Reisetips for veganere

Er du veganer og lurer på hvor du skal reise? På noen reisemål kan det være veldig lett å være veganer, og andre steder kreves det betydelig mer planlegging. Hvilke reisemål passer egentlig best og hva skal du tenke på? Her kommer noen matnyttige tips for deg som er veganer og vil ut å reise!
Marianne M. Marianne M. 2018-11-26

Slik lager du vietnamesiske vårruller – og andre spesialiteter

Det vietnamesiske kjøkkenet bugner over av ferske råvarer, spennende smaker og en hel rekke klassiske spesialiteter som bare må smakes på når du reiser gjennom dette vidstrakte landet. Retter som vietnamesiske vårruller med sursøt saus, kongereker i chili og crepe med sjømat er noe av det du får servert på enhver gaterestaurant i Vietnam. Dette er også noen av rettene du kan være så heldig å få lage dersom du går et matlagningskurs på La Veranda Resort på Phu Quoc.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-10

Utforsk det vietnamesiske kjøkkenet

Vietnam er et ekte matmekka og et perfekt reisemål for deg som elsker å oppleve et land gjennom det lokale kjøkkenet. Bli med på et matlagingskurs fullt av sprakende farger og herlige smaker.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-09

Mat som kulturbrygge – en kronikk av Tareq Taylor

Få ting samler mennesker så tydelig som mat. Uansett hvor vi er i verden, er det vanligvis mat involvert når vi møtes, og det er ved spisebordet vi blir kjent med hverandre over de kulturelle grensene. Hver kulturs gastronomi forteller en historie om folket og landet man er i. Dette blir ekstra tydelig når man er ute å reiser.
Marianne M. Marianne M. 2018-08-02

Mangosmoothie med pasjonsfrukt

Forleng feriefølelsen og lag en herlig forfriskende mangosmoothie hjemme. Med en smak av Thailand blir denne mangosmoothien med pasjonsfrukt en suksess hos både barn og voksne.
Marianne M. Marianne M. 2018-07-26

Fleksibel halvpensjon – velg måltider selv

Du har funnet sommerens reise. Du vet hvor du vil reise. Du har til og med funnet et par hotell som du kan velge mellom. Du vil bo nær havet, maks 200 meter unna. Du vil ha et fint bassengområde. Du vil ha balkong. Men hvor mange måltider vil du bestille på forhånd?
Marianne M. Marianne M. 2018-06-14

Sett gullkant på ferien med all inclusive

Når vi drar på ferie vil vi gjerne forlate hverdagen hjemme. Da kan det være ekstra godt å sette gullkant på ferien ved å bestille all inclusive og ha alt klart allerede når flyet letter – både mat og aktiviteter. Misforståelsen at all inclusive er kjedelig og likt uansett hvor du reiser er nettopp det – en misforståelse.
Marianne M. Marianne M. 2018-06-07

Slik skaper hotellene den perfekte smaksopplevelsen

Alle sansene våre spiller en viktig rolle for hvordan vi opplever ferien. Solvarm hud, vakre landskap og lyden av bølger som ruller inn mot stranden stimuler mange av sansene våre, men en av våre aller viktigste sanser, smaken, er definitivt av stor betydning for ferieopplevelsen. Hotellene vet naturligvis dette, og her kan du lese mer om hvordan de skaper perfekte smaksopplevelser for deg i ferien.
Marianne M. Marianne M. 2018-06-07

Lekre kulinariske festivaler verden rundt

Foodies er vi alle sammen. Vi blir i hvert fall det når vi er ute og reiser, for en lang velsmakende middag er vel dagens høydepunkt, eller? Gjerne med uventede innslag fra kulturen vi besøker. Vil du gjøre matinteressen til en enda større del av reisen, må du prøve å få med deg noen av verdens mange kulinariske festivaler. Her er noen tips.
Marianne M. Marianne M. 2018-05-07

En matreise i Las Palmas

Mercado de Vegueta i Las Palmas begynte som et åpent handelssted i 1787. Eller som markedets største og mest fargerike fruktselger José Quintana uttrykker det: ”Min familie har solgt frukt her siden før det var et marked. Bare noen esler, vogner og våre varer. I dag er markedshallen, som ble oppført i 1858, et selvsagt innslag på Gran Canaria-reisen for den matinteresserte og en grobunn for både det lokale og tradisjonelle, så vel som nye initiativ.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-25

Barnejury fikk velge flymat – sånn skal det smake!

