Halloumi – nasjonalretten på Kypros

Hvis du skal til Kypros må du ikke gå glipp av nasjonalretten halloumi. Den populære osten smaker best når den grilles litt gyllen. Når den i tillegg serveres sammen med noe søtt blir det en fantastisk smakseksplosjon. Men ikke nøy deg med bare halloumi – bestill meze, så får du et helt bord fullt av lekre småretter som alle kan dele.

Hotell på Mallorca der all inclusive er inkludert

Å lete etter restaurant på tom mage er aldri morsomt. Å gå fra det ene stedet til det andre og føle at det ikke finnes noe for alle i familien er enda verre. Energien går tom og humøret faller. Velg isteden et hotell der all inclusive er inkludert i prisen og gå til dekket bord til frokost, lunsj og middag.

5 veganske oppskrifter på TUI Blue For Families

For oss i TUI er det viktig å stadig fornye og forbedre bufféene på hotellene våre. De siste årene har vi satset litt ekstra på å sette sammen gode vegetariske og veganske retter som passer for hele familien.

Overnight oats & chiapudding – våre frukostnyheter

Hva er ferie uten den fantastiske frokosten på hotellet? På flere av våre Family Life-hoteller finner du nydelig havregryn og chia-pudding på frokostbufféen. Hvis du ikke kan vente til sommeren, kan du allerede nå prøve TUIs egen oppskrift på chiapudding.

Hotell i Hellas der all inclusive er inkludert

Å ikke trenge å uroe seg for at reisekassen strekker til, gjør at du kan slappe ekstra av i ferien. Slik er det når du bestiller et all inclusive-hotell, der både mat og drikke er inkludert. Her har vi samlet sammen noen av våre beste hotell i den greske øyverdenen der all inclusive er inkludert. Velg mellom Kos, Rhodos, Zakynthos, Samos, Kreta eller Korfu.

Hotell på Kypros der all inclusive er inkludert

Oliven, halloumi, hummus, tzatziki, yoghurt, brød og kullgrillet kjøtt, Det kypriotiske kjøkkenet har innflytelse fra hele Middelhavet, og også Midt-Østen. Tenk deg å kunne fråtse i disse godsaken uten å trenge å tenke på hva det koster. Her har vi funnet frem ulike hotell på Kypros der all inclusive er inkludert.

Sjokoladebar med peanøttsmør og popcorn

Denne kombinasjonen med peanøttsmør, sjokolade og popcorn skaper en snackbar der balansen mellom søtt og salt er perfekt. Les videre for TUIs oppskrift på sjokoladebar med peanøttsmør og popcorn. Den er både vegansk og glutenfri – så alle kan finne sin favoritt i bufféen på TUI Blue For Families!

Veganske og glutenfrie rødbetsbiffer – oppskrift

Selv om du ikke er vegetarianer, er det ikke dumt å variere kostholdet. Og det er få ting som kan varieres like bra som grønnsaksbiffer. Her får du oppskriften og hemmeligheten bak TUI Blue For Families perfekte rødbetsbiffer.

Barnas eget matlagingskurs

PÅ TUI BLUE FOR FAMILIES-HOTELLENE popper det stadig opp nye kreative aktiviteter. Fra sommeren 2019 kan barna dine lære å lage en pizzamann, en tunfiskbåt eller et fruktdyr. Alt under ledelse av Captain T, hotellets kokker og våre aktivitetsledere.

Veganske brownies – oppskrift

Hva er vel en ferie uten en syndig god dessert eller en liten kakebit? Her har du TUIS oppskrift på vegansk brownie med mørk sjokolade og valnøtter. Kaken blir god og saftig takket være sviskene. Den er dessuten glutenfri så alle kan finne feriens beste dessert på TUI Blue For Families.

Vegansk kremost – oppskrift

Ost er noe av det vanskeligste å erstatte som veganer. Selv om denne veganske ”cream cheesen” ikke smaker helt som ost, er den fortsatt veldig god. Prøv TUIs oppskrift på vegansk kremost.

Green Power Pizza – vegansk & glutenfri

Her er pizzaen som en gang for alle viser at grønt er godt. I tillegg er det ikke bare en riktig smakfull vegansk pizza med pesto, zucchini og ruccula – den er også glutenfri. På TUI Blue For Families finnes det noe for alle! Prøv gjerne oppskriften på vår Green Power Pizza

Afternoon Tea verden over

En klassisk Afternoon Tea består av et bord fullt av godsaker, scones, sandwicher og mange ulike tesorter, på et fin oppdekket bord. Tradisjonen er opprinnelig fra England, men i dag kan du nyte en Afternoon Tea på mange ulike måter og steder i verden. Her kommer tips til noen ekte gullkorn, både tradisjonelle og med en liten vri!

Er blå mat nøkkelen til et langt liv?

