Her er Kanariøyenes ukjente øyperler

Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura og Lanzarote er nok de øyene vi oftest forbinder med Kanariøyene. Mange glemmer derimot at øygruppen faktisk består av hele syv øyer. Vi gir deg et innblikk i to av de spanske øyene som kanskje ikke er like kjente, nemlig La Gomera og La Palma. Er du eventyrlysten og glad i naturopplevelser? Da er en av dissse drømmedestinasjonene noe for deg!

La Gomera - den grønne øya

Det er egentlig et lite mysterium at ikke flere har hørt om La Gomera. Det var nemlig La Gomeras hovedstad, San Sebastián, Christopher Columbus seilte fra da han oppdaget Amerika.

Øya har derimot ikke hatt den samme masseturismen som storesøstrene sine. Reiser en hit er det først og fremst for å oppleve den fantastiske naturen. Den grønne øya består av raviner og dype daler, som slynger seg oppover fra sentrum av øya. Derfor tar det tid å reise fra et sted på øya til et annet. I gamle dager tok det enda lengre tid, og derfor utviklet innbyggerne Silbo, som er en form for «fløytespråk». På den måten kunne de komme i kontakt med hverandre på tvers av de bratte dalene.

Øya er et ekte paradis for dem som liker å gå turer – og spesielt vintersesongen er en populær tid å reise hit på. Det er flere fine turstier på øya, men de kan også være litt krevende, så det er en fordel å være i god form hvis en skal bevege seg ut på en av de mange vandrerrutene.
I hjertet av øya ligger Garajonay, en gammel og verneverdig laurbærregnskog, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. For utenom regnskogen er La Gomeras natur mest kjent for palmetrærne sine, som produserer en slags palmesaft kalt Guarapo. Saften blir brukt til å produsere øyas egen palmehonning, og den skiller seg ganske mye fra honningen vi er vant til her hjemme. Den har en søtlig og røkt smak, og passer spesielt godt til geitost.

Du kommer deg enkelt til La Gomera med ferje fra Los Christianos på Tenerife. Høres dette ut som noe for deg? Her kan du se hvilke reiser vi tilbyr til La Gomera.

Spain:La Gomera:Valle Gran Rey 800x531
La Gomera er kjent for sin spektakulære natur. Snør på deg turskoene og dra på oppdagelsesreise i det kuperte landskapet.

La Palma - den vakre øya

Der La Gomera er kjent som den grønne øya, blir La Palma derimot kalt for den vakre øya. Landskapet på øya er kontrastfylt, og består av bratt og kupert terreng.

Det høyeste punktet på øya er godt kjent blant dem som liker å se på stjerner. Her finner du nemlig Roque de Los Muchachos Observatoriets kupler, der teleskoper reflekterer lyset fra galakser tilbake til jorda om natten. Besøker du øya må du ikke gå glipp av sjansen til å oppleve Melkeveien fra sin beste side.

Hovedstaden på øya heter Santa Cruz, men den blir også kalt for Lille Havana, fordi byens atmosfære minner ganske mye om Latin-Amerika. Hovedgata Calle O´Daly er omgitt av arkitektur fra kolonitiden, og det er ikke uvanlig å finne flere restauranter som serverer venezuelansk mat her.

På øya finnes også et av jordas største vulkankrater. Du kan gå fra toppen av krateret og ned til elva, som flyter gjennom bunnen. Det er også andre områder på øya som er perfekte for fotturer. Et godt tips er å teste ut «Vulkanruten», som tar deg til en skog full av store bregner og tykt løv.

For å reise til La Palma tar du fly til Tenerife, og derfra en ferje videre til øya.

Spain:La Palma 800x531
Gatene på La Palma er spesielt hyggelige med sin flotte arkitektur fra kolonitiden.