Hvis barna får sette sammen måltidet på flyet selv – hva havner på brettet da? Bare godteri og brus? Nei, faktisk ikke. TUI fly gjorde et dristig eksperiment og kalte inn en barnejury med full bestemmelsesrett. Les vår reportasje om det overraskende resultatet, og møt det sjarmerende testpanelet.
Marianne M. Marianne M. 2018-04-10

Sara Begner i Spania – Livet blir enkelt med tapas

Mateksperten Sara Begner beskriver sin opplevelse av Spania via maten. Det er både lettvint, enkelt og veldig godt. Svaret hennes på hva det beste med Spanias kjøkken er – det er like enkelt som rettene i seg selv – tapas!
Marianne M. Marianne M. 2018-02-05

Reisen – et krydder i Sara Begners matlaging

Reiser og nye matopplevelser går hånd i hånd. En bra ferie er en reise for alle sanser, spesielt for smaksløkene. For matkreatøren og kokken Sara Begner spiller reisen en stor rolle både på kjøkkenet og som inspirasjon.
Marianne M. Marianne M. 2018-02-05

Nasjonalretter – maten du må smake på i ferien!

Smaksminner er noe av de beste du kan ta med deg hjem fra ferien. Og å prøve nasjonalretten er en fin måte å bli kjent med et land på. Her gir vi deg tips om hva det er du skal se etter på menyene i land som Vietnam, Mexico og Kapp Verde.
Marianne M. Marianne M. 2017-12-05

Jessica Frejs mattips i Montenegro

Den svenske matbloggeren og tv-kokken Jessica Frej besøkte Montenegro med TUI i september. Her er hennes beste mat- og restauranttips i landet hun kaller eventyrlig vakkert.
Marianne M. Marianne M. 2017-10-10

Dette visste du ikke om flymaten

Et fly er ikke bare et transportmiddel, men også helt klart en litt annerledes restaurant. Der hundrevis av mennesker skal få varme måltider samtidig i en stålsylinder 10 kilometer opp i luften. Hvordan gjør man det? Vi kontaktet en ekspert for å få vite mer.
Marianne M. Marianne M. 2017-05-19

Søtt og godt i høyden – vi tester desserter på flyet

Når maten kommer inn på flyet pleier den å stå øverst til venstre på brettet – den syndige lille desserten som de fleste av oss sparer til kaffen. Vi lar to feinschmeckere smake seg gjennom fem ulike desserter som serveres om bord på vårt charterflyselskap TUI fly. Her kan du lese hva de syntes og hvilken dessert som ble en soleklar vinner.
Marianne M. Marianne M. 2017-05-11

Feir Cinco de Mayo med ekte meksikansk guacamole

I dag er det Cinco de Mayo! Og hva er vel mer meksikansk enn guacamole? Nada! Så feir med en ekte meksikansk guacamole til fredagskosen!
Marianne M. Marianne M. 2017-05-05

Verdens beste hamburgere - etter TUIs smak

Smaken er som baken, og hvordan den optimale hamburgeren skal smake er det ulike meninger om. Her er våre personlige favoritter og tips, rekkefølgen er vilkårlig.
Hilde S. Hilde S. 2017-03-21

Flymat med Bamse

Hva er vel en flytur uten flymat? Litt som kino uten popcorn, synes vi. Bamse bestiller alltid mat på flyet når han skal ned til solen, og det er ikke bare fordi han ikke får ha med honning i håndbagasjen. Gjør som vedens sterkeste bjørn og bestill flymat til neste flyreise, så er det bare å sette seg godt til rette og kose seg. Hvordan du spiser er ikke så nøye, alt er mulig – veloppdragent langsomt eller glupsk som Bamse. Bon appetit!
Hilde S. Hilde S. 2017-03-15

Greske mattretter – 3 oppskrifter til deg som lengter etter Hellas!

Hva er gresk mat for deg? Det greske kjøkkenet er ofte synonymt med Souvlaki, Calamares og Gyros, men det er utrolig mye mer enn dette. Vi stilte det samme spørsmålet til den svenske kokken Sara Begner og fikk både et kort og et langt svar.
Marianne M. Marianne M. 2017-02-23

Vegetarvennlige weekend-reiser

Det kan av og til være vanskelig å finne gode restauranter når du er vegetarianer eller veganer, spesielt når du er på reise. For ikke å ende opp med å spise pommes frites til både lunsj og middag hver dag i hele ferien kan det være lurt å undersøke litt før du drar. Her er fem herlige reisemål som passer perfekt for en helg eller uke, og som har noe å by på for både vegetarianere og veganere.
Hilde S. Hilde S. 2017-02-03

Oppskrift på Bircher müsli

Prøv vår supergode oppskrift på Bircher müsli - en sveitsisk spesialitet som er både sunn og mettende. Perfekt når du kommer hjem fra treningsferien og vil fortsette å spise sundt.
Hilde S. Hilde S. 2017-01-24

Oppskrift på lobster roll

New York klassikeren har endelig funnet veien til Norden. I forbindelse med det nye året byr vi på oppskriften på den både trendy og lekre «Maine lobster roll» fra restauranten Red Hook Lobster i New York. Sett denne fantastiske retten på menyen og gjestene dine vil elske deg!
Hilde S. Hilde S. 2017-01-02