Spill padeltennis utenlands – her er de beste hotellene

Kanskje du har hørt noen snakke om den nye, populære racketsporten padel? Sporten som akkurat nå vokser med rekordfart i Europa. På ferie har du gode muligheter til å prøve denne sporten, spesielt i Spania der det er landets nest største sport. Med TUI kan du ganske enkelt gjøre ferien til en padelreise.

Enkelt forklart er padel en komprimert form for tennis, en slags blanding av squash og tennis, som spilles på en bane med høye glassvegger og gjerde rundt. Racketen har ingen strenger og ballen er en lettere variant av tennisball. Når det gjelder hvem som vinner og poengregning ligner det på tennis, men det er lettere å lære det grunnleggende og å begynne å spille padle. Man server blant annet ikke som i tennis, men ballen må slås i bakken før den kan treffe veggen. Alle kan være med, uansett alder.

Padel vokser i Sverige og Norge

Sporten vokser enormt i Sverige og akkurat nå finnes det ca. 250 baner rundt omkring i landet, og det bygges fortløpende nye. Flere kjente sportsprofiler, blant annet Zlatan Ibrahimovic, Jonas Björkman, Markus Rosenberg, J-O Waldner og Peter Forsberg har invistert i padel. I Norge blir sporten også stadig mer populær, og i mars i år ble det fjerde padelsenteret åpnet her. Med den enorme veksten sporten har regner man med at i løpet av et par år har også Norge nærmere 200 baner. En av grunnene til sportens populæritet er at den sosiale delen er så sterk. Dette er et positivt spill der spillerne berømmes for fine slag og prestasjoner. I tvilstilfeller spiller man heller ballen på nytt enn å diskutere hvem som har rett.

Padletennis er enormt populært i Spania

Til tross for mange fine innendørsbaner i både Norge og Sverige oppleves padel best i sol og varme utendørs, blant annet i Spania. Eksakt hvor sporten kommer fra er litt uklart, men den er størst og spilles best, i Spania og Argentina. Her er det vanlig at hele familien drar til padelbanen, spiller en times tid og har det moro sammen. Prisen for baneleie og en trener er dessuten en brøkdel av det du må betale for lignende aktivitet her hjemme.
Akkurat som kulturen rundt Middelhavet har padeltennis en varm, vennlig og innbydende karakter. Det merkes ekstra tydelig på de spanske klubbene der personalet ofte hjelper til med å sette deg sammen med andre spillere på samme nivå slik at du skal få så stort utbytte av spillet som mulig. Senere kan de også hjelpe deg til å bli med å spille mer organiserte små klubbturneringer.

800padle2
Padel finnes i 78 land og er en hurtig voksende sport.

På mange av TUIs reisemål og hotell finnes det mulighet til å prøve padel, bestill gjerne en time med en lokal trener, ta med et par venner eller familie og ha det gøy.

Dette er padeltennis

Padeltennis ble utviklet i Mexico på 1960-tallet av entreprenøren Enrique Corcuera som bygde en egen komprimert tennisbane med mur rundt. Via han kom sporten deretter til Spania med Alfonso de Hohenlohe som bygde de første banene i Marbella. I lang tid var dette en sport for eliten, men på 1980-tallet begynte flere å vie seg til racketsporten og i 1988 ble det første padelforbundet grunnlagt i Argentina. I dag er sporten størst i Spania med 5 millioner utøvere og det er dermed også landets nest største sport. Padel finnes i 78 land og har over 12 millioner aktive spillere.

padel1
Padel kommer opprinnelig fra Mexico.

10 hotell med padelbane

 1. Club Jandia Princess på Fuerteventura
  Hotellet Club Jandia Princess ligger ved stranden Playa de Esquinzo. Slapp av I den tropiske hagen og ta et avkjølende bad i bassenget. Les mer om Club Jandia Princess, Fuerteventura.

 2. RIU Helios i Sunny Beach
  Riu Helios med all inclusive-konsept ligger rett ved den lange stranden i Sunny Beach og nær shopping. Her trenger du ikke velge mellom havet eller bassenget, du får begge deler. Les mer om RIU Helios, Bulgaria.

 3. TUI Family Life Orquidea
  TUI Family Life Orquidea har en meget sentral beliggenhet på Bahia Feliz nær strandpromenaden. Her finner du restauranter, barer, det store bassengområdet, sceneunderholdningen og mange av de aktivitetene som tilbys i feriebyen. Les mer om TUI Family Life Orquidea..

 4. Meliá Fuerteventura
  Melía Fuerteventura ligger som et slott blant palmer, akkurat der Jandiahalvøyas sanddyner går over i glitrende hav. Hotellet har flere basseng og restauranter, spa, surfesenter, racketsporter og aerobictimer. Samtidig byr naturen på den mest meditative innrammingen du kan tenke deg – bare hav, himmel og åssider av gullgul sand så langt øyet rekker. Les mer om Meliá Fuerteventura..

 5. Robinson Club Cala Serena
  Rolig beliggenhet i en bukt med grønne omgivelser. Trening, god mat og avkobling står i sentrum og ditt velvære i fokus. Sportsaktiviteter, 13 tennisbaner, flere basseng, solterrasse med havutsikt, chill out-bar, tapas og gode viner. Helpensjon er inkludert! Les mer om Robinson Club Cala Serena..

 6. Hotell Club La Santa Valget for deg som vil ha en aktiv sportsferie. Her har du nelig fri tilgang til mer enn 30 ulike sporter, instruksjoner, utstyr, turneringer, klasses, sosiale arrangement, underholdning og mye mer. Les mer om Club La Santa..

 7. Riu Palace Oasis
  Har perfekt beliggenhet rett ved Maspalomasstranden og fyrtårnet. Du bor omgitt av en stor hage med palmer og kunstige innsjøer. Hotellet har spa, flere tennisbaner og oppvarmet basseng. Les mer om RIU Palace Oasis.

 8. Radisson Blu Resort & Spa Mogan
  Radisson Blu Resort & Spa Mogan i Puerto de Mogan på Gran Canaria passer for deg som vil ha et førsteklasses feriested. Her finnes det flere bassenger, restauranter, barer og spa. For den aktive finnes det tennis, padeltennis, døgnåpent treningsrom og barneklubb. Les mer om Radisson Blu Resort & Spa..

 9. ClubHotel Riu Bambu
  ClubHotel Riu Bambu i Punta Cana ligger rett ved den hvite sandstranden Arena Gorda. Et familievennlig hotell med drømmebeliggenhet, aktiviteter for store og små og totalt fem basseng. Les mer om ClubHotel Riu Bambu..

Føler du at tennis er mer din greie tilbyr vi en rekke hotell med tennismuligheter og tennistrenere – les mer om våre tennisreiser.

Tekst: Mårten Skånman