10 av Kanariøyenes beste strender – tipsene du ikke vil gå glipp av

På Kanariøyene finnes det strender for alle og enhver. Her kommer 10 tips til både kjente og ukjente strender på de fire mest populære Kanariøyene.

Strender på Tenerife

1: Las Teresitas ligger i prinsipp så langt nord du kan komme på Tenerife. Her venter en lang bred strand med herlige gyllengul sand.

2: På den nordlige delen av øya finner du også Playa Jardin i utkanten av Puerto de la Cruz. Stranden ligger (som navnet antyder) omgitt av en hage og hele området er designet av den kjente kanariske arkitekten César Manrique.

3: Noen av Tenerifes mest populære strender er veldig fine og det er lett å forså hvorfor de er så populære. Verdt å nevne er strendene Las Vistas og Los Cristianos med lys herlig strand. Playa El Duque og Playa Fanabe er to brede strandfavoritter med mange solsenger.

4: Stranden La Teijita ligger rett ved flyplassen og kanskje det er derfor denne stranden har så god plass. Her finnes det ingen andre hotell eller andre hus for den saks skyld.

Strender på Lanzarote

5: Hvis du søker etter Lanzarotes beste strender får du ofte til svar at det er Playa de Papagayo, noe som faktisk refererer til flere strender, alle beliggende på Lanzarotes sydligste punkt. Av disse strendene er Playa de las Mujeres den største. Hele området er relativt uutbygget så det finnes god plass selv på Playa de la Cera, Playa de las Ahogaderas og Playa de las Coloradas. Papagayo Beach er litt mindre og ligger i en fredet bukt, dette er også den eneste stranden der det finnes en liten strandkafé.

6: Vil du bo nær Papagayo-strendene er Playa Blanca det nærmeste stedet og et rolig feriested. Den lokale stranden Playa Flamingo
kan varmt anbefales, spesielt for familier.

7: Nær Puerto del Carmen ligger Playa de los Pocillos som er bred og har herlig sand. I den sørlige enden av Puerto del Carmen ligger Playa Chica som mange setter pris på for sin naturlige sjarm der sand blandes med små klippeformasjoner.

8: Lengre nord, ved Costa Teguise, ligger Playa Del Jablillo som er liten ”men veldig god” for å si det sånn.

Strender på Gran Canaria

9: Meleneras, altså ikke Meloneras, ligger på øyas østkyst og er meget populær blant lokalbefolkningen. Og det er lett å forstå hvorfor, her finnes det mange fiske- og skalldyrrestauranter med fersk fangst på menyen og stranden har dessuten blå flagg-utmerkelse takket være sitt fine vann. Et perfekt stopp på bilturen hjem fra Las Palmas til hotellet på sydkysten.

10: En annen strand som er populær blant lokalbefolkningen er Playa de Sardina del Norte, på nordvest-kysten. Den er ikke kjempestor men veldig pittoresk med små fargerike hus i bakgrunnen.

tui-inspiration-gran-canaria-strand-800x600
En av Gran Canarias mindre kjente strender heter Playa de Sardina del Norte og er veldig populær blant lokalbefolkningen.

Flere tips til strender på Gran Canaria finner du i vår Guide til Gran Canarias beste strender.