De siste årene har begrepet blå soner og blå mat blitt mer og mer omtalt. Fremfor alt det faktum at menneskene som er bosatte i de blå sonene lever et både lengre og friskere liv. Det har også blitt gitt ut kokebøker om den blå maten og dens nesten magiske helseeffekt. Men hvor ligger de blå sonene, hva er blå mat og hvorfor er menneskene som lever der friskere enn andre? La oss finne svar på spørsmålene!

Hva betyr all inclusive – intervju med en ekspert

Når du velger all inclusive er alle måltider og drikke inkludert. Men hvis du synes det er vanskelig å planlegge et måltid for fire personer – tenk deg da å daglig planlegge tre bufféer til hundrevis av gjester! Derfor passet jeg på å spørre Ange Rivero som jobber på Nordotel om hvordan de sikrer alle favorittretter og samtidig byr på nye matopplevelser på Bahia Feliz på Gran Canaria.

Reisetips for veganere

Er du veganer og lurer på hvor du skal reise? På noen reisemål kan det være veldig lett å være veganer, og andre steder kreves det betydelig mer planlegging. Hvilke reisemål passer egentlig best og hva skal du tenke på? Her kommer noen matnyttige tips for deg som er veganer og vil ut å reise!
Marianne M. Marianne M.

Slik lager du vietnamesiske vårruller – og andre spesialiteter

Det vietnamesiske kjøkkenet bugner over av ferske råvarer, spennende smaker og en hel rekke klassiske spesialiteter som bare må smakes på når du reiser gjennom dette vidstrakte landet. Retter som vietnamesiske vårruller med sursøt saus, kongereker i chili og crepe med sjømat er noe av det du får servert på enhver gaterestaurant i Vietnam. Dette er også noen av rettene du kan være så heldig å få lage dersom du går et matlagningskurs på La Veranda Resort på Phu Quoc.
Marianne M. Marianne M.

Utforsk det vietnamesiske kjøkkenet

Vietnam er et ekte matmekka og et perfekt reisemål for deg som elsker å oppleve et land gjennom det lokale kjøkkenet. Bli med på et matlagingskurs fullt av sprakende farger og herlige smaker.
Marianne M. Marianne M.

Mat som kulturbrygge – en kronikk av Tareq Taylor

Få ting samler mennesker så tydelig som mat. Uansett hvor vi er i verden, er det vanligvis mat involvert når vi møtes, og det er ved spisebordet vi blir kjent med hverandre over de kulturelle grensene. Hver kulturs gastronomi forteller en historie om folket og landet man er i. Dette blir ekstra tydelig når man er ute å reiser.
Marianne M. Marianne M.

Mangosmoothie med pasjonsfrukt

Forleng feriefølelsen og lag en herlig forfriskende mangosmoothie hjemme. Med en smak av Thailand blir denne mangosmoothien med pasjonsfrukt en suksess hos både barn og voksne.
Marianne M. Marianne M.

Fleksibel halvpensjon – velg måltider selv

Du har funnet sommerens reise. Du vet hvor du vil reise. Du har til og med funnet et par hotell som du kan velge mellom. Du vil bo nær havet, maks 200 meter unna. Du vil ha et fint bassengområde. Du vil ha balkong. Men hvor mange måltider vil du bestille på forhånd?
Marianne M. Marianne M.

Sett gullkant på ferien med all inclusive

Når vi drar på ferie vil vi gjerne forlate hverdagen hjemme. Da kan det være ekstra godt å sette gullkant på ferien ved å bestille all inclusive og ha alt klart allerede når flyet letter – både mat og aktiviteter. Misforståelsen at all inclusive er kjedelig og likt uansett hvor du reiser er nettopp det – en misforståelse.
Marianne M. Marianne M.

Slik skaper hotellene den perfekte smaksopplevelsen

Alle sansene våre spiller en viktig rolle for hvordan vi opplever ferien. Solvarm hud, vakre landskap og lyden av bølger som ruller inn mot stranden stimuler mange av sansene våre, men en av våre aller viktigste sanser, smaken, er definitivt av stor betydning for ferieopplevelsen. Hotellene vet naturligvis dette, og her kan du lese mer om hvordan de skaper perfekte smaksopplevelser for deg i ferien.
Marianne M. Marianne M.

Lekre kulinariske festivaler verden rundt

Foodies er vi alle sammen. Vi blir i hvert fall det når vi er ute og reiser, for en lang velsmakende middag er vel dagens høydepunkt, eller? Gjerne med uventede innslag fra kulturen vi besøker. Vil du gjøre matinteressen til en enda større del av reisen, må du prøve å få med deg noen av verdens mange kulinariske festivaler. Her er noen tips.
Marianne M. Marianne M.

En matreise i Las Palmas

Mercado de Vegueta i Las Palmas begynte som et åpent handelssted i 1787. Eller som markedets største og mest fargerike fruktselger José Quintana uttrykker det: ”Min familie har solgt frukt her siden før det var et marked. Bare noen esler, vogner og våre varer. I dag er markedshallen, som ble oppført i 1858, et selvsagt innslag på Gran Canaria-reisen for den matinteresserte og en grobunn for både det lokale og tradisjonelle, så vel som nye initiativ.
Marianne M. Marianne M.

