Lanzarote med barn

Kanariøya Lanzarote har herlige strender, barnevennlige hotell og masse aktiviteter for hele familien. Her får du en oversikt over hva du ikke må gå glipp av når du reiser til Lanzarote med barn.

I samarbeid med Lanzarotes turistbyrå
lanzarotelogoblue

Barnevennlige strender på Lanzarote

Playa Dorada

Playa Dorada er en gyllengul strand som sammen med Flamingo Beach ligger i Playa Blanca. Vannet er like klart som i et basseng, turkist og ofte veldig rolig uten store bølger.

Playa Grande

Playa Grande ligger ved Puerto del Carmen som kanskje er Lanzarotes mest allsidige feriested. Stranden syder av liv og aktivitet og passer barnefamilier bra ettersom vannet er stille og rolig. Her finner du alt du trenger, blant annet omkledningsrom, toaletter, dusjer, solsenger, parasoll og vannsport. Stranden kantes av palmer.

Playa Papagayo

Naturreservatet Los Ajaches ligger sør på Lanzarote. Her finner du et perlebånd av hele seks vakre sandstrender som kalles fos Papagayostrendene. Vakrest av dem alle er Playa Papagayo som ligger i en rolig bukt, perfekt for barnefamilier.

Playa Blanca byr på krystallklart vann.
Playa Blanca byr på krystallklart vann.

Aktiviteter for barn på Lanzarote

Timanfaya National Park

Timanfaya Nationalpark består av vulkaner og urørt lavefelt som skifter i alle farger fra rødt til svart. Kjenn varmen fra den sovende vulkanen under dine føtter og ta en ridetur på dromedar.

Timanfaya på Lanzarote

Mirador del Río

Utsiktsplass 400 meter ovenfor havet. Utsikten er fantastisk og det føles som du nesten kan ta på skyene.

Sjørøvermuseum

I slottet Santa Barbara, som ble bygget for å beskytte øya mot fiender og sjørøvere, kan barna lære seg mer om Lanzarotes historie og leke sjørøverleker

Green Caves

Det lokala navnet på denne grotten er Cueva de los Verdes og ligger på nordsiden øya. Å gå ned i denne vulkanske grotten er som å komme til en annen verden. Her finner du verdens største lavatunnel og lengst ned i grotten er det en konserthall.

Kaktushage

På nordlige Lanzarote, i Guatiza, ligger en kaktushage med over 1400 ulike kaktusarter fra hele verden. Her finnes også en innsjø og en kafé.

Kaktuser på Lanzarote

Rancho Texas Lanzarote Park

På sørlige Lanzarote ligger Rancho Texas Lanzarote Park som er Kanariøyenes eneste dyrepark som også har badebasseng. Se på dyr, show, svøm med sjøløver og avkjøl deg i basseng og vannsklier.

Submarine Safaris

Gå om bord på en høyteknologisk ubåt og kjør 30 meter ned i Atlanterhavet for å se på livet under vann. Du får også se et skipsvrak på bunnen og kan oppleve Puerto Calero Marina etter turen.

Ubåt under vann

Lanzarote Karting

Besøk Lanzarote Karting in San Bartolomé på Lanzarote. Konkurrer med familien om hvem som er raskest, anbefales fra 5 år.