre strender finnes det fartsfylte badeland, interaktive museer, variert natur og spennende dyr å se på. Her lister vi opp 11 tips om hva familien kan se og gjøre på Gran Canaria.

Barnevennlig i Las Palmas

Las Palmas er en barnevennlig og hyggelig by. Her er det enkelt å kombinere en dag i byen med den herlige stranden. Sandstranden Las Canteras er beskyttet av en bølgebryter. Nær stranden ligger Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología – et must å besøk for både små og store teknologinerder. Det er ingen forbud på muséet og besøkende oppfordres til å interagere med utstillingene. Barna kan eksperimentere, prøvesitte i cockpiten på et jagerfly og kjøre Robocoaster – en stor robotarm som kan slenge deg hit og dit. Museet ligger nær Las Palmas historiske bydel – Santa Catalina og er åpent tirsdag–søndag.

Angry Birds i Puerto Rico

Uansett om barna er Angry Birds-fan eller ikke, finnes det mye å gjøre i Angry Birds Activity Park. Her finner du alt fra lastebiler, minigolf og ramper for sparkesykler til zipline og en interaktiv fotballvegg. Hvis du trenger en pause finnes det mange områder med skygge i parken.
Allerede hjemmefra kan du bestille en utflukt der inngangsbilletter er inkludert.

Kanariske krokodiller nær Bahia Feliz

En halv time med bil fra Bahia Feliz ligger Cocodrilo Park. Der finnes det 300 ulike arter av krokodiller du kan se på. Det er faktisk Europas største krokodillepark. I tillegg til krokodiller finnes det også mange andre reptiler i parken.

Badeland i Maspalomas

Det finnes gode muligheter for å kjøle seg ned på Aqualand i Maspalomas. Det er et stort badeland med bølgemaskin og 30 ulike vannsklier og attraksjoner som gir ekte adrenalinkick. De yngste i familien har et eget område med små sklier og morsomme fossefall – perfekt for plask og lek.

Prøvedykk ved Las Canteras

Dersom de eldre badeløvene i familien har lyst på en annen utfordring enn bare vannsklier kan Gran Canaria være perfekt for et premieredykk. Det finnes flere strender og dykkesteder med grunt vann samt mange dykkersenter der du kan bestille prøvedykk. Las Canteras-stranden er perfekt for nybegynnere og vil ikke hele familien dykke er stranden også perfekt for snorkling.

Besøk den forhistoriske landsbyen - Mundo Aborigen

Et besøk i landsbyen Mundo Aborigen er en reise tilbake i tid. Her har de gjenskapt en forhistorisk kanarisk landsby der du kan se hvordan urinnvånerne levde på øya før spanjolene oppdaget den. Når du rusler rundt i landsbyen passerer du scener med over 100 ulike statuer i naturlig størrelse som gir deg et innblikk i hvordan hverdagslivet kan ha sett ut i landsbyen for et par tusen år siden. Dessuten ligger landsbyen med utsikt mot Barranco de Fataga – Gran Canarias dypeste ravine.

Se etter delfiner utenfor Puerto de Mogán

Fra Puerto de Mogán går det flere båtturer hver dag der du har mulighet til å se både delfiner og hvaler. Hvis du er mer nysgjerrig på livet under vannflaten finnes det i tillegg ubåter og båter med glassbunn. I tillegg er Puerto de Mogán en koselig by med små kanaler som går gjennom byen ned mot havnen og stranden. Her kan dere rusle rundt på brosteinsbelagte gater som kantes av småbutikker.

Kameler & sanddyner i Maspalomas

Her kan du og familien føle dere som ørkennomader for en dag når dere rir på kameler over de fantastiske sanddynene i Maspalomas. Hele området er et naturreservat og absolutt verdt et besøk selv om kamelene ikke frister. Det er hyggelig nok å bare rusle rundt her, og barna kommer til å elske å hoppe rundt i den myke sanden.

Gran Karting Club Gran Canaria utenfor San Agustin

Utenfor San Agustin finner du Gran Canarias beste gokart-bane. Her får du mulighet til å se hvem som er familiens tøffeste sjåfør. Det finnes en liten bane der hele familien kan konkurrere mot hverandre. På den store banen kan alle over 16 år kjøre såkalte mega-karts.

Minitog i Playa del Inglés

I Playa del Inglés finnes det både minigolf og et minitog. Det lille toget tar deg med på en sightseeingtur med flere stopp – et trivelig, morsomt og fin måte å se seg rundt på når det er varmt.

Gran Canaria er akkurat passe stor for en ferieuke. Aller størst frihet og flest valgmuligheter får du ved å leie bil.