Barnejury fikk velge flymat – sånn skal det smake!

Hvis barna får sette sammen måltidet på flyet selv – hva havner på brettet da? Bare godteri og brus? Nei, faktisk ikke. TUI fly gjorde et dristig eksperiment og kalte inn en barnejury med full bestemmelsesrett. Les vår reportasje om det overraskende resultatet, og møt det sjarmerende testpanelet.
Marianne M. Marianne M.

Sara Begner i Spania – Livet blir enkelt med tapas

Mateksperten Sara Begner beskriver sin opplevelse av Spania via maten. Det er både lettvint, enkelt og veldig godt. Svaret hennes på hva det beste med Spanias kjøkken er – det er like enkelt som rettene i seg selv – tapas!
Marianne M. Marianne M.

Reisen – et krydder i Sara Begners matlaging

Reiser og nye matopplevelser går hånd i hånd. En bra ferie er en reise for alle sanser, spesielt for smaksløkene. For matkreatøren og kokken Sara Begner spiller reisen en stor rolle både på kjøkkenet og som inspirasjon.
Marianne M. Marianne M.

Nasjonalretter – maten du må smake på i ferien!

Smaksminner er noe av de beste du kan ta med deg hjem fra ferien. Og å prøve nasjonalretten er en fin måte å bli kjent med et land på. Her gir vi deg tips om hva det er du skal se etter på menyene i land som Vietnam, Mexico og Kapp Verde.
Marianne M. Marianne M.

Jessica Frejs mattips i Montenegro

Den svenske matbloggeren og tv-kokken Jessica Frej besøkte Montenegro med TUI i september. Her er hennes beste mat- og restauranttips i landet hun kaller eventyrlig vakkert.
Marianne M. Marianne M.

Dette visste du ikke om flymaten

Et fly er ikke bare et transportmiddel, men også helt klart en litt annerledes restaurant. Der hundrevis av mennesker skal få varme måltider samtidig i en stålsylinder 10 kilometer opp i luften. Hvordan gjør man det? Vi kontaktet en ekspert for å få vite mer.
Marianne M. Marianne M.

Søtt og godt i høyden – vi tester desserter på flyet

Når maten kommer inn på flyet pleier den å stå øverst til venstre på brettet – den syndige lille desserten som de fleste av oss sparer til kaffen. Vi lar to feinschmeckere smake seg gjennom fem ulike desserter som serveres om bord på vårt charterflyselskap TUI fly. Her kan du lese hva de syntes og hvilken dessert som ble en soleklar vinner.
Marianne M. Marianne M.

Feir Cinco de Mayo med ekte meksikansk guacamole

I dag er det Cinco de Mayo! Og hva er vel mer meksikansk enn guacamole? Nada! Så feir med en ekte meksikansk guacamole til fredagskosen!
Marianne M. Marianne M.

Verdens beste hamburgere - etter TUIs smak

Smaken er som baken, og hvordan den optimale hamburgeren skal smake er det ulike meninger om. Her er våre personlige favoritter og tips, rekkefølgen er vilkårlig.

Flymat med Bamse

Hva er vel en flytur uten flymat? Litt som kino uten popcorn, synes vi. Bamse bestiller alltid mat på flyet når han skal ned til solen, og det er ikke bare fordi han ikke får ha med honning i håndbagasjen. Gjør som vedens sterkeste bjørn og bestill flymat til neste flyreise, så er det bare å sette seg godt til rette og kose seg. Hvordan du spiser er ikke så nøye, alt er mulig – veloppdragent langsomt eller glupsk som Bamse. Bon appetit!

Greske mattretter – 3 oppskrifter til deg som lengter etter Hellas!

Hva er gresk mat for deg? Det greske kjøkkenet er ofte synonymt med Souvlaki, Calamares og Gyros, men det er utrolig mye mer enn dette. Vi stilte det samme spørsmålet til den svenske kokken Sara Begner og fikk både et kort og et langt svar.
Marianne M. Marianne M.

Vegetarvennlige weekend-reiser

Det kan av og til være vanskelig å finne gode restauranter når du er vegetarianer eller veganer, spesielt når du er på reise. For ikke å ende opp med å spise pommes frites til både lunsj og middag hver dag i hele ferien kan det være lurt å undersøke litt før du drar. Her er fem herlige reisemål som passer perfekt for en helg eller uke, og som har noe å by på for både vegetarianere og veganere.

Oppskrift på Bircher müsli

Prøv vår supergode oppskrift på Bircher müsli - en sveitsisk spesialitet som er både sunn og mettende. Perfekt når du kommer hjem fra treningsferien og vil fortsette å spise sundt.

Oppskrift på lobster roll

New York klassikeren har endelig funnet veien til Norden. I forbindelse med det nye året byr vi på oppskriften på den både trendy og lekre «Maine lobster roll» fra restauranten Red Hook Lobster i New York. Sett denne fantastiske retten på menyen og gjestene dine vil elske